Торт в мультиварці – 12 рецептів приготування

Для когось може здатися дивним те, що можна спекти торт в мультиварці. Але в дійсності, завдяки такому електроприладу можна приготувати самі різноманітні і смачні десерти. Якщо не вірите, то прочитайте нашу статтю і переконайтеся в тому, що в ній можна створити будь-який кондитерський шедевр – від звичайного пирога до сирного чізкейку.

Шоколадний торт на окропі в мультиварці

Всім любителям шоколаду пропонуємо спекти смачний шоколадний торт в мультиварці.

Бісквіт «на окропі» виходить гарним, високим і трохи вологим. Для просочення можна приготувати будь-який крем, а також зробити прошарку з фруктів. Особливо смачний десерт виходить зі сметанним кремом і вишневою начинкою.

Для тесту заздалегідь підготуйте:

  • мука в/с – півтори склянки;
  • цукор-пісок – півтори склянки;
  • яйця – пару штук;
  • молоко пожирніше – стакан;
  • масло пісне – півсклянки;
  • какао порошок – дві ложки;
  • розпушувач – 10 р.

Інгредієнти для вишневого наповнювача:

  • 320 г вишень (можна морожених);
  • 40 г звичайного цукру;
  • вдвічі менше крохмалю.

Інгредієнти для кремового складу:

  • по 140 г масла і солодкого пудри;
  • 320 мл сметани.

В глазур підуть:

  • 130 г шоколаду (темного);
  • вдвічі менше жирного масла;
  • 30 г білої пудри.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом змішайте всі сухі продукти для тіста.
  • Далі збовтайте яйця в щільну піну, влийте олію, потім частинами закладайте суху суміш і влийте молоко.
  • Як тільки маса стане однорідною, влийте окріп і швидко змішайте віночком. Тісто вийде рідким, але не лякайтеся, така консистенція нормальна.
  • Мультічашу промаслите і викладіть в неї основу, встановіть режим випічки на 1¼ години.
  • Дочекавшись сигналу, потримайте бісквіт до півгодини в режимі «Підігрів». Випічка повинна вийти високою і навряд вона охолоне, можете розділити її натроє, розрізавши уздовж.
  • Візьміть всі компоненти для кремової маси і змішайте міксером. Отриманий склад за допомогою кондитерського мішка нанесіть на перші два коржі у вигляді кілець, залишивши місце для вишневого наповнювача.
  • Для ягідного наповнення розморозьте вишню, перекладіть в сотейник разом з солодким піском і поставте на плиту.
  • Залишився від вишні сік з’єднайте з крохмалем. Як тільки ягоди закиплять, влийте сік і тушкуйте до густоти складу.
  • Розподіліть вишневу начинку по коржам, накрийте останнім, а залишилися кремом обмажте десерт зверху і з боків. Відправте його в холод.
  • Залишилося тільки приготувати глазур. Для цього в кухлик покладіть шоколад, масло і цукор. Розтопіть на плиті і варіть до однорідності.
  • Дістаньте торт полийте його глазур’ю і знову поверніть в холод на три години.

Пишний десерт бісквітний

Бісквіт – це легке пористе тісто, що готується з простих інгредієнтів. Бісквітний торт можна спекти в мультиварці і просочити його будь-яким кремом або просто подати з медом і варенням.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • по 150 г борошна і цукру;
  • щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • Яйця розбийте на складові і починайте збивати білки з сіллю.
  • Не вимикаючи міксер, порційно всипайте цукор. Маса виходить щільною і при перекиданні чаші не має потекти по стінках.
  • Потім по одному додайте жовтки, міксер при цьому повинен постійно працювати.
  • Вимикайте прилад і підсипати муку. Перемішуючи лопаткою дуже акуратно, чим менше рухів, тим бісквіт буде пишніше.
  • Промаслений чашу приладу заповніть готовим складом, оберіть опцію «Випічка» і зафіксуйте час приготування близько години. Почувши сигнал, почекайте хвилин десять і тільки потім відкривайте прилад.
Дивіться також:  Пісочне тісто — 14 рецептів приготування смачної випічки

Медове ласощі

Медовий торт, приготований за допомогою мультиварки, – простий і швидкий спосіб створення смачного ласощі.

Для рецепту візьміть будь світлий рідкий мед, але не гречаний.

Якщо ви використовуєте розпушувач, то його слід додати в самому кінці замішування тіста. Для просочення можете приготувати будь-який крем, в класичному рецепті найчастіше використовують сметанний.

Інгредієнти:

  • п’ять фермерських яєць;
  • 80 мл меду;
  • 240 г солодкого піску;
  • 340 г борошна;
  • 35 г порошку для тіста.

Алгоритм дій:

  • За допомогою міксера збовтайте яйця з підсолоджувачем в густу піну, потім влийте мед і ще раз ретельно перемішайте.
  • Борошно перемішайте з розпушувачем і висипте в солодку яєчну суміш.
  • Готове тісто вилийте в чашу приладу і випікайте десерт в режимі «Випічка» 50 хвилин.
  • Медовик промажте кремовою масою на основі сметани, масла і цукру-піску, залиште в холод на кілька годин.

Морквяний торт в мультиварці

Багато хто не знає, але випічка може бути не тільки солодким, але і корисним ласощами. Так, в мультиварці легко спекти морквяний торт і тим самим здивувати своїх близьких оригінальним десертом.

Щоб торт вийшов смачним, овоч повинен бути свіжим, не старим і не в’ялим, інакше випічка виявиться гіркою.

Вам будуть потрібні:

  • 450 г моркви;
  • 410 г у/з борошна;
  • три яйця;
  • 270 г солодкого піску;
  • 80 мл апельсинового соку;
  • 60 г крохмалю;
  • 130 г родзинок;
  • 30 г цедри апельсина;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 50 г волоського горіха;
  • по 50 г масла вершкового і рослинного;
  • 380 мл сметани;
  • 25 г порошку для випічки.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом замочіть родзинки, горіх подрібніть, морква перетріть теркою не занадто дрібно, а цедру, навпаки, дрібніші.
  • Білки потрібно збовтати до щільної маси, а жовтки перетерти з половиною цукрового цукру. Потім влити свіжовичавлений сік апельсина (не магазинний) і рослинне масло, покласти борошно разом з розпушувачем і цедрою.
  • Як тільки замісіть тісто без грудочок, можна додавати родзинки, морква, горіхи, змішати і акуратно ввести білкову масу.
  • Чашу приладу промажте маслом, наповніть тістом і випікаєте в режимі «Випічка» 80 хвилин. Після сигналу не виймайте торт ще 15 хвилин.
  • Для крему перемішайте міксером сметану з рештою підсолоджувачем. Остиглий пиріг розрізати уздовж, просочити кремом і поставте в холод на кілька годин.

Пісне частування

Якщо намічається торжество, але ви дотримуєтесь Посту і не знаєте, чим пригостити гостей, то наш рецепт пісного частування в мультиварці – як раз те, що потрібно. Десерт виходить смачним, ароматним і з незвичайним кремом.

Інгредієнти для тіста:

  • 210 г борошна;
  • 135 г солодкого піску;
  • 6 ложок олії;
  • 260 мл води (мінералка);
  • три ч. л. пекарського порошку.
Дивіться також:  Торт без випічки — 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти для крему:

  • 40 г манної крупи;
  • 380 мл будь-якого соку;
  • консервовані фрукти;
  • підсолоджувач за смаком.

Спосіб приготування:

  • У глибокій ємності змішайте всі продукти для тіста. Воно повинно вийти не дуже густим, трохи густіше сметани. Якщо склад виявився занадто крутим, то додайте трохи води.
  • Змастіть олією чашу приладу і викладіть в неї половину тіста. Готуйте годину в режимі «Випічка». Потім спечіть другий корж в тому ж режимі.
  • У сотейник вилийте будь-який на ваш вибір сік, додайте трохи цукру і манку. Варіть мус протягом 20 хвилин, потім остудіть.
  • Корж просочити сиропом від ананасів, потім зробіть шар з мусу, зверху розкладіть фрукти і накрийте їх другим пластом. Поверхня десерту також промажте сиропом і кремом. На свій смак прикрасити торт і пригощайте гостей.

Рецепт торта «Прага»

З появою в нашому житті мультиварки приготування страв стало набагато простіше. Адже в такому приладі можна готувати найрізноманітніші страви, в тому числі, і десерти. Сьогодні ми спечемо відомим на весь світ торт «Прага».

Інгредієнти для тіста:

  • два яйця;
  • 180 г борошна;
  • банку згущеного молока;
  • 50 г какао.

Інгредієнти для крему:

  • за 4 ложки какао та борошна;
  • 370 мл молока;
  • 270 г солодкого піску;
  • 210 г масла;
  • одне яйце;
  • пакетик ароматного цукру.

Інгредієнти для глазурі:

  • півпачки масла;
  • 110 г якісного (!) шоколаду (чорного);
  • 60 г абрикосового джему (повидло).

Блискуча, пружна глазур вийде тільки з хорошого шоколаду. Вибирайте чистий, з високим вмістом какао. Якщо шматочок, опинившись в руках, відразу починає танути – ви взяли якісний продукт.

Спосіб приготування:

  • За допомогою міксера перемішайте яйця зі згущеним молоком, потім покладіть ложечку гашеного соди і всипте борошно разом з какао. Замішуйте тісто, щоб не було грудок.
  • Заповніть промаслений чашу мультиварки основою і запікайте в режимі «Випічка» протягом години.
  • У невелику каструльку покладіть яйця, борошно і підсолоджувач, вилийте молоко. Збийте склад і відправте на вогонь. Варити крем на малому вогні до загустіння, періодично помішуючи, щоб не було борошняних згустків. Як тільки крем охолоне, покладіть в нього ароматну ваніль.
  • Щоб просочення вийшла ніжної текстури, її потрібно перемішати міксером, поклавши м’яке масло і какао. Поставте крем в холод на кілька годин.
  • Остиглий бісквіт поділіть на три частини. Просочити коржі кремовою масою, крім верхнього шару. На нього і боки всього торта нанесіть джем.
  • Приготуйте глазур на водяній бані з шоколаду і масла, охолодіть і полийте десерт.

Торт «Зебра» в мультиварці

Торт «Зебра» – це завжди гарний і смачний десерт. Для його приготування потрібні самі доступні інгредієнти, а завдяки мультиварці процес створення кулінарного шедевру стане ще більш простим.

Інгредієнти:

  • 360 г борошна;
  • п’ять яєць;
  • 210 г цукру;
  • 260 мл сметани;
  • півпачки масла;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 0,5 ч. л. ваніліну;
  • дві ложки какао.

Спосіб приготування:

  • До пишної маси збовтайте яйця з підсолоджувачем, потім введіть розтоплене масло і сметану.
  • Перемішайте борошно з ложкою какао і розпушувачем, перемішайте сухі інгредієнти з яєчно-сметанною масою, замісити гладке тісто без грудочок.
  • Отриману масу поділіть на дві рівні частини, в одну додайте решту какао і перемішайте.
  • У промаслений чашу вилийте ложку білого тіста, потім прямо в її середину додайте темне. Продовжуйте чергувати білі і темні шари.
  • Потім увімкніть режим «Випічка» і випікайте десерт 60 хвилин.
Дивіться також:  Випічка в мікрохвильовці – 8 рецептів на швидку руку

Після сигналу не дістаємо торт ще десять хвилин. Готову випічку посипаємо солодкої пудрою або поливаємо шоколадною глазур’ю.

«Червоний оксамит»

Самим незвичайним і оригінальним десертом є «Червоний оксамит». Спочатку для підфарбовування коржів в тісто додавали натуральний барвник кармін. Його добували з самок кошенильной попелиці, що мешкає на Канарських островах. Потім його замінили штучним барвником.

Останнім часом харчова промисловість використовує тільки Ті 120. У домашніх умовах такий барвник додавати в тісто не варто, так як він може викликати алергію, особливо у дітей. Краще взяти натуральну нешкідливу «фарбу» з буряків.

Інгредієнти для тіста:

  • склянку бурякового барвника;
  • дві ложки какао;
  • 1,5 ч. л. екстракту ванілі;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 280 г цукру;
  • два яйця;
  • 280 г борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • чашка кефіру (натурального йогурту);
  • по 1 ч. л. оцту і розпушувача.

Інгредієнти для крему:

  • чашка вершкового сиру;
  • 80 р масла;
  • 1 ч. л. ваніліну;
  • 180 г солодкого піску.

Спосіб приготування:

  • Перш, ніж приступити до приготування торта, розповімо, як отримати буряковий барвник. Візьміть велику буряк, потріть її на тертці, покладіть в сотейник і залийте водою так, щоб вона повністю покрила буряк. Поставте ємність на вогонь і варіть її вміст три хвилини після закипання. Додайте три крапельки оцту, бурякову стружку остудіть, а потім відіжміть.
  • Змішайте буряковий барвник з ванільним екстрактом і какао.
  • Окремо збийте яйця з підсолоджувачем, а потім масу з’єднайте з барвником.
  • По черзі вводите борошно і кефір, наприкінці покладіть гашену оцтом соду.
  • Тісто поділіть на дві порції і запікайте коржі в мультиварці на режимі «Випічка» по 50 хвилин.
  • Кожен корж розріжте вздовж і нанесіть кремовий шар з вершкового сиру, масла, цукру і ваніліну.
  • Поверхню і боки десерту також промажте сирним складом.

Як зробити «Сметанник»

В мультиварці можна спекти різні десерти, в тому числі, і «Сметанник», який за смаком нагадує американський чізкейк.

Інгредієнти:

· 420 мл сметани;

· півпачки масла;

· 280 г борошна;

· 5 яєць;

· 170 солодкого піску;

· пакетик порошку для тіста;

· щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

1. Вершкове масло треба покласти на півгодини в морозилку, а потім подрібнити його за допомогою звичайної терки.

2. До масляної крихті додайте половину цукру, одне яйце і борошно з розпушувачем, замісіть пісочне тісто.

3. В промасленим чаші розкладіть готовий склад і оформіть у нього бортики. Чашу з вмістом поставте в холод.

4. Залишилися яйця і цукор змішайте міксером, додайте сметану і ванілін.

5. Дістаньте чашу і вилийте в кошичок з тіста приготований крем. Виберіть опцію «Випічка» і час – 40 хвилин.

Прокрутка до верху