Для когось може здатися дивним те, що можна спекти торт в мультиварці. Але в дійсності, завдяки такому електроприладу можна приготувати самі різноманітні і смачні десерти. Якщо не вірите, то прочитайте нашу статтю і переконайтеся в тому, що в ній можна створити будь-який кондитерський шедевр – від звичайного пирога до сирного чізкейку.
Шоколадний торт на окропі в мультиварці
Всім любителям шоколаду пропонуємо спекти смачний шоколадний торт в мультиварці.
Бісквіт «на окропі» виходить гарним, високим і трохи вологим. Для просочення можна приготувати будь-який крем, а також зробити прошарку з фруктів. Особливо смачний десерт виходить зі сметанним кремом і вишневою начинкою.
Для тесту заздалегідь підготуйте:
- мука в/с – півтори склянки;
- цукор-пісок – півтори склянки;
- яйця – пару штук;
- молоко пожирніше – стакан;
- масло пісне – півсклянки;
- какао порошок – дві ложки;
- розпушувач – 10 р.
Інгредієнти для вишневого наповнювача:
- 320 г вишень (можна морожених);
- 40 г звичайного цукру;
- вдвічі менше крохмалю.
Інгредієнти для кремового складу:
- по 140 г масла і солодкого пудри;
- 320 мл сметани.
В глазур підуть:
- 130 г шоколаду (темного);
- вдвічі менше жирного масла;
- 30 г білої пудри.
Спосіб приготування:
- Першим ділом змішайте всі сухі продукти для тіста.
- Далі збовтайте яйця в щільну піну, влийте олію, потім частинами закладайте суху суміш і влийте молоко.
- Як тільки маса стане однорідною, влийте окріп і швидко змішайте віночком. Тісто вийде рідким, але не лякайтеся, така консистенція нормальна.
- Мультічашу промаслите і викладіть в неї основу, встановіть режим випічки на 1¼ години.
- Дочекавшись сигналу, потримайте бісквіт до півгодини в режимі «Підігрів». Випічка повинна вийти високою і навряд вона охолоне, можете розділити її натроє, розрізавши уздовж.
- Візьміть всі компоненти для кремової маси і змішайте міксером. Отриманий склад за допомогою кондитерського мішка нанесіть на перші два коржі у вигляді кілець, залишивши місце для вишневого наповнювача.
- Для ягідного наповнення розморозьте вишню, перекладіть в сотейник разом з солодким піском і поставте на плиту.
- Залишився від вишні сік з’єднайте з крохмалем. Як тільки ягоди закиплять, влийте сік і тушкуйте до густоти складу.
- Розподіліть вишневу начинку по коржам, накрийте останнім, а залишилися кремом обмажте десерт зверху і з боків. Відправте його в холод.
- Залишилося тільки приготувати глазур. Для цього в кухлик покладіть шоколад, масло і цукор. Розтопіть на плиті і варіть до однорідності.
- Дістаньте торт полийте його глазур’ю і знову поверніть в холод на три години.
Пишний десерт бісквітний
Бісквіт – це легке пористе тісто, що готується з простих інгредієнтів. Бісквітний торт можна спекти в мультиварці і просочити його будь-яким кремом або просто подати з медом і варенням.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- по 150 г борошна і цукру;
- щіпка солі.
Спосіб приготування:
- Яйця розбийте на складові і починайте збивати білки з сіллю.
- Не вимикаючи міксер, порційно всипайте цукор. Маса виходить щільною і при перекиданні чаші не має потекти по стінках.
- Потім по одному додайте жовтки, міксер при цьому повинен постійно працювати.
- Вимикайте прилад і підсипати муку. Перемішуючи лопаткою дуже акуратно, чим менше рухів, тим бісквіт буде пишніше.
- Промаслений чашу приладу заповніть готовим складом, оберіть опцію «Випічка» і зафіксуйте час приготування близько години. Почувши сигнал, почекайте хвилин десять і тільки потім відкривайте прилад.
Медове ласощі
Медовий торт, приготований за допомогою мультиварки, – простий і швидкий спосіб створення смачного ласощі.
Для рецепту візьміть будь світлий рідкий мед, але не гречаний.
Якщо ви використовуєте розпушувач, то його слід додати в самому кінці замішування тіста. Для просочення можете приготувати будь-який крем, в класичному рецепті найчастіше використовують сметанний.
Інгредієнти:
- п’ять фермерських яєць;
- 80 мл меду;
- 240 г солодкого піску;
- 340 г борошна;
- 35 г порошку для тіста.
Алгоритм дій:
- За допомогою міксера збовтайте яйця з підсолоджувачем в густу піну, потім влийте мед і ще раз ретельно перемішайте.
- Борошно перемішайте з розпушувачем і висипте в солодку яєчну суміш.
- Готове тісто вилийте в чашу приладу і випікайте десерт в режимі «Випічка» 50 хвилин.
- Медовик промажте кремовою масою на основі сметани, масла і цукру-піску, залиште в холод на кілька годин.
Морквяний торт в мультиварці
Багато хто не знає, але випічка може бути не тільки солодким, але і корисним ласощами. Так, в мультиварці легко спекти морквяний торт і тим самим здивувати своїх близьких оригінальним десертом.
Щоб торт вийшов смачним, овоч повинен бути свіжим, не старим і не в’ялим, інакше випічка виявиться гіркою.
Вам будуть потрібні:
- 450 г моркви;
- 410 г у/з борошна;
- три яйця;
- 270 г солодкого піску;
- 80 мл апельсинового соку;
- 60 г крохмалю;
- 130 г родзинок;
- 30 г цедри апельсина;
- 1 ч. л. кориці;
- 50 г волоського горіха;
- по 50 г масла вершкового і рослинного;
- 380 мл сметани;
- 25 г порошку для випічки.
Спосіб приготування:
- Першим ділом замочіть родзинки, горіх подрібніть, морква перетріть теркою не занадто дрібно, а цедру, навпаки, дрібніші.
- Білки потрібно збовтати до щільної маси, а жовтки перетерти з половиною цукрового цукру. Потім влити свіжовичавлений сік апельсина (не магазинний) і рослинне масло, покласти борошно разом з розпушувачем і цедрою.
- Як тільки замісіть тісто без грудочок, можна додавати родзинки, морква, горіхи, змішати і акуратно ввести білкову масу.
- Чашу приладу промажте маслом, наповніть тістом і випікаєте в режимі «Випічка» 80 хвилин. Після сигналу не виймайте торт ще 15 хвилин.
- Для крему перемішайте міксером сметану з рештою підсолоджувачем. Остиглий пиріг розрізати уздовж, просочити кремом і поставте в холод на кілька годин.
Пісне частування
Якщо намічається торжество, але ви дотримуєтесь Посту і не знаєте, чим пригостити гостей, то наш рецепт пісного частування в мультиварці – як раз те, що потрібно. Десерт виходить смачним, ароматним і з незвичайним кремом.
Інгредієнти для тіста:
- 210 г борошна;
- 135 г солодкого піску;
- 6 ложок олії;
- 260 мл води (мінералка);
- три ч. л. пекарського порошку.
Інгредієнти для крему:
- 40 г манної крупи;
- 380 мл будь-якого соку;
- консервовані фрукти;
- підсолоджувач за смаком.
Спосіб приготування:
- У глибокій ємності змішайте всі продукти для тіста. Воно повинно вийти не дуже густим, трохи густіше сметани. Якщо склад виявився занадто крутим, то додайте трохи води.
- Змастіть олією чашу приладу і викладіть в неї половину тіста. Готуйте годину в режимі «Випічка». Потім спечіть другий корж в тому ж режимі.
- У сотейник вилийте будь-який на ваш вибір сік, додайте трохи цукру і манку. Варіть мус протягом 20 хвилин, потім остудіть.
- Корж просочити сиропом від ананасів, потім зробіть шар з мусу, зверху розкладіть фрукти і накрийте їх другим пластом. Поверхня десерту також промажте сиропом і кремом. На свій смак прикрасити торт і пригощайте гостей.
Рецепт торта «Прага»
З появою в нашому житті мультиварки приготування страв стало набагато простіше. Адже в такому приладі можна готувати найрізноманітніші страви, в тому числі, і десерти. Сьогодні ми спечемо відомим на весь світ торт «Прага».
Інгредієнти для тіста:
- два яйця;
- 180 г борошна;
- банку згущеного молока;
- 50 г какао.
Інгредієнти для крему:
- за 4 ложки какао та борошна;
- 370 мл молока;
- 270 г солодкого піску;
- 210 г масла;
- одне яйце;
- пакетик ароматного цукру.
Інгредієнти для глазурі:
- півпачки масла;
- 110 г якісного (!) шоколаду (чорного);
- 60 г абрикосового джему (повидло).
Блискуча, пружна глазур вийде тільки з хорошого шоколаду. Вибирайте чистий, з високим вмістом какао. Якщо шматочок, опинившись в руках, відразу починає танути – ви взяли якісний продукт.
Спосіб приготування:
- За допомогою міксера перемішайте яйця зі згущеним молоком, потім покладіть ложечку гашеного соди і всипте борошно разом з какао. Замішуйте тісто, щоб не було грудок.
- Заповніть промаслений чашу мультиварки основою і запікайте в режимі «Випічка» протягом години.
- У невелику каструльку покладіть яйця, борошно і підсолоджувач, вилийте молоко. Збийте склад і відправте на вогонь. Варити крем на малому вогні до загустіння, періодично помішуючи, щоб не було борошняних згустків. Як тільки крем охолоне, покладіть в нього ароматну ваніль.
- Щоб просочення вийшла ніжної текстури, її потрібно перемішати міксером, поклавши м’яке масло і какао. Поставте крем в холод на кілька годин.
- Остиглий бісквіт поділіть на три частини. Просочити коржі кремовою масою, крім верхнього шару. На нього і боки всього торта нанесіть джем.
- Приготуйте глазур на водяній бані з шоколаду і масла, охолодіть і полийте десерт.
Торт «Зебра» в мультиварці
Торт «Зебра» – це завжди гарний і смачний десерт. Для його приготування потрібні самі доступні інгредієнти, а завдяки мультиварці процес створення кулінарного шедевру стане ще більш простим.
Інгредієнти:
- 360 г борошна;
- п’ять яєць;
- 210 г цукру;
- 260 мл сметани;
- півпачки масла;
- 1,5 ч. л. розпушувача;
- 0,5 ч. л. ваніліну;
- дві ложки какао.
Спосіб приготування:
- До пишної маси збовтайте яйця з підсолоджувачем, потім введіть розтоплене масло і сметану.
- Перемішайте борошно з ложкою какао і розпушувачем, перемішайте сухі інгредієнти з яєчно-сметанною масою, замісити гладке тісто без грудочок.
- Отриману масу поділіть на дві рівні частини, в одну додайте решту какао і перемішайте.
- У промаслений чашу вилийте ложку білого тіста, потім прямо в її середину додайте темне. Продовжуйте чергувати білі і темні шари.
- Потім увімкніть режим «Випічка» і випікайте десерт 60 хвилин.
Після сигналу не дістаємо торт ще десять хвилин. Готову випічку посипаємо солодкої пудрою або поливаємо шоколадною глазур’ю.
«Червоний оксамит»
Самим незвичайним і оригінальним десертом є «Червоний оксамит». Спочатку для підфарбовування коржів в тісто додавали натуральний барвник кармін. Його добували з самок кошенильной попелиці, що мешкає на Канарських островах. Потім його замінили штучним барвником.
Останнім часом харчова промисловість використовує тільки Ті 120. У домашніх умовах такий барвник додавати в тісто не варто, так як він може викликати алергію, особливо у дітей. Краще взяти натуральну нешкідливу «фарбу» з буряків.
Інгредієнти для тіста:
- склянку бурякового барвника;
- дві ложки какао;
- 1,5 ч. л. екстракту ванілі;
- 50 мл рослинного масла;
- 280 г цукру;
- два яйця;
- 280 г борошна;
- 1 ч. л. солі;
- чашка кефіру (натурального йогурту);
- по 1 ч. л. оцту і розпушувача.
Інгредієнти для крему:
- чашка вершкового сиру;
- 80 р масла;
- 1 ч. л. ваніліну;
- 180 г солодкого піску.
Спосіб приготування:
- Перш, ніж приступити до приготування торта, розповімо, як отримати буряковий барвник. Візьміть велику буряк, потріть її на тертці, покладіть в сотейник і залийте водою так, щоб вона повністю покрила буряк. Поставте ємність на вогонь і варіть її вміст три хвилини після закипання. Додайте три крапельки оцту, бурякову стружку остудіть, а потім відіжміть.
- Змішайте буряковий барвник з ванільним екстрактом і какао.
- Окремо збийте яйця з підсолоджувачем, а потім масу з’єднайте з барвником.
- По черзі вводите борошно і кефір, наприкінці покладіть гашену оцтом соду.
- Тісто поділіть на дві порції і запікайте коржі в мультиварці на режимі «Випічка» по 50 хвилин.
- Кожен корж розріжте вздовж і нанесіть кремовий шар з вершкового сиру, масла, цукру і ваніліну.
- Поверхню і боки десерту також промажте сирним складом.
Як зробити «Сметанник»
В мультиварці можна спекти різні десерти, в тому числі, і «Сметанник», який за смаком нагадує американський чізкейк.
Інгредієнти:
· 420 мл сметани;
· півпачки масла;
· 280 г борошна;
· 5 яєць;
· 170 солодкого піску;
· пакетик порошку для тіста;
· щіпка ваніліну.
Спосіб приготування:
1. Вершкове масло треба покласти на півгодини в морозилку, а потім подрібнити його за допомогою звичайної терки.
2. До масляної крихті додайте половину цукру, одне яйце і борошно з розпушувачем, замісіть пісочне тісто.
3. В промасленим чаші розкладіть готовий склад і оформіть у нього бортики. Чашу з вмістом поставте в холод.
4. Залишилися яйця і цукор змішайте міксером, додайте сметану і ванілін.
5. Дістаньте чашу і вилийте в кошичок з тіста приготований крем. Виберіть опцію «Випічка» і час – 40 хвилин.