Жодне дитяче свято не обходиться без солодощів, а приготований своїми руками торт Веселка як не можна краще підійде юним гурманам. Яскраве поєднання кольорів приверне увагу, а чудовий смак змусить просити добавки.
Торт «Веселка» з мастики
Торт з різнокольоровими коржами не лише здивує яскравими фарбами, але і дозволить різноманітно оформити поверхню композиції з допомогою молочної мастики.
Інгредієнти:
Для коржів:
- два яйця;
- два склянки борошна;
- стакан молока;
- стільки ж цукру;
- пачка масла;
- упаковка розпушувача;
- чайна ложка ванільного екстракту;
- харчовий барвник — кількість кольорів — за бажанням.
Для білого крему:
- півтора склянки цукрової пудри;
- пачка масла;
- 4 столові ложки молока.
Для молочної мастики:
- 200 г сухого молока;
- стільки ж цукрової пудри;
- половина банки згущеного молока;
- 5 г лимонного соку.
Процес приготування:
- Для початку потрібно замісити тісто. Всі складові, крім барвників, змішати в ємності до однорідної маси.
- Розподілити тісто за різними формами залежно від кількості кольорів барвників. У кожну порцію додати по краплі фарбувального складу і змішати до однорідності.
- Випікати коржі при 180 градусах окремо один від одного, щоб не зіпсувати кольору. Час приготування — 30-40 хвилин.
- У момент випікання можна приготувати крем. Обережно змішати інгредієнти і збити міксером до отримання легкої і пухкої консистенції.
- Далі потрібно отримати мастику. Для цього слід з’єднати сухі складові, акуратно влити згущене молоко і лимонний сік. Все перемішати, помістити в холодильник на півгодини. Мастика повинна стати м’якою і не приклеюватися до рук. Якщо потрібно «зобразити» поверхня з веселкою з мастики, змішайте масу з харчовим барвником.
- Збираємо торт. Викладаємо коржі в бажаній послідовності, промазуючи кожен шар кремом, крім останнього. Після цього рівномірно розподіляємо мастику на поверхні. Торт готовий!
Щоб отримати красиву і рівну поверхню, краще розкачати трохи охолоджену мастичную масу качалкою. При цьому потрібно врахувати, що площа отриманого млинця повинна бути трохи більше верхнього коржа, що завершує всю конструкцію. Після покриття зайву частину складу відрізати ножем.
Кремовий десерт
Легкий і смачний десерт не зашкодить фігурі, а створити смачні солодощі буде дуже легко, користуючись натуральними барвниками.
Складові:
- вершки великий жирності (більше 30%) — один стакан;
- вершки звичайної жирності (15-20%) — 3/4 склянки;
- цукрова пудра — 30-40 г;
- желатин — 10 г;
- харчовий барвник будь-якого кольору;
- ягоди і фрукти за бажанням.
Готуємо легкий і поживний десерт:
- Замочити желатин в звичайних вершках, залишити на час, вказаний в інструкції (близько години).
- Збити більш жирні вершки з цукровою пудрою в однорідну масу.
- Розчинити желатин у вершках на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Процідити його для видалення неоднорідних згустків через сито або марлю.
- Змішати отримані склади і додаємо барвник. Якщо хочеться отримати фруктові смакові нотки, то на цьому ж етапі вмішуємо і фруктове пюре. Ну а якщо роль фруктів — прикраса, то просто розливаємо масу по ємностей для заморожування і ставимо в холодильник.
- Через 2 години виходить чудовий десерт красивого кольору з ніжним вершковим смаком.
Ласощі у вигляді веселки
Дитячий торт незвичайної форми неодмінно викличе захоплення у всіх присутніх на святі гостей. Але якщо досвіду і майстерності у даному питанні недостатньо, то можна схитрувати і приготувати ласощі у вигляді веселки.
Знадобляться:
- по склянці борошна і цукру;
- п’ять яєць;
- пакетик розпушувача;
- два склянки готового сирного крему;
- кондитерська присипка і різнокольорові цукерки для прикраси.
Приготування:
- Готуємо бісквіт. Розділивши жовтки, білки і цукор, збиваємо складу до стійкої піни.
- Вмішуємо жовтки, борошно і розпушувач, ретельно перемішуючи масу.
- Ставимо випікатися в духовку при 180 градусах на 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
- Готовий бісквіт виймаємо і розрізаємо навпіл, щоб вийшло два півкола.
- Отриманим кремом змащуємо верхню частину і обробляємо її присипкою.
- Бока також змащуємо, викладаємо з допомогою цукерок привітання або райдужну забарвлення.
Торт «Поні Веселка»
Торт Веселка Поні потішить найвибагливіших поціновувачів солодкого не тільки смаком, але і незвичайною формою. Однак для приготування такого унікального шедевра знадобиться багато практики. Якщо досвіду недостатньо, то краще не ризикувати.
Щоб спекти торт, знадобляться:
Для тіста:
- півтори пачки масла;
- два склянки цукру;
- шість яєць;
- 10 г гашеного соди;
- два склянки борошна;
- 60 г какао.
Для крему:
- півлітра сметани;
- банку згущеного молока;
- 100 г цукру (кількість використовувати по смакам).
Для мастики:
- півтора склянки цукрової пудри;
- стільки ж сухого молока;
- півбанки згущеного молока;
- харчовий барвник кольору Поні.
Готуємо:
- Випікаємо коржі. Змішавши всі складові, ставимо тісто в духовку (180 градусів) на 35-40 хвилин. Потрібно врахувати, що доведеться будувати фігурку мультиплікаційного героя, тому потрібно добре подумати над формою для випічки.
- Змішуємо і збиваємо всі інгредієнти крему.
- Розрізаємо готові коржі у відповідності з потрібною формою і густо просочуємо кремом. Щоб форма залишилася незмінною, скористайтесь спицями або іншими довгими гострими предметами. Вставте їх, з’єднавши коржі, і залиште в холодильнику на 4-5 годин.
- Готуємо мастику. В цукрову пудру з сухим молоком замішуємо згущене молоко. Поділяємо масу по ємностей для додання різних кольорів. У кожен склад додаємо харчовий барвник і ретельно вимішуємо до однорідного кольору. Для кращого перемішування кольору рекомендується змішувати барвник з декількома краплями горілки або води.
- Надаємо застиглої фігурці з коржів потрібну форму улюбленого героя — поні Веселка Деш. Особливу увагу приділяємо голові та обличчю.
- «Обтягуємо» фігурку мастикою. Для зручності можна відокремити голову від тулуба, а потім з’єднати їх за допомогою зубочисток.
- Очі і ніс виготовляємо з тієї ж мастики потрібного кольору, приклеюємо «органи тіла». Трохи більші деталі (вуха, ріг, грива, лапки) можуть не втриматися, тому краще закріпити їх зубочистками.
Щоб приховати недоліки і нерівності, можна використовувати ту ж мастику. Зробивши квіточку або бантик, прикріпити їх за допомогою води до фігурки, і ніхто не помітить недоліку.
Дитячий торт з різнокольоровими коржами
Ще один рецепт різнобарвного торта з використанням йогурту стане приємною альтернативою у випадку, якщо хочеться спекти щось нове.
Знадобляться:
- 700 р борошна;
- 350 г цукру;
- 15 г розпушувача;
- два яйця;
- 75 г вершкового масла;
- 30 г соняшникової олії;
- 125 г йогурту;
- 300 г молока;
- 12 г ванілі;
- харчові барвники.
Для крему:
- 100 г вершкового масла;
- 100 г молока;
- 10 г ванілі;
- 350 г цукрової пудри.
Готуємо:
- Змішуємо всі інгредієнти тесту (крім барвників), збиваємо складу міксером до однорідного повітряного стану.
- Поділяємо отримане тісто на кількість кольорів харчового барвника, змішуємо продукти в окремих ємностях для отримання різнобарвною маси.
- Випікаємо кожен окремий корж при 180 градусах близько 15 хвилин. Важливо не тільки не перемішувати тісто різних кольорів, але і не допускати їх зіткнення в духовці.
- Всі складові крему збити.
- Збирати торт потрібно послідовно, ретельно обмазуючи кожен корж кремом. Для кращої просочення готовий десерт залишити в холодильнику на ніч (5-8 годин).