Торт Їжачок – 7 рецептів приготування своїми руками

Торт «Їжачок» – простий у виконанні десерт, який стане ефектною прикрасою дитячого свята. Крім зовнішньої привабливості, він володіє неймовірною м’якістю і соковитістю, про яку ходять легенди.

Класичний рецепт

Щоб приготувати десерт Їжачок, необхідні:

  • 200 г борошна;
  • 6 яєць;
  • 300 г цукру;
  • 350 г вершкового масла;
  • 1 банку згущеного молока;
  • 100 г крохмалю;
  • 100 г какао;
  • 15 мл сметани;
  • стільки ж коньяку;
  • 50 мл варення;
  • 100 г волоських горіхів.

В процесі приготування:

  • У миску забиваються яйця, які перемішуються з ⅔ цукру в піну. Далі вміст всипається суміш з ⅓ какао, крохмалю і борошна.
  • З отриманої маси однорідної структури випікається бісквіт близько 25 хвилин при 180 °C.
  • Після охолодження з бісквіту готується стружка.
  • Згущене молоко відварюється і використовується для приготування крему шляхом збивання з ⅔ масла і ⅓ какао.
  • Крем ділиться на велику і меншу частини. Велика частина поміщається в миску, де змішується з варенням, коньяком, подрібненими горіхами і бісквітної стружкою.
  • З вымешанной до однорідності маси формується основа «їжачка», мордочка якого оздоблюється глазур’ю. Вона готується заздалегідь в каструлі з сметани, залишилися масла і какао.
  • «Голки» робляться за допомогою кондитерського шприца, наповненого другою частиною крему.

Як приготувати без випічки

Торт «Їжачок» без випічки часто можна зустріти в кондитерських магазинах.

При бажанні десерт можна приготувати самостійно з:

  • 2 банок згущеного молока;
  • 1 кг пісочного печива;
  • 200 мл сметани;
  • 50 г какао;
  • 150 г вершкового масла;
  • 200 г пудри з цукру;
  • 50 г маку,
  • невеликої кількості арахісу.

Хід роботи:

  • Печиво подрібнюється в крихту, яка в глибокій мисці змішується з пудрою.
  • Все засипається какао і заливається згущеним молоком.
  • Далі викладаються м’яке масло і сметана.
  • Вручну вимішується маса з однорідною консистенцією, після чого формується тулуб їжачка.
  • Потім воно обвалюється в маці так, щоб мордочка залишилася чистою.
  • З арахісу створюються очки і носик
Дивіться також:  Крем пломбір для торта – 8 рецептів приготування

На основі бісквіта

Торт «Їжачок» з бісквіту – один з найпопулярніших десертів, на приготування якого піде набагато менше часу, якщо купити готові коржі.

Знадобляться:

  • 1 банку відвареної згущеного молока;
  • пачка вершкового масла вагою 250 г;
  • харчовий барвник;
  • 2 бісквіта;
  • марципан;
  • драже і арахіс;
  • джем.

Спосіб створення:

  • З масла, розтопленого на повільному вогні, і вареного згущеного молока готується крем.
  • З бісквіта вирізається овал для основи «їжачка».
  • З другого бісквіта готується стружка, яка змішується з джемом.
  • Сумішшю покривається бісквітна основа.
  • З заздалегідь пофарбованого марципана вирізається трикутник, за допомогою якого створюється мордочка тварини.
  • Очі і ніс робляться з драже з арахісом. Голки створюються за допомогою вершкового крему, видавленого із шприца зі спеціальною насадкою.

Торт «Їжачок у тумані»

Основою смачного десерту виступає суничне варення, яке так хоробро ніс Їжачок Ведмежаті в однойменному радянському мультфільмі.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 500 мл суничного варення;
  • 15 г соди;
  • 250 мл кефіру;
  • 300 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 600 г борошна;
  • 250 мл сметани;
  • арахіс в шоколаді.

Основні етапи приготування:

  • З варення, витриманого з содою 15 хвилин, а також кефіру, ⅔ цукру, яєць і борошна готується тісто.
  • На деку випікається бісквіт, ділиться потім уздовж на кілька частин. З кожної вирізається овал.
  • Заготовки змазують кремом із збитої сметани з цукром.
  • «Шубка» їжачка створюється кремом.
  • Арахіс в шоколаді оформляється мордочка.

З масляним кремом

Смачна варіація рецепта, для виконання якої потрібно нехитрий набір продуктів:

Для бісквітного тіста:

  • 6 яєць;
  • 300 г цукру;
  • 200 г борошна;
  • 100 г крохмалю.

Для масляного крему з какао:

  • 300 г вершкового масла;
  • ⅔ Банки згущеного молока;
  • 40 р какао.

Для шоколадної глазурі

  • шматочок вершкового масла;
  • 15 г какао;
  • стільки ж цукру;
  • по 20 мл сметани і вишневого варення;
  • 15 мл коньяку;
  • 100 г волоських горіхів;
  • ⅓ Банки згущеного молока.
Дивіться також:  Торт Захер (Sachertorte) – 7 рецептів, як приготувати віденський торт в домашніх умовах

Для прикраси:

  • драже, ягоди.

Покрокова інструкція:

  • З яєць, збитих з цукром, а також просіяного борошна і крохмалю випікається бісквітний корж. Після, він настоюється в холоді 12 годин. Це допоможе запобігти його раскисание при просоченні сиропом.
  • За допомогою міксера масло збивається з вказаною кількістю згущеного молока і какао до повітряної структури.
  • Корж натирають на тертці, після чого отримана крихта змішується з ⅓ частиною крему, вишневим варенням, коньяком і подрібненими горіхами.
  • З ароматного солодкого складу формується силует їжачка.
  • Далі інгредієнти для глазурі відправляються в каструлю, яка одразу ставиться на плиту. Вариться її вміст до повного розчинення цукру.
  • Коли маса охолоне, пензликом глазур наноситься на мордочку.
  • Тіло звірка покривається залишилися кремом у вигляді голок.
  • Для створення вічко можна використовувати драже.
  • Ягоди розподіляються по голках, щоб створити більш ефектний вигляд смачного десерту.

З насінням

Створення «Їжачка» обов’язково зацікавить дітей, які допоможуть прикрасити такого «звіра» насінням.

Досить заздалегідь підготувати:

  • 200 г шоколадних фініків;
  • стільки ж волоських горіхів;
  • кероб;
  • 2 банана;
  • 150 г кураги;
  • 50 мл меду;
  • родзинки і насіння.

При створенні:

  • Банани збиваються з медом за допомогою блендера.
  • У збиту масу втручаються сухофрукти без кісточок, а також рівними порціями додаються очищені і подрібнені горіхи.
  • З добре вимішаного тіста формується тулуб звіра, яке покривається кэробом (крім частини, призначеної для мордочки).
  • Як голок в тулуб встромляються насіння.
  • Очки і носик робляться за допомогою родзинок.

Торт своїми руками у формі їжачка

Побачивши цей торт, кожна мама обов’язково захоче здивувати свого малюка таким солодким сюрпризом з милою мордочкою. Щоб приготувати десерт у вигляді їжачка, знадобиться підготувати продукти згідно з наданим списком.

Дивіться також:  Пиріг з гарбузом – 8 рецептів простих і смачних

Для бісквіта:

  • 5 яєць;
  • 250 г цукру;
  • 250 г манної крупи;
  • 70 г борошна.

Для заварного крему:

  • 250 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 15 г борошна;
  • 20 г крохмалю;
  • пачка масла вагою в 200 р.

Для прошарку і прикраси:

  • 3 персика;
  • по 100 г маку і насіння.

Як зробити торт своїми руками:

  • У збиті яйця з цукром, всипати борошно з манкою, після чого замішане тісто випікається до готовності.
  • Персики нарізати кубиками і увариваются.
  • Цукор, яйця, крохмаль і борошно змішуються в каструлі, куди після закипання вливається молоко.
  • Після охолодження основа крему збивається з маслом.
  • З остиглого бісквіта готується форма їжачка, яка покривається кремом.
  • Зверху розподіляються персики, які присипаються крихтою з бісквітних обрізків для додання «їжачку» обсягу.
  • Об’ємний силует знову змащується кремовим складом.
  • Мордочка залишається білою і прикрашається родзинками.
  • Тулуб присипається маком.
  • Як голок встромляються попередньо обсмажені насіння соняшнику.
  • Торт відправляється в холод на 8 годин для просочення.

Торт «Їжачок» – чудовий солодкий сюрприз, який буде гідно оцінений не тільки дитиною, але і зібрались на свято дорослими. Він простий у виконанні, цікавий і смачний. А що ще потрібно для святкового десерту?

Прокрутка до верху