Торт з безе – 13 рецептів приготування в домашніх умовах

Будь торт з безе – оригінальна страва, що прийдеться до смаку і дорослим, і особливо – маленьким ласунам. З допомогою апетитною цукрової маси можна ефектно і незвичайної оформити десерт. Використовуються меренги і як частина начинки.

Як зробити безе для прикраси торта

Щоб приготувати звичайне безе, потрібно взяти лише два компоненти: 80 г яєчних білків і 160 г цукрового піску. Ці інгредієнти необхідно ретельно змішати і відправити на водяну баню, домагаючись абсолютного розчинення солодких крупинок.

Однорідний склад знімається з плити і збивається міксером на високих оборотах. Суміш повинна стати гладкою і блискучою. Залишається видавити її кулінарним мішком на деко з пергаментом і сушити ласощі в духовці 110 – 120 хвилин при 70 градусах.

Дуже важливо в процесі злегка відкрити дверцята духової шафи, а готові «безешки» залишити всередині нього ще на 4 – 5 годин.

Ускладненим варіантом такого ласощі є білковий крем «Мокре безе» для прикраси торта. Основні компоненти всі ті ж, але технологія процесу злегка змінюється.

Заздалегідь підготуйте:

  • курячі свіжі яйця – 4 шт.;
  • цукровий пісок – 1 повний ст.;
  • ванілін – 1 стандартний пакетик;
  • «лимонка» – ¼ великої ложки.

Алгоритм приготування:

  • Розділити охолоджені яйця на складові. Світлу частину ретельно охолодити. Збити білки до появи легкої пінки. Маса не повинна стати густий і стійкою. Достатньо буде її однорідності.
  • У білки всипати весь пісок, ванілін, «лимонку». Все розмішати.
  • Відправити ємність з усіма компонентами на водяну баню.
  • Коли тільки почне закипати нижня частина суміші, потрібно почати активно збивати її міксером. Процес має тривати 12 – 15 хвилин. Не можна зупинятися ні на секунду.
  • Зняти масу з плити і збивати ще 4 – 5 хвилин.

В результаті вийде густа щільна субстанція, яку зручно використовувати для оформлення десертів. Вона не буде осідати навіть при перемішуванні.

Класичний торт-безе

Інгредієнти:

  • дрібний цукровий пісок – 1 повний ст.;
  • білки яєць – 4 шт.;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. ложки;
  • вершки (35 %) – 300 мл;
  • пудра – 2 ст. ложки;
  • винний оцет – 1 ч. ложка;
  • асорті фруктових шматочків – дві третини склянки.

Алгоритм приготування:

  • Змішати в мисці всі сухі інгредієнти, крім цукрової пудри.
  • Окремо збити білки до пінки. Додати до них сипку суміш. Продовжувати процес збивання ще пару хвилин.
  • Влити оцет. Збивати масу ще 1 хвилину. Отримана субстанція не повинна спадати з ложки. Вона буде густий і тугою.
  • Викласти суміш на лист пергаменту з намальованим колом посередині. Потрібно намагатися не заходити за межі фігури.
  • В середині безе зробити невелике поглиблення, навколо якого прямо руками сформувати мініатюрні піки.
  • Готувати основу десерту 4 – 5 хвилин при 180 градусах в духовці, потім – ще півгодини при 110 градусах.
  • Поки готується «корж», потрібно подбати про крем – пудру збити з вершками. Головне, не переборщити з обробкою повітряної маси, щоб не вийшло вершкове масло.

Змастити все вийшло безе кремом. Вийшло поглиблення посередині заповнити фруктовими шматочками.

Готуємо з горіхами

Інгредієнти:

  • білки сирих яєць – 4 шт.;
  • вершкове масло – 250 г;
  • цукор-пісок – 220 г;
  • горіхове асорті – 1 повний стакан;
  • згущене молоко (неварені) – 2/3 ст.;
  • гашене сода – ½ ч. л.;
  • борошно – 160 р.

Приготування:

  • Збити половину білків з 70 г піску.
  • Додати м’який вершковий жир (100 г), просіяне борошно і гашену будь-яким зручним способом соду. Все перемішати. Охолоджувати півгодини.
  • Білки, що залишилися і пісок збити до густої маси.
  • Поділити тісто з другого кроку на 3 частини. Кожну розтягувати по круглій формі, присипати подрібненими горіхами і поливати частиною суміші з третього кроку.
  • Таким чином готувати всі три коржа і по черзі запікати їх 13 – 14 хвилин при 180 градусах.
  • Для крему збити залишився м’який жир і згущене молоко. Промазати їм готові коржі.
Дивіться також:  Чізкейк з маскарпоне – 7 рецептів

Укласти частини торта один на одного. За бажанням прикрасити рештою горішками.

З пісочного тіста

Інгредієнти:

  • вершковий маргарин – 80 г;
  • жовтки – 2 шт.;
  • білки – 2 шт.;
  • дрібна сіль – 3 щіпки;
  • цукор-пісок – 110 г;
  • пшеничне борошно – 1 ст.;
  • джем з будь-яких ягід (краще всього – смородиновий) – 7 десертних ложок.

Приготування:

  • Перетворити вершковий маргарин в рідку субстанцію. Головне, не дати жиру закипіти.
  • Додати жовтки, пісок (50 г) і сіль. Після перемішування засипати через сито борошно.
  • Вимісити тісто. Розкласти по дну форми, зліпивши невеликі бортики. Запікати 8 – 9 хвилин у духовці при середній температурі.
  • Потім остудити і покрити джемом.
  • Окремо збити як для безе продукти, що залишилися. Покрити ними всю поверхню майбутнього десерту.
  • Готувати при тій же температурі ще 6 – 7 хвилин.

Потрібно встигнути отримати ласощі з духовки, коли піки меренги стануть рум’яними, але не почорніють.

Бісквітний торт з безе

Інгредієнти:

  • готові шоколадні коржі – 3 шт.;
  • готове безе за класичним рецептом – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • борошно – 40 г;
  • ванільний цукор – 12 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – півлітра.

Приготування:

  • Для такого торта треба випекти половину листа мініатюрних круглих «безешек» по простому рецептом (з цукру і білків).
  • Для крему висипати в невеликий кухлик всі сухі інгредієнти. Перемішати їх і полити молоком. Збити до однорідності.
  • Влити вміст сирого яйця. Повторити збивання.
  • На плиті довести крем до загустіння. Важливо в процесі постійно заважати його віночком, щоб складові не скочувалися в грудочки.
  • Більшу частину безе поламати в глибоку миску. Кілька цілих штучок залишити для прикраси ласощі.
  • Коржі щедро поливати кремом і посипати солодким крошевом. Укладати один на одного.
  • Верхівку десерту також покрити кремом і прикрасити цілими безе.

Готовий торт з безе і бісквітом потрібно прибрати в прохолоду на деякий час для просочення.

З вафельних коржів з бананами

Інгредієнти:

  • готове безе – 150 г;
  • вафельні коржі – 7 шт.;
  • варена згущене молоко – 1 банка;
  • вершковий жир – 100 р;
  • стиглі (не чорні!) банани – 2 шт.

Приготування:

  • Заздалегідь приготувати безе за класичним рецептом. Остудити.
  • Один очищений банан перебити блендером. Другий порізати дуже тонкими кружечками.
  • Окремо збити м’яке масло до побіління. В процесі поступово додати до нього згущене молоко.
  • Змішати крем з фруктовим пюре. Перебити компоненти разом.
  • При складанні торта укладати один на одного вафельні коржі, промазуючи їх кремом, присипаючи раскрошенным безе і прокладаючи шматочками фруктів.

Готову страву можна прикрасити шоколадною крихтою або іншими апетитними інгредієнтами по своєму смаку. Після цього слід дати йому постояти в прохолоді не менше 2 годин.

«Графські руїни»

Інгредієнти:

  • готове безе – 250 г;
  • згущене молоко (не варена) – 1 банка;
  • горіхове асорті – 2 жмені;
  • вершкове масло – 300 р.

Приготування:

  • Заздалегідь приготувати круглі мініатюрні «безешки» з гострою верхівкою по самому першому рецепту. Остудити їх.
  • Для крему перебити м’яке масло і згущене молоко.
  • Очищені горіхи порубати довільно.
  • При складанні такого торта потрібно просто висипати на велику тарілку безе гіркою. Кожен шар солодких заготовок поливати кремом і присипати горіхами.

Перед подачею до чаю дати торту «Графські руїни» добре просочитися.

Торт-безе в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • сирі яйця – 10 шт.;
  • згущене молоко – 1,5 склянки;
  • цукор-пісок – 270 г;
  • пудра – 190 г;
  • картопляний крохмаль – 40 г;
  • м’яке масло – 400 г;
  • волоські горіхи – 80 р.

Приготування:

  • Дуже холодні яйця поділити на складові. Збити білу частину з усім цукром до густої щільної піни. Заспать його до білків потрібно поступово.
  • Окремо просіяти крохмаль. Змішати його з пудрою.
  • З’єднати обидві маси.
  • На пергаменті намалювати коло. Викласти в нього біле «тісто». В результаті повинні вийти три однакових за розміром коржа.
  • Кожен прибрати в духовку, розігріту до 150 градусів, потім відразу зменшити нагрів і запікати «коржі» 55 хвилин при 100 градусах.
  • Згущене молоко збити з м’яким маслом. Додати в отриманий крем подрібнені горіхи.
  • Кожен остиглий корж щедро полити кремом. Укласти всі три один на одного.
Дивіться також:  Крем для профітролей – 8 рецептів приготування

Дати десерту постояти на холоді мінімум 2,5 години. Потім ласощами можна пригощати гостей.

З шоколадом і збитими вершками

Інгредієнти:

  • яєчні білки (сирі) – 5 шт.;
  • пудра (цукор) – 2/3 ст.;
  • цукор-пісок – ½ ст.;
  • молочний шоколад – 2,5 стандартні плитки;
  • жирні вершки – пів-літра;
  • мигдальні пелюстки – для прикраси ласощі.

Приготування:

  • Сирі білки вилити у велику миску. Збити до появи легкої пінки. Щоб зробити це було простіше, яйця потрібно використовувати добре охолодженими.
  • Продовжуючи збивання, засипати в масу пудру. Коли вона перестане спадати з ложки, можна розкласти «тісто» на листі, покритому пергаментом. Потрібно зробити три однакових за розміром прямокутні коржі.
  • Спочатку запікати основи 14 – 16 хвилин при 150 градусах, потім – 2 години при 90 градусах.
  • Готові коржі промазати розтопленим шоколадом. Дати йому застигнути.
  • Цукор з вершками збити до пишноти. Промазати коржі кремом, що вийшов і укласти один на одного.

Вийшло частування оформити горіховими «пелюстками».

Полуничний десерт

Інгредієнти:

  • яєчні білки – 7 шт.;
  • цукор-пісок – 2 ст.;
  • полуниця – 1,5 ст.;
  • дуже жирні вершки – пів-літра.

Приготування:

  • Полуницю промити. Порізати ягоди пластинками. Кілька штук залишити цілими.
  • Охолоджені білки ретельно збити. Обов’язково використовувати для цієї мети суху чисту миску. Серед білків не повинно бути жодної краплі жовтка. Інакше процес сильно ускладниться.
  • Спочатку білки потрібно перебити до появи легкої пінки. Потім продовжувати процес за допомогою міксера/блендера, вже поступово підсипаючи в масу цукор (1,5 склянки). Завершити збивання можна тільки в той момент, коли суміш стане густою і щільною і не буде сповзати з віночка.
  • На папері для випічки олівцем намалювати чотири однакові кола. Зручно готувати «коржі» відразу на двох деках – по два на кожній.
  • Запікати основи для майбутнього десерту в духовій шафі. Спочатку 14 – 16 хвилин при 150 градусах, потім – ще 90 хвилин при 90 градусах. Можна поряд з великими колами розташувати дрібні заготовки, щоб вийшли мініатюрні «безешки» для прикраси ласощі.
  • Остудити отримані коржі.
  • Для крему збити разом вершки і залишився пісок.
  • Готові охолоджені основи змастити отриманою вершковою масою. Укласти їх один на одного, розташувати між ними ягідні слайсы.

Прикрасити вийшов торт цілими ягодами і окремими цілими маленькими безе.

Торт «Снікерс» з безе

Інгредієнти:

  • какао – 3 великі ложки;
  • звичайний цукор – 2 ст.;
  • борошно – 1 ст.;
  • молоко – 1,5 склянки;
  • ціле яйце – 1 шт.;
  • білки – 3 шт.;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.;
  • пекарський порошок – 1 велика ложка з гіркою;
  • окріп – ½ ст.;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • арахіс – 1 ст.;
  • вершкове масло – 220 г;
  • згущене молоко – 1 ст.;
  • вершки – 1 ст. + 5 великих ложок для просочення основи;
  • темний шоколад – 2 плитки.

Приготування:

  • Білки перебити з половиною піску до появи твердих піків. Спекти з цієї маси круглий корж-безе. Він буде готуватися 130 хвилин при 110 градусах.
  • Залишилися сухі компоненти перемішати. Додати до них соняшникова олія, молоко. Всі злегка збити разом.
  • Влити окріп. Повторити збивання.
  • Піч великий корж в промасленим загальної форми (круглої) 45 хвилин при 180 градусах. Остигнула основу розрізати на 2 частини.
  • Підсушити (на сковорідці) і очистити арахіс. Перебити його в чаші блендера до крихти бажаного розміру.
  • Окремо збити м’яке масло. В кінці додати до нього згущене молоко.
  • Обидва коржа злегка просочити вершками. Кожен промазати кремом з шостого кроку.
  • Перший присипати горіхами. Зверху викласти безе і інший крем. Висипати залишилися горіхи.
  • Накрити конструкцію другим коржем.
  • Шоколад розтопити з вершками. Полити глазур’ю готовий десерт.
Дивіться також:  Фруктовий торт – 9 рецептів приготування легкого торта

За бажанням, можна залишити кілька горіхів цілими і прикрасити ними торт «Снікерс». Обов’язково дати йому добре просочитися.

«Південна ніч»

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • цукор – 220 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • какао – 70 г;
  • пекарський порошок – 10 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 1 ст.;
  • оцет – 1 ст. л.;
  • сода – ½ ч. ложки;
  • крем (вершкове масло + згущене молоко) – ½ ст.;
  • готове безе – 70 г;
  • темний шоколад – 1 плитка;
  • вершки – 50 мл

Приготування:

  • Молоко змішати з оцтом.
  • Зсипати в загальну посуд всі сухі інгредієнти.
  • Масло розтерти з піском. По одному вбити в масу яйця.
  • З’єднати суміші з трьох кроків. Тісто вилити у форму з пергаментом. Запікати півгодини при 200 градусах.
  • Охолоджену основу розділити на дві однакові половинки.
  • Промазати коржі готовим кремом. Між ними розсипати розкришене безе.

Приготувати глазур з шоколаду і вершків. Залити нею вийшов десерт. Охолодити і подати до чаювання.

Ананасовим ласощі

Інгредієнти:

  • чистий яєчний білок – 150 г;
  • цілі яйця – 2 шт.;
  • сік лайма/лимона – 1 ч. ложка;
  • цукор – 320 г;
  • крохмаль – 1 ч. ложка;
  • консервовані ананаси – 340 г;
  • тростинний цукор – 1 велика ложка;
  • стружка кокоса – 4 десертні ложки;
  • кокосове молоко – 400 мл;
  • борошно – 60 г;
  • вершковий жир – 100 р;
  • сіль і ванілін – по щіпці.

Приготування:

  • Холодні білки збити з 220 г піску. Останній треба засипати поступово.
  • Наприкінці всипати крохмаль, влити половину соку цитруса. Маса повинна вийти блискучою, густий. Після додавання останніх інгредієнтів продовжувати збивання ще хвилину.
  • На пергаменті намалювати два кола. Викласти на них всю білкову масу. Запікати основи спочатку півгодини при 130 градусах, потім ще 2,5 години при 100 градусах.
  • Ананаси порізати шматочками (без сиропу) змішати з коричневим цукром і соком цитруса. Поварити масу 12 – 14 хвилин на повільному вогні. Додати подрібнений кокос.
  • Залишився солодкий пісок злегка збити з цілим яйцем. Додати сіль, ванілін і борошно. Варити суміш на самому маленькому вогні до густоти.
  • У вже готовий крем покласти вершковий жир.
  • Між двома основами з безе розташувати фруктову масу і більшу частину крему. Решту солодку суміш вилити зверху.

Залишити торт в холоді на 2,5 години. За бажанням прикрасити м’ятою.

Торт з прошарком безе

Інгредієнти:

  • білий пишний бісквітний корж – 2 шт.;
  • готове біле безе – 200 г;
  • чорнослив без кісточок – 100 г;
  • волоські горіхи – ½ ст.;
  • крем з вареного згущеного молока і масла – ½ ст.;
  • кип’ячена вода – ½ ст.;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • коньяк без ароматизаторів – 1 ст. л.

Приготування:

  • Відразу укласти перший корж в роз’ємну форму.
  • В теплій кип’яченій воді розчинити цукор. Додати коньяк. Просочити цією сумішшю обидва коржа. З особливою ретельністю – нижній.
  • Змастити обидва бісквіта кремом і присипати подрібненими очищеними горіхами і раскрошенным безе. Між коржами розташувати і розмочений в гарячій воді дрібно порізаний чорнослив.

Залишити готове ласощі з прошарком безе в холоді на всю ніч. За бажанням можна зверху полити його будь-яким шоколадом.

Варіантів випічки з безе безліч, і кожен – майже шедевр. У них поки не вистачає лише теплоти рук господині і дрібки любові. Додавайте швидше відсутні інгредієнти і створюйте свої авторські, неповторні десерти!

Прокрутка до верху