Торт з курячої печінки – 7 покрокових рецептів приготування

Таку смачну закуску можна приготувати з будь-якого субпродукту, але саме торт з курячої печінки виходить більш ніжним і соковитим. Рецепт не складний, просто випікаються печінкові млинці, і готується овочева начинка. Сьогодні можна зустріти різні варіації страви, розглянемо найбільш популярні з них.

Класичний торт з курячої печінки з молоком

Торт з курячої печінки – це завжди смачно і святково, а якщо спекти коржі на основі молока, то закуска вийде ніжною.

Інгредієнти:

  • півкіло субпродукту;
  • три курячих яйця;
  • дві великі цибулини;
  • морква;
  • по 215 мл молока і майонезу;
  • 225 г борошна;
  • сім часникових зубчиків;
  • спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом натираємо моркву на тертці, одну цибулину ріжемо на чотири частини, іншу шаткуємо кубиками. На олії обсмажуємо овочі протягом п’яти хвилин.
  • Печінка і четвертинки овоча перемелюємо на м’ясорубці, вбиваємо яйця, ллємо молочний продукт, дві ложки масла пісного, а також спеції і борошно. Ретельно вимішуємо.
  • На розпеченій сковороді, змащеній маслом, печемо млинці. Висота їх визначається особистими перевагами.
  • Подрібнюємо зубчики пряного овоча, змішуємо їх з майонезом і переходимо до складання торта.
  • На плоске блюдо кладемо один корж, просочуємо соусом, розподіляємо овочеву зажарку, прикриваємо іншим млинцем і повторюємо верстви до останнього коржа. Останній шар також просочуємо соусом і декоруємо на свій розсуд.
  • Витримуємо печінкову закуску в холоді дві години і подаємо до столу.

Готуємо в мультиварці

Печінковий торт – це та закуска, яку можна ситно нагодувати всю сім’ю і здивувати гостей. Якщо зовсім немає часу на те, щоб пекти млинці традиційним способом, то приготувати закусочний торт ви зможете в мультиварці.

Інгредієнти для коржа:

  • 680 г субпродукту;
  • п’ять ложок борошна;
  • ложечка розпушувача;
  • 3 яйця;
  • 2 цибулини;
  • сіль, перець, олія.

Для начинки:

  • три моркви;
  • п’ять цибулин;
  • 215 г майонезу;
  • кілька пір’я зеленої цибулі;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Пропускаємо Через м’ясорубку печінку птиці разом з цибулею. В печінкову масу ллємо дві ложки олії і інші складові тіста, молоко зробить корж більш ніжними.
  • У чашу електроприладу виливаємо печінковий тісто, встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Щоб готовий корж не опустився, після сигналу даємо йому 20 хвилин постояти. Потім розрізаємо його на три частини.
  • На сковороді пасеруємо подрібнені овочі для начинки разом з перцем і сіллю.
  • Збираємо торт, на перший корж наносимо шар майонезу, потім розкладаємо овочеву піджарку, прикриваємо другим млинцем, робимо все аналогічно. На останньому коржі робимо сітку з майонезу і присипаємо нашаткованою зеленою цибулькою.
Дивіться також:  Страви з сочевиці – 9 простих і смачних рецептів

Закусочний варіант з плавленим сиром

Начинку для печінкового торта можна зробити по своєму смаку. Приготувати закуску з овочами або додати інші інгредієнти, наприклад, плавлений сир, який надає страві особливий і незвичайний смак.

Інгредієнти:

  • 580 г субпродукту;
  • 3 яйця;
  • 3 цибулі;
  • півчашки борошна;
  • 110 г плавленого сирка;
  • чотири зубця молодого часнику;
  • 155 л майонезу;
  • ложечка солодкого піску;
  • сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • Щоб спекти печінкові коржі, з допомогою м’ясорубки перемолоти печінка, дві цибулини і плавлений сир. Потім отриману масу змішати з яйцями, борошном, цукром і приправами.
  • На маслі пересмажити млинці. Залишилася цибулину нашаткувати кубиками і пережарити до рум’яного кольору.
  • Збираємо торт пошарово, блін просочуємо майонезом, присипаємо смажений цибулькою і діє далі у такій же послідовності.
  • Останній млинець промазуємо майонезом і посипаємо рубаним молодим часничком.

Печінковий тортик з грибами

Куряча печінка досить специфічний субпродукт, який припадає не всім до смаку. Але печінковий торт сподобається навіть затятим противникам такого компонента, тим більше, що наш рецепт передбачає використання ароматних грибів і солоних огірочків.

Інгредієнти:

  • півкіло печінки птиці;
  • одне яйце;
  • чашка густої сметани;
  • 75 г борошна;
  • 215 г солоних огірків;
  • 380 г печериць;
  • три часникового зубчики;
  • чашка майонезу;
  • три цибулини;
  • спеції, олія, зелень.

Спосіб приготування:

  • Якщо вас відштовхує специфічний запах курячого субпродукту, то на пару годин замочіть її в молоці. Потім перекручуємо на м’ясорубці, перемішуємо з яйцем, сметаною, борошном і спеціями. З отриманого тесту печемо не дуже щільні млинці.
  • Для начинки нашатковану цибулю пасеруємо до прозорості, після кладемо нарізані грибочки, пересмажуємо інгредієнти протягом семи хвилин.
  • Огірки ріжемо невеликими квадратиками, сир тремо на тертці, майонез змішуємо з пресованим часником і зеленню (можна узяти петрушку).
  • На перший млинець наносимо соус і грибну начинку, на другий соус і огірочки і, отже, чергуємо шари до останнього млинця. Останній корж просочуємо соусом і присипаємо сиром.
  • Перед подачею закуска повинна простояти в холоді не менше години.
Дивіться також:  Як приготувати фарширований перець? 10 смачних рецептів

Рецепт для тих, хто дотримується правильного харчування

Для тих, хто підтримує здорове харчування, також знайдеться рецепт печінкового торта. Немає ні калорійного майонезу, ні засмажки, все просто і легко.

Інгредієнти:

  • півкіло субпродукту;
  • 2 яйця;
  • 2 цибулини;
  • 3 моркви;
  • дві часникового зубчики;
  • 55 г вівсяних пластівців;
  • зелень кропу, сіль;
  • 215 мл йогурту;
  • 185 г грибів (при бажанні).

Спосіб приготування:

  • Печінка замочуємо на годину в холодній воді. Пластівці вівса перемелюємо в борошно за допомогою кавомолки.
  • Потім печінку подрібнюємо блендером, з’єднуємо з вівсяним борошном, яйцями, приправляємо сіллю.
  • Якщо немає бажання пересмажувати млинці на олії, запечіть їх в духовці при температурі 180°С. На випічку одного шкіра піде максимум десять хвилин.
  • Для начинки змішуємо подрібнену цибулю і натерту моркву, при бажанні додаємо нарізані гриби. Гасити начинку будемо в духовці, підливати води не потрібно, овочі самі пустять сік. Витримуємо їх в духовці при температурі 200°С до тих пір, поки вони не стануть м’якими.
  • Для соусу беремо йогурт (без добавок), змішуємо його з рубаним кропом і пряним овочем.
  • Збираємо закуску пошарово, витримуємо в холоді дві години і можна пробувати дієтичний печінковий торт на смак.

З морквою і цибулею без молока

Печінковий торт має ряд плюсів. По-перше, печінка коштує в рази дешевше м’яса, ну і по-друге, таку закуску можна подати на будь-яке торжество. Якщо хочете зробити печінкові коржі товщі, замість молока використовуйте сметану.

Інгредієнти:

  • ½ Кг субпродукту;
  • дві середні моркви;
  • велика цибулина;
  • 85 г борошна;
  • 2 яйця;
  • три часникового зубчики;
  • дві ложки сметани;
  • шість ложок майонезу;
  • спеції, олія.

Спосіб приготування:

  • Начинку готуємо так само, як і в попередніх рецептах, подрібнюємо овочі і обсмажуємо до м’якості.
  • Для тіста печінку подрібнюємо, змішуємо її з яйцем, борошном, сметаною і спеціями. Пересмажуємо млинці. Щоб перший млинець не підгорів, сковороду потрібно добре нагріти.
  • Для соусу з’єднуємо майонез з подрібненим пряним овочем і збираємо закуску пошарово.
  • Прикрасити печінковий торт можна зеленню і вареним яйцем.
Дивіться також:  Фарширована куряча грудка – 8 рецептів приготування в духовці, мультиварці, на сковороді

Незвичайна закуска з мідіями

Приготувати печінковий торт можна за більш оригінальним рецептом з мідіями і гострої морквою.

Інгредієнти для тіста:

  • 680 г субпродукту;
  • 3 яйця;
  • цибуля;
  • 215 г борошна;
  • 110 мл сироватки;
  • за ложечки солі і розпушувача;

Для начинки:

  • 280 г грибів гливи;
  • цибулина;
  • мідії;
  • 110 г сиру (твердого);
  • по пів чаші сметани і майонезу;
  • корейська морква.

Спосіб приготування:

  • Печінку і цибулю подрібнюють у комбайні, кладемо інші інгредієнти для тіста і перемішуємо. Печемо млинці по дві хвилини з кожного боку.
  • Подрібнені гриби і цибулю обсмажуємо до готовності. Сир тремо на тертці, змішуємо майонез і сметану.
  • На перший млинець наносимо соус і грибну начинку, на другий – соус і сир. Отже, чергуємо шари, останній з яких закриваємо корейською морквою і мідіями.
  • Даємо закуски час просочитися і пригощаємо гостей незвичайним блюдом.

Печінковий торт має не тільки чудовий смак, але і красиво виглядає в розрізі. Яскрава овочева прошарок відразу створює апетитний і святковий вигляд.

Прокрутка до верху