Таку смачну закуску можна приготувати з будь-якого субпродукту, але саме торт з курячої печінки виходить більш ніжним і соковитим. Рецепт не складний, просто випікаються печінкові млинці, і готується овочева начинка. Сьогодні можна зустріти різні варіації страви, розглянемо найбільш популярні з них.
Класичний торт з курячої печінки з молоком
Торт з курячої печінки – це завжди смачно і святково, а якщо спекти коржі на основі молока, то закуска вийде ніжною.
Інгредієнти:
- півкіло субпродукту;
- три курячих яйця;
- дві великі цибулини;
- морква;
- по 215 мл молока і майонезу;
- 225 г борошна;
- сім часникових зубчиків;
- спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- Першим ділом натираємо моркву на тертці, одну цибулину ріжемо на чотири частини, іншу шаткуємо кубиками. На олії обсмажуємо овочі протягом п’яти хвилин.
- Печінка і четвертинки овоча перемелюємо на м’ясорубці, вбиваємо яйця, ллємо молочний продукт, дві ложки масла пісного, а також спеції і борошно. Ретельно вимішуємо.
- На розпеченій сковороді, змащеній маслом, печемо млинці. Висота їх визначається особистими перевагами.
- Подрібнюємо зубчики пряного овоча, змішуємо їх з майонезом і переходимо до складання торта.
- На плоске блюдо кладемо один корж, просочуємо соусом, розподіляємо овочеву зажарку, прикриваємо іншим млинцем і повторюємо верстви до останнього коржа. Останній шар також просочуємо соусом і декоруємо на свій розсуд.
- Витримуємо печінкову закуску в холоді дві години і подаємо до столу.
Готуємо в мультиварці
Печінковий торт – це та закуска, яку можна ситно нагодувати всю сім’ю і здивувати гостей. Якщо зовсім немає часу на те, щоб пекти млинці традиційним способом, то приготувати закусочний торт ви зможете в мультиварці.
Інгредієнти для коржа:
- 680 г субпродукту;
- п’ять ложок борошна;
- ложечка розпушувача;
- 3 яйця;
- 2 цибулини;
- сіль, перець, олія.
Для начинки:
- три моркви;
- п’ять цибулин;
- 215 г майонезу;
- кілька пір’я зеленої цибулі;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Пропускаємо Через м’ясорубку печінку птиці разом з цибулею. В печінкову масу ллємо дві ложки олії і інші складові тіста, молоко зробить корж більш ніжними.
- У чашу електроприладу виливаємо печінковий тісто, встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Щоб готовий корж не опустився, після сигналу даємо йому 20 хвилин постояти. Потім розрізаємо його на три частини.
- На сковороді пасеруємо подрібнені овочі для начинки разом з перцем і сіллю.
- Збираємо торт, на перший корж наносимо шар майонезу, потім розкладаємо овочеву піджарку, прикриваємо другим млинцем, робимо все аналогічно. На останньому коржі робимо сітку з майонезу і присипаємо нашаткованою зеленою цибулькою.
Закусочний варіант з плавленим сиром
Начинку для печінкового торта можна зробити по своєму смаку. Приготувати закуску з овочами або додати інші інгредієнти, наприклад, плавлений сир, який надає страві особливий і незвичайний смак.
Інгредієнти:
- 580 г субпродукту;
- 3 яйця;
- 3 цибулі;
- півчашки борошна;
- 110 г плавленого сирка;
- чотири зубця молодого часнику;
- 155 л майонезу;
- ложечка солодкого піску;
- сіль, перець, олія.
Спосіб приготування:
- Щоб спекти печінкові коржі, з допомогою м’ясорубки перемолоти печінка, дві цибулини і плавлений сир. Потім отриману масу змішати з яйцями, борошном, цукром і приправами.
- На маслі пересмажити млинці. Залишилася цибулину нашаткувати кубиками і пережарити до рум’яного кольору.
- Збираємо торт пошарово, блін просочуємо майонезом, присипаємо смажений цибулькою і діє далі у такій же послідовності.
- Останній млинець промазуємо майонезом і посипаємо рубаним молодим часничком.
Печінковий тортик з грибами
Куряча печінка досить специфічний субпродукт, який припадає не всім до смаку. Але печінковий торт сподобається навіть затятим противникам такого компонента, тим більше, що наш рецепт передбачає використання ароматних грибів і солоних огірочків.
Інгредієнти:
- півкіло печінки птиці;
- одне яйце;
- чашка густої сметани;
- 75 г борошна;
- 215 г солоних огірків;
- 380 г печериць;
- три часникового зубчики;
- чашка майонезу;
- три цибулини;
- спеції, олія, зелень.
Спосіб приготування:
- Якщо вас відштовхує специфічний запах курячого субпродукту, то на пару годин замочіть її в молоці. Потім перекручуємо на м’ясорубці, перемішуємо з яйцем, сметаною, борошном і спеціями. З отриманого тесту печемо не дуже щільні млинці.
- Для начинки нашатковану цибулю пасеруємо до прозорості, після кладемо нарізані грибочки, пересмажуємо інгредієнти протягом семи хвилин.
- Огірки ріжемо невеликими квадратиками, сир тремо на тертці, майонез змішуємо з пресованим часником і зеленню (можна узяти петрушку).
- На перший млинець наносимо соус і грибну начинку, на другий соус і огірочки і, отже, чергуємо шари до останнього млинця. Останній корж просочуємо соусом і присипаємо сиром.
- Перед подачею закуска повинна простояти в холоді не менше години.
Рецепт для тих, хто дотримується правильного харчування
Для тих, хто підтримує здорове харчування, також знайдеться рецепт печінкового торта. Немає ні калорійного майонезу, ні засмажки, все просто і легко.
Інгредієнти:
- півкіло субпродукту;
- 2 яйця;
- 2 цибулини;
- 3 моркви;
- дві часникового зубчики;
- 55 г вівсяних пластівців;
- зелень кропу, сіль;
- 215 мл йогурту;
- 185 г грибів (при бажанні).
Спосіб приготування:
- Печінка замочуємо на годину в холодній воді. Пластівці вівса перемелюємо в борошно за допомогою кавомолки.
- Потім печінку подрібнюємо блендером, з’єднуємо з вівсяним борошном, яйцями, приправляємо сіллю.
- Якщо немає бажання пересмажувати млинці на олії, запечіть їх в духовці при температурі 180°С. На випічку одного шкіра піде максимум десять хвилин.
- Для начинки змішуємо подрібнену цибулю і натерту моркву, при бажанні додаємо нарізані гриби. Гасити начинку будемо в духовці, підливати води не потрібно, овочі самі пустять сік. Витримуємо їх в духовці при температурі 200°С до тих пір, поки вони не стануть м’якими.
- Для соусу беремо йогурт (без добавок), змішуємо його з рубаним кропом і пряним овочем.
- Збираємо закуску пошарово, витримуємо в холоді дві години і можна пробувати дієтичний печінковий торт на смак.
З морквою і цибулею без молока
Печінковий торт має ряд плюсів. По-перше, печінка коштує в рази дешевше м’яса, ну і по-друге, таку закуску можна подати на будь-яке торжество. Якщо хочете зробити печінкові коржі товщі, замість молока використовуйте сметану.
Інгредієнти:
- ½ Кг субпродукту;
- дві середні моркви;
- велика цибулина;
- 85 г борошна;
- 2 яйця;
- три часникового зубчики;
- дві ложки сметани;
- шість ложок майонезу;
- спеції, олія.
Спосіб приготування:
- Начинку готуємо так само, як і в попередніх рецептах, подрібнюємо овочі і обсмажуємо до м’якості.
- Для тіста печінку подрібнюємо, змішуємо її з яйцем, борошном, сметаною і спеціями. Пересмажуємо млинці. Щоб перший млинець не підгорів, сковороду потрібно добре нагріти.
- Для соусу з’єднуємо майонез з подрібненим пряним овочем і збираємо закуску пошарово.
- Прикрасити печінковий торт можна зеленню і вареним яйцем.
Незвичайна закуска з мідіями
Приготувати печінковий торт можна за більш оригінальним рецептом з мідіями і гострої морквою.
Інгредієнти для тіста:
- 680 г субпродукту;
- 3 яйця;
- цибуля;
- 215 г борошна;
- 110 мл сироватки;
- за ложечки солі і розпушувача;
Для начинки:
- 280 г грибів гливи;
- цибулина;
- мідії;
- 110 г сиру (твердого);
- по пів чаші сметани і майонезу;
- корейська морква.
Спосіб приготування:
- Печінку і цибулю подрібнюють у комбайні, кладемо інші інгредієнти для тіста і перемішуємо. Печемо млинці по дві хвилини з кожного боку.
- Подрібнені гриби і цибулю обсмажуємо до готовності. Сир тремо на тертці, змішуємо майонез і сметану.
- На перший млинець наносимо соус і грибну начинку, на другий – соус і сир. Отже, чергуємо шари, останній з яких закриваємо корейською морквою і мідіями.
- Даємо закуски час просочитися і пригощаємо гостей незвичайним блюдом.
Печінковий торт має не тільки чудовий смак, але і красиво виглядає в розрізі. Яскрава овочева прошарок відразу створює апетитний і святковий вигляд.