Торт з маскарпоне – 8 рецептів, як приготувати смачний торт з ніжним вершковим сиром

Батьківщиною розкішного кисломолочного продукту є Італія. Саме там вперше почали готувати випічку і десерти на основі вершкового сиру. Поєднання його кислуватих ноток, з бісквітом, шоколадом і свіжими ягодами майже нікого не залишать байдужим, а приготований торт з маскарпоне назавжди стане улюбленим ласощами в сім’ї.

Крем з маскарпоне для торта

Склад інгредієнтів:

  • 300 г вершкового сиру сорту маскарпоне;
  • 150 г цукрової пудри (допускається варіювати вказану кількість для регулювання солодощі);
  • 250 мл жирних вершків (мінімум 33%).

При відсутності бажання купувати готовий сир, його нескладно зробити самостійно. Для цього необхідно взяти 200 г сметани з жирністю від 25% і додати в неї 1 столову ложку лимонного соку.

Спосіб приготування:

  • Збити вершки до стійкої щільної консистенції. Щоб процес вдався і зайняв мінімум часу, вершки і посуд для збивання повинні бути добре охолодженими.
  • Поступово ввести у вершки необхідну кількість цукрової пудри і, не припиняючи збивання міксером, довести суміш до стану гострих піків.
  • Зменшити швидкість роботи приладу до мінімуму і ввести в крем маскарпоне. Довгого збивання після цього не потрібно. Досить добитися рівномірного розподілу сиру по крему. В іншому випадку є високий ризик перебити крем, коли замість вершків в ньому виявиться вершкове масло.
  • Як тільки сир введений в склад, крем готовий для подальшого використання. Їм можна промащувати коржі, змішувати з ягодами та іншими смачними інгредієнтами.

Торт з печива з маскарпоне без випічки

У спекотну погоду немає ніякого бажання включати зайвий раз духовку. Однак смачними десертами сім’ю все одно хочеться радувати. У такій ситуації справжньою знахідкою є використання печива в якості основи для торта. А його комбінація з маскарпоновым кремом стане коронною стравою будь-якої господині.

Склад інгредієнтів:

  • 400 г сиру на вершковою основі (в ідеалі з маскарпоне);
  • неповний стакан цукру;
  • 100 мл вершків з високою жирністю;
  • 400 г простого печива;
  • 75 г несолоного вершкового масла;
  • 1 упаковка йогурту без наповнювача (125 р);
  • 30 г ванільного цукру;
  • 200 г сметани.

При бажанні замість зазначеного обсягу цукрового піску можна взяти рівну кількість цукрової пудри. Це значно полегшить процес збивання крему.

Спосіб приготування:

  • Для виготовлення торта потрібно взяти ємність з роз’ємними бортами, промазати її маслом і рівномірно припорошити пудрою.
  • Печиво дрібно поламати будь-яким доступним способом і перемішати його з м’яким вершковим маслом до єдиної консистенції.
  • З половини отриманої маси вологими руками зробити в ємності імітацію коржа.
  • В окремому посуді збити цукор двох видів, сметану і йогурт. Після розчинення білих кристалів ввести охолоджені вершки і маскарпоне. Продовжувати збивати складу до появи твердих піків. Важливо не перестаратися і вчасно зупинитися. В іншому випадку крем можна безнадійно зіпсувати.
  • Викласти половину крему поверх коржа і присипати ½ залишилися від крихт печива. Проробити те ж саме дія з іншими компонентами, щоб торт вийшов тришаровим.
  • Обернути посуд з десертом харчовою плівкою і залишити в холоді на ніч для просочення. При подачі кожен шматок торта потрібно відрізати чистим і сухим ножем, т. к. крем виходить дуже смачний, але липкий.
Дивіться також:  Вафельний торт – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Полуничний десерт з вершковим сиром

Італійський кисломолочний продукт відмінно поєднується майже з усіма ягодами. Любителі полуниці можуть приготувати десерт на базі цих компонентів, на що знадобиться зовсім небагато часу.

Склад інгредієнтів:

  • 250 г маскарпоне;
  • 150 г свіжої полуниці;
  • 300 мл вершків жирністю 35%;
  • 2/3 склянки цукру;
  • кілька штук пісочного печива;
  • 2 столові ложки полуничного сиропу.

Маскарпоне — дуже калорійний продукт. При бажанні поживність десерту можна знизити, але для цього частину вершкового сиру доведеться замінити менш поживними збитими білками. Також для цієї мети підійде знежирений сир.

Спосіб приготування:

  • Охолоджені вершки з 50 г цукру за допомогою міксера перевести в стан пишної піни.
  • Третину вершків відлити і змішати з сиропом.
  • Решта вершки ввести сир, цукор, що залишився, і збити масу.
  • Очищену полуницю нарізати навпіл, печиво наламати.
  • Зібрати десерт. Для цього викласти страву в келихи рядами: крем – ягода – крем – печиво. При необхідності шари продублювати. Завершити оформлення страви рожевими вершками, змішаними з сиропом.
  • Прекрасний варіант — прикрасити ласощі ягодами та іншими відповідними інгредієнтами, які є під рукою.

Готуємо з вишнею

При бажанні урізноманітнити смак класичного десерту можна, якщо спекти торт з маскарпоне і вишнею. У результаті виходить випічка, яку люблять на батьківщині сиру – в Італії.

Склад інгредієнтів:

  • 3 яйця;
  • 1 шоколадна плитка;
  • 250 г маскарпоне;
  • склянка жирних вершків;
  • 150 г борошна;
  • 1/4 пакування вершкового масла;
  • 300 г вишні з віддаленими кісточками (можна взяти заморожену ягоду);
  • 300 г цукру.

Спосіб приготування:

  • Для отримання тіста слід змішати до утворення піни яйця з цукром. Просіяти на них борошно і вимісити продукт.
  • Жаростійкий посуд промаслить і викласти тісто. Готувати 20 хвилин в прогрітому до 185 градусів духовій шафі.
  • Просочити основу торта вишневим соком (підійде той, який натік з розмороженої ягоди). Укласти саму вишню поверх основи, не залишаючи вільного місця.
  • Приготувати класичний крем з маскарпоне. Обережно викласти його на ягоди.
  • Верх десерту декорувати натертим шоколадом і вишнями.
Дивіться також:  Красиві торти – 9 рецептів

Млинцевий торт з маскарпоне

Любителі млинців під час масниці можуть приготувати млинцевий торт з кремом на сирній основі.

Склад інгредієнтів:

  • 2 склянки борошна;
  • 3 яйця;
  • 0,5 л кефіру;
  • 250 мл кип’яченої води;
  • по 30 г рослинного і вершкового масла;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • щіпка солі;
  • 250 г маскарпоне;
  • 1 стакан жирних вершків;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 1 плитка шоколаду (70% какао).

Спосіб приготування:

  • Розбити яйця, з’єднати з цукром і посолити, додати кефір.
  • Всипати борошно і перемішати до зникнення грудочок. Влити обидва види масла. Не припиняючи вимішування, обережно долити окріп.
  • Взяти сковороду діаметром 18 см і напекти на неї млинці.
  • Приготувати класичний крем на основі вершкового сиру і ввести в нього натертий шоколад.
  • Зібрати торт, промазавши кожен млинець, верх і бічну частину.

З бісквітних коржів

З вершкового сиру і бісквіта можна зробити торт, гідний найкращих ресторанів.

Склад інгредієнтів:

  • 400 г маскарпоне;
  • 0,3 л 33% вершків;
  • 1 ст. л. кокосової стружки;
  • 400 г цукрової пудри;
  • 1 шоколадна плитка;
  • по 2/3 склянки борошна і цукру;
  • 6 яєць;
  • щіпка солі;
  • 10 ягід полуниці;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ст. л. вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Приготувати бісквіт. Для цього збовтати жовтки з цукром до появи світлого нальоту. Посолити і продовжити збивати до утворення щільної структури.
  • Борошно розбавити розпушувачем і маленькими порціями просіяти в жовтки. Збиті білки акуратно приєднати до інших компонентів.
  • Помістити тісто в промаслений форму і запікати до готовності (її визначають, проткнувши бісквіт сірником) при t 180 °C.
  • Приготувати крем за класичним рецептом, з’єднавши вершки, пудру і маскарпоне.
  • З остиглого бісквіта зробити 3 коржа.
  • Промазати їх кремом і додати шматочки полуниці. Покрити торт з усіх боків кремом і відправити в холод на півгодини.
  • Прикрасити виріб шоколадною глазур’ю, ягодами і частинками кокоса.
Дивіться також:  Торт Спартак: класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Торт «Молочна дівчинка»

Для тіста краще взяти форму діаметром 18 див. Тоді випічка вийде високою, оскільки буде складатися з 10-12 коржів.

Склад інгредієнтів:

  • 600 г згущеного молока;
  • 3 великих яйця;
  • 500 г маскарпоне;
  • 1 склянка борошна;
  • 170 мл жирних вершків;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • півсклянки цукрової пудри.

Спосіб приготування:

  • З’єднати яйця і згущене молоко до появи перших пухирців.
  • Поступово просіяти борошно і залишити тісто настоюватися близько 20 хвилин.
  • З 3 ст. ложок тіста розкачати корж на аркуші пергаменту, випікати до готовності в духовці. Таким чином, необхідно отримати стільки коржів, скільки дозволить кількість тіста. Складати готові пампушки один на одного не варто, оскільки вони можуть злипнутися.
  • Приготувати класичний крем маскарпоне.
  • Промазати кожен корж і торт зовні кремом.

Шоколадний торт

Додавши в якості одного з компонентів шоколад, можна отримати нову варіацію торта з вершковим сиром.

Склад інгредієнтів:

  • 500 г маскарпоне;
  • 160 г пудри з цукру;
  • 90 г + 180 г м’якого вершкового масла;
  • 380 г борошна;
  • 1,5 штуки шоколаду з масою частки какао від 70%;
  • 180 мл молока;
  • 230 г жирної сметани;
  • 180 г цукру;
  • по дрібці розпушувача і ванілі;
  • 3 яйця.

Спосіб приготування:

  • Шоколад розтопити і змішати з молоком, частина масла з’єднати з цукром і ваніліном.
  • Не перериваючи процес вимішування, ввести до складу яйця, сметану і шоколадне молоко.
  • Просіяти борошно і остаточно вимісити бісквіт.
  • Помістити тісто в жароміцну ємність (ширина 24 см) і випікати трохи більше години.
  • З готового бісквіта зробити 2-3 коржа.
  • Приготувати крем на основі якісного сиру: збити сир, масло і цукрову пудру.
  • Промазати їм торт всередині і зовні, декорувати за смаком.

Маскарпоне є продуктом, який ідеально поєднується майже з будь основою торта. Не варто обмежуватися наведеними вище рецептами. Можна сміливо експериментувати, т. к. зіпсувати страву, до складу якого входить сир маскарпоне, практично неможливо.

Прокрутка до верху