Торт з печива без випічки — справжня знахідка для тих, хто не любить витрачати час на підготовку тіста і випікання коржів. Пропонуємо кілька смачних варіантів, які можна приготувати без особливих зусиль.
Швидкий і простий торт з печива без випічки
Цей десерт з печива готується дуже просто. Саме трудомістке – це приготувати крем. Тут підійде будь-який: заварний, сметанний або масляний. Найкращий варіант – зробити з заварним кремом, він сприяє хорошій просочення печива, і десерт виходить дуже ніжним.
У складі:
- печиво (молочне або пісочне) – 36 шт.;
- борошно – 2 ст. л;
- молоко – 500 мл;
- цукор – 2/3 ст.;
- яйце – 2.
Для крему з’єднати яйця з цукром за допомогою вилки до розчинення останнього. Потім в яєчно-цукрову суміш всипати борошно і перемішати. Влити половину молока, добре промешать, і тільки потім долити решту. Все з’єднати до отримання однорідної маси.
Продукти слід змішувати саме в такій послідовності для запобігання утворення грудочок.
Після змішування крем поставити на мінімальний вогонь і, помішуючи, нагрівати його, поки не загусне до консистенції сметани. Краще зробити його густим, так він не розтечеться і добре просочить печиво.
Далі на піднос або форму відповідного розміру розкласти печиво і промазати кремом. Потім покласти ще шар печива, зверху – знову крем. Дія повторити кілька разів, поки не закінчиться один з інгредієнтів. Завершальний шар повинен бути кремовий, боки готового виробу також їм покрити. Прикрасити на свій розсуд – тертим шоколадом або кондитерської посипкою. Частування потрібно настоятися.
Рецепт приготування зі згущеним молоком
Торт з печива зі згущеним молоком складається з мінімальної кількості продуктів:
- печиво – 350 гр;
- згущене молоко (звичайна або варене) – 1 банка (320 гр);
- масло вершкове – 120 гр.
Розтоплене масло і згущене молоко збити до однорідності. Маса повинна вийти повітряної. Печиво подрібнити до стану крихти. Можна скласти його в щільний мішечок і добре пом’яти руками. Далі з’єднати всі інгредієнти, добре перемішати і сформувати торт. Як варіант, з отриманої маси зліпити невеликі тістечка. Зверху полити шоколадною глазур’ю, дати постояти пару годин на холоді перед подачею.
На замітку. Масло краще заздалегідь дістати з холодильника за кілька годин до приготування, щоб воно гарненько размягчилось.
Зі сметаною
Рецепт завжди виручить, якщо немає часу на повноцінну випічку.
До складу торта з печива зі сметаною входить:
- сметана – 500 гр;
- пісок цукровий – за смаком;
- ванілін – ½ ч. л;
- печиво крекер (типу «Рибки») – 300-400 гр.
В глибокій чаші змішати перші три інгредієнта до розчинення цукру. Всипати в сметанную масу, несолоний крекер, посилено перемішати і відставити убік, щоб він розпух. Далі приступаємо до формування торта. Для цього викласти всю масу в роз’ємну форму, вирівняти і прибрати в холодне місце на 2-4 години. В кінці посипати виріб шоколадної посипкою.
Бананове ласощі на десерт
- масло вершкове – 90 гр;
- печиво пісочне – 75 гр;
- стружка кокосова – 75 гр;
- молоко пастеризоване – 300 мл;
- банани – 3;
- крохмаль кукурудзяний – 40 гр;
- яйце куряче – 3 (знадобиться тільки жовток);
- вершки 33% – 300 мл;
- пісок цукровий – 75 гр;
- цукор ванільний – 1 ч. л;
- сіль – 1 ч. л;
- пудра цукрова – 1,5 ст. л.
Масло розтопити. Дно форми застелити пергаментним папером. Подрібнити в борошно печиво і висипати його до маслу. Розмішати і покласти кокосову стружку. Ще раз ретельно перемішати, висипати у форму і утрамбувати ложкою. Прибрати в холод для застигання.
Приготувати пудинг. У сотейник влити половину молока і всипати кукурудзяний крохмаль. Перешкодити віночком, щоб крохмаль розчинився. Покласти 3 жовтки і добре змішати віночком. Потім налити молоко, що залишилося, ½ частину вершків, звичайний і ванільний цукор, сіль і знову перешкодити. На середньому вогні довести до густої консистенції.
Банани нарізати кружечками і рівномірно розподілити по печінкою. Зверху перетерти пудинг через залізну сито на банановий шар і розрівняти. Потім накрити зверху плівкою і прибрати в холод мінімум на 4 години.
У середній мисці з’єднати другу частину вершків і цукрову пудру збити до твердих піків. Дістати банановий торт з холодильника і рівномірно розподілити вершки по поверхні. Прибрати на годину в холод.
Торт «Наполеон» з печиво «Вушка»
Торт «Наполеон» з печиво «вушка», мабуть, самий легкий з відомих варіантів.
- листкове печиво «вушка» – 1 кг;
- молоко (жирністю 3,2%) – 1 л;
- яйце категорії С1 – 3;
- цукор – 200 гр;
- мука в/с – 6 ст. л;
- масло вершкове – 150 гр;
- ванілін.
Готуємо крем.
У маленьку каструлю влити ½ літра молока і вбити туди яйця. Змішати міксером. Всипати цукор з ваніліном і ще раз збити. Потім маленькими порціями всипати борошно, не припиняючи збивати. Головне завдання – не допустити утворення грудочок.
У каструлю середнього розміру налити залишилися півлітра молока, закип’ятити. Як тільки почне закипати, потрібно обережно влити в молоко приготовлену раніше яєчну суміш. Після того, як все це закипить, варити на мінімальному вогні 6-7 хвилин, щоб загусло. Потім остудити.
Розтануло вершкове масло збити міксером так, щоб воно посвітлішало і збільшилася в обсязі. По частинам вмішати його в приготовану масу, збиваючи.
Збираємо торт.
Печиво щільно розкласти на блюді або підносі, густо шар змастити кремом. І далі по тій же схемі зібрати весь торт, повторюючи шари. З одного кілограма печива виходить приблизно 5 або 6 шарів. Залишками крихт від печива обсипати торт зверху і з боків. Швидкий торт «Наполеон» готовий!
Ніжний желейний торт з печивом
Желейний торт з печивом — черговий варіант простого і швидкого ласощі.
Називається він «Бите скло»:
- солодкий крекер – 400 гр;
- желатин – 300 гр;
- різнобарвне сухе желе – 3 уп.;
- сметана – 700-800 мл;
- цукровий пісок – 1,5-2 ст.;
- ківі (або інші фрукти) – 3 (не обов’язково).
У першу чергу потрібно підготувати желе, йому необхідно застигнути. В 150-200 мл окропу всипати сухе желе, ретельно розмішати і виставити на холод до застигання.
Желатин підготувати у відповідності з інструкцією на упаковці. Збити сметану разом з цукром. Обережно влити желатин, продовжуючи збивати. Насипати в отриману масу печиво і добре перемішати. Поки печиво набухає, нарізати ківі. Частину покласти в загальну масу, залишки залишити для прикраси.
Дістати желе з холоду, довільно порубати і викласти до загальної маси. Все гарненько розмішати.
На дно форми викласти відкладені для прикраси ківі. Зверху викласти перемішані інгредієнти, потім накрити плівкою і поставити на ніч в холод. Коли торт захолоне, дістати його з форми, перевернувши догори дном. Щоб полегшити процес, можна ненадовго опустити форму в гарячу воду. Знову поставити в холодильник, щоб застиг.
Торт «Ковбаска з печива без випічки
Щоб приготувати торт «Ковбаску» з печива без випічки необхідно:
- масло вершкове – 200 гр;
- какао-порошок – 1,5-2 ст. л.;
- пісок цукровий – 1 ст.;
- молоко – 4 ст. л.;
- горіхи волоські – 1 ст.;
- печиво (типу «Ювілейне»);
- яйце куряче (тільки жовток).
Какао змішати з цукровим піском в маленькій каструлі. Додати до них вершкове масло, його краще порізати на кубики, щоб воно швидше розтануло. Туди ж налити молоко. Всі інгредієнти поставити на мінімальний вогонь і дочекатися закипання, помішуючи. Після остудити.
Поки шоколадна суміш охолоджується, печиво поламати і порізати на частини горіхи. В охолоджену шоколадну масу додати жовток і швидко змішати. Слідом насипати печиво і горіхи, розмішати.
Коли складові будуть перемішані, можна приступити до формування «ковбаси». На пекарській папір викласти отриману суміш, закрутити в щільну ковбаску і, загорнувши її в пергамент, залишити в холоді для застигання. Перед подачею нарізати порційними шматочками.
Сирне частування
Неймовірно ніжне і смачне ласощі готується з сиру дуже швидко і без особливих витрат.
- печиво – 300 гр;
- пісок цукровий – 100-150 гр +60 гр для глазурі;
- сметана – 80 гр;
- сир – 500 гр;
- масло вершкове – 150 гр +50 гр для глазурі;
- горіхи – 100 гр;
- мармелад – 100 гр;
- родзинки – 50 гр;
- білий шоколад – 20 гр (не обов’язково);
- какао – 1,5 ст. л;
- молоко – 3 ст. л.
У великій ємності змішати сир зі сметаною, збивши блендером до однорідності. Потім влити розтоплене заздалегідь вершкове масло, все перемішати, а потім додати цукор з ваніліном. Печиво поламати на маленькі шматки і засипати в загальну масу. До неї ж додати подрібнені горіхи, родзинки і мармелад. Перемішати. Все розкласти на кондитерській плівці і сформувати у вигляді кексу або рулету, потім поставити на холод на 1,5 години, щоб охололо.
Поки частування застигає, потрібно приготувати шоколадну глазур. Цукор змішати з какао, налити молоко, розтоплене заздалегідь масло і поставити кип’ятити, варити хвилин 5. Дістати десерт з холодильника, полити глазур’ю, обмазати боки, і знову прибрати в холод для того, щоб глазур трохи схопилася.
З білого шоколаду зробити стружку ножем для чищення картоплі і посипати зверху.
На замітку. Стружку зручніше робити відразу над частуванням, а шоколад краще обернути на паперовий рушник, щоб він не танув від тепла рук.
З вівсяного печива
Такий торт можна приготувати без особливих зусиль.
- вишня (свіжа або заморожена) – 400 гр;
- вівсяне печиво – 700 гр;
- цукор -70 гр;
- холодна вода – 50 мл;
- сметана 25% — 700 гр;
- цукрова пудра – 200 гр;
- темний шоколад для посипання.
Для просочення:
- кава розчинна – 2 ч. л;
- цукор ванільний – 10 гр;
- гаряча вода – 200 мл
До вишні додати цукор, поставити на вогонь, влити холодну воду. З моменту закипання варити 15 хвилин. Потім перекласти її в сито і залишити до повного охолодження.
Тепер можна приготувати просочення для торта. До розчинну каву додати ванільний цукор, залити гарячою кип’яченою водою, перемішати і залишити остигати.
Приготувати крем. В чаші сметану з пудрою збити віночком.
Приступаємо до збірки. Підготувати роз’ємну форму, дно змастити сметанним кремом, розкласти вівсяне печиво і змастити його просоченням за допомогою силіконової пензлика. Поверх печива викласти частину вишні. Залити кремом, потім викласти решту вишню і розкласти другий шар печива. Залишилися печивом закрити утворилися порожнечі. Зверху залити які залишилися кремом. Поставити в холодне місце на ніч. Вранці можна прибрати кільце рознімної форми і посипати тертим шоколадом.
Для того щоб кільце легше відставало від форми, до початку його приготування потрібно обернути плівкою.