Різноманітні оригінальні торти з печива без випічки зі згущеним молоком допоможуть господині в лічені хвилини приготувати дуже смачний, витончено оформлений десерт. Це рецепти з серії «гості на порозі». Кожен з них включає в себе доступні і прості інгредієнти.
Торт з печива без випічки зі згущеним молоком на швидку руку
Склад продуктів: 450 г несолоних крекерів, повний стакан невареного згущеного молока, пара ст. ложок какао, 160 г масла вершкового.
- Масло залишається в теплі, щоб воно підтануло.
- Далі жир змішується зі згущеним молоком і збивається міксером. 4-5 великих ложок готового крему відкладаються в окремий посуд.
- В загальну солодку масу висипаються крекери. Вони повинні бути повністю покриті кремом. Суміш залишають на 30-40 хвилин.
- Далі руками формується тортик і викладається на плоску тарілку.
- Зверху конструкція змащується залишилися кремом і посипається какао.
Перед подачею гостям торт без випічки зі згущеним молоком і маслом повинен настоятися в холодильнику всю ніч.
Зі сметаною
Склад продуктів: 720 г будь-якого пісочного печива, 1 б. згущеного молока, 90 г жирного масла, півсклянки густий сметана і стільки ж цукрового піску, велика ложка какао-порошку.
- Дуже важливо заздалегідь помістити масло в тепло. Воно повинно стати м’яким, але не рідким. До маслу виливається згущене молоко, після чого інгредієнти добре збиваються до появи ніжного повітряного крему.
- Печиво перетворюється в дрібну крихту. Робити це можна будь-яким зручним способом. Наприклад, використовуючи пакет і качалку або спеціальну насадку блендера.
- Крем з’єднується з отриманою крихтою, формується корж, який укладається на плоску широку тарілку.
- З сметани, цукру і какао вариться «шоколад». Він готується на повільному вогні 6-7 хвилин. Отриманою масою щедро поливається основа з третього кроку.
Готовим тортом з печива зі згущеним молоком і сметаною можна відразу ж пригощати гостей.
Торт «Мурашник»
Склад продуктів: 420 г вареного згущеного молока, 580 г цукрового печива, 180 г масла вершкового, по жмені ядер волоських горіхів, манки і світлого кунжуту.
- Печиво ламається невеликими шматочками.
- Розм’якшене масло збивається з вареним згущеним молоком. Спочатку процес буде йти досить важко, але поступово маса почне перетворюватися в повітряний легкий крем.
- Крихта печива з’єднується з масою з другого кроку.
- Торт викладається на тарілку нерівній гіркою, імітує мурашник.
- Зверху конструкція прикрашається залишилися сипучими компонентами.
Настояти торт у прохолоді 3-4 години.
З додаванням горіхів
Склад продуктів: 620 г цукрового печива, 1 ст. будь-яких горіхів (можна взяти асорті), банка вареного згущеного молока, пачка вершкового масла, склянку дуже жирних вершків.
- Печиво подрібнюється блендером.
- Горіхи обсмажують на сухій сковороді і дрібно рубаються.
- Продукти з попередніх кроків з’єднуються.
- Для крему збивається згущене молоко і розм’якшене масло. Далі додаються вершки, і збивання повторюється.
- Крем виливається до печива з горіхами.
- Після ретельного перемішування маса викладається в салатницю, застелену харчовою плівкою, куди добре штамп «тісто».
Після ночі в холодильнику залишиться лише перевернути торт на тарілку.
Сирний десерт з печива зі згущеним молоком
Склад продуктів: 24 шт. квадратного печива, півкіло сиру, 1 ст. звареної кави, 5 ст. л. сметани і стільки ж цукру, 2 ст. л. згущеного молока.
- Солодкий кава з’єднується зі згущеним молоком і виливається в контейнер.
- Форма з силікону застеляється пергаментом.
- Для крему збивається розм’якшене масло, сир, цукор, сметана.
- Печиво змочується в каві і укладається у форму. Шари промащуються ніжним сирним кремом. Останнім повинен іти шар печива.
Перед подачею гостям торт повинен добре настоятися в прохолоді. Залишиться лише нарізати акуратними скибочками і красиво укласти на блюдо.
З какао
Склад продуктів: 780 г пісочного печива, стакан з гіркою цукру-піску, 60 г какао, 170 г вершкового масла, склянка фільтрованої води, щіпка ваніліну, 120 мл дуже жирних вершків.
- Печиво вручну ламається маленькими шматочками, після чого висипається в глибоку миску.
- Для крему з’єднується цукор і какао. Інгредієнти перемішуються, до них поступово вливається вода.
- Коли складові перетворяться в однорідну масу, до них викладається вершкове масло. Крем вариться 8-9 хвилин на повільному вогні.
- Додати ванілін.
- Масу остудити.
- Получившимся шоколадним кремом заливається печиво.
- Після перемішування суміш викладається в роз’ємну форму і гарненько утрамбовується.
Готовий торт охолодити. За бажанням він прикрашається шоколадною глазур’ю.
Банановий торт
Склад продуктів: півкіло крекерів «Рибки», банку згущеного молока, 70 г вершкового масла, 120 г волоських горіхів, 2 банана.
- «Рибки» висипаються в глибоку миску.
- Зверху виливається крем з розм’якшеного масла, збитого зі згущеним молоком.
- Інгредієнти добре перемішуються.
- До печінкою з кремом викладаються дрібно нарізані банани і рубані горіхи.
- Після чергового перемішування з отриманої маси формується рівна гірка.
Ласощі відправляється на кілька годин в прохолоду. При бажанні десерт можна прикрасити сумішшю сухофруктів: чорносливом чи курагою.
Смачний десерт з сиром і желатином
Склад продуктів: 160 г бісквітного печива, 3 ст. л. жирного масла, ½ пачки желатину, половина склянки домашнього сиру, 2 ст. л. сметани, 5 ст. ложок вареної згущенки.
- Печиво блендером перетворюється в крихту, з’єднується з розтопленим вершковим маслом і утрамбовується на дно форми.
- Поверх основи розподіляється згущене варене молоко. Його кількість можна збільшувати за власним смаком.
- Сир розтирається до однорідності, до нього додається розведений по інструкції і охолоджений желатин. Отримана маса розподіляється поверх згущеного молока.
Перед подачею до столу десерт витримати в холодильнику 3-4 години.