Приготувати торт з пряників зможе навіть початківець кулінар. Для цього не потрібно відміряти точну кількість продуктів і стояти біля гарячої духовки. Крім основного інгредієнта, рецепт цього десерту включає в себе компоненти для ніжного крему і соковиті фрукти.
Простий торт з пряників і сметани
Цей рецепт завжди виручить господиню, якій захочеться здивувати раптово гостей.
Склад:
- 0,6 кг великих пряників;
- 0,7 л сметани жирністю 25%;
- 180 г цукру;
- 70 г темного шоколаду.
Хід приготування:
- Всі пряники розрізають на 3 поздовжні частини.
- Холодну сметану збивають міксером з цукром до повного розчинення кристалів.
- Розрізані кондитерські вироби опускають в отриману масу, потім поміщають на тарілку. Складають гірку, промазуючи кожен шар солодкою сметаною.
- Торт повністю обливають кремом, верхівку декорують розтопленим шоколадом.
- Десерт можна відразу подавати на стіл, але він вийде більш просоченим, якщо попередньо потримати його в холодильнику 12 годин.
Порада: щоб зробити менш калорійний торт, необхідно використовувати сметану низької жирності і півпорції цукру.
Готуємо зі згущеним молоком без випічки
Завдяки крему, збиті зі згущеного молока і сметани, пряничное ласощі виходить дуже м’яким і просто тане в роті.
Знадобиться:
- 8 середніх пряників;
- 100 г вареного згущеного молока;
- 60 г густої сметани;
- 20 р цукрової пудри.
Послідовність дій:
- Спочатку на маленькі шматочки розламують пряники.
- Потім з’єднують сметану зі згущеним молоком.
- Пряничную масу поливають солодким кремом. Перемішують.
- Блюдо або форму для подачі десерту застеляють харчовою плівкою.
- Розподіляють по ній пряники, залиті солодкою масою, утрамбовуючи їх так, щоб не було порожнеч.
- Десерт ховають в холодильник на 6 годин.
- Застиглий торт перевертають на плоске блюдо і прикрашають пудрою.
З шоколадних пряників
Цей десерт підкорить господинь своєю простотою і ніжним шоколадним смаком.
Склад:
- пряники з какао — 0,5 кг;
- среднежирная сметана — 0,5 кг;
- цукровий пісок — 200 г;
- ванільний екстракт — 2 краплі;
- волоські горіхи — 50 р.
Етапи готування:
- Ножем з гострим лезом всі шоколадні пряники ділять на три частини, розрізаючи їх уздовж.
- Для отримання крему сметану збивають з ваніллю і солодким піском в повітряну масу. Якщо сметанний крем вийшов занадто рідким, можна додати 10 г попереднього замоченого у воді желатину.
- Гуртки пряників укладають на блюдо в один ряд.
- Далі йде товстий шар сметанного крему.
- Повторюють етапи 3 і 4, поки не закінчаться інгредієнти.
- Сформований десерт ставлять у прохолоду на 3 години.
- Готову страву посипають подрібненими горіхами.
Десерт з бананами
Торт з пряників з бананами і сметаною — ласощі надзвичайно смачне і ніжне. Неможливо здогадатися, що цей десерт приготований всього за годину без випічки.
Необхідні продукти:
- 0,4 кг пряників;
- 3 стиглих банана;
- 0,5 кг сметани;
- 90 г цукрового піску;
- 100 г гіркого шоколаду;
- 50 г вершкового масла.
Покроковий рецепт.
- Спершу перемішують сметану з цукром за допомогою ложки. Масу ставлять на полицю холодильника на 30 хвилин, щоб пісок повністю «розійшовся».
- Пряники нарізають тонкими пластинами.
- Отримані шматочки опускають в крем і викладають на блюдо в один шар. Трохи сметанною маси залишають для прикраси десерту.
- Зверху кладуть довільно нарізані банани.
- Шари пряників і фруктів чергують. Верхній ряд повинен вийти пряниковим.
- Торт-гірку прибирають в холодильник на ніч.
- На наступний день десерт обмазують залишками крему.
- Верхівку торта поливають глазур’ю з розтопленого шоколаду з маслом.
З зефіром
За цим рецептом вдасться приготувати оригінальний повітряний торт.
Щоб він не вийшов приторно солодким, краще брати вівсяні або м’ятні пряники.
Список інгредієнтів:
- 500 г вівсяних пряників;
- 60 г цукру;
- 30 г какао-порошку;
- 4 шт. зефіру;
- 0,25 г сметани;
- 40 мл вершків для збивання;
- 0,3 кг вершкового масла;
- 1 г ваніліну;
- 20 г кокосової стружки.
Порядок дій:
- Пряники і зефір нарізають уздовж на кілька частин.
- У блендері з вершками, какао, ваніліну, сметани, цукру і підталого олії готують крем.
- Підготовлені кондитерські вироби, чергуючи, укладають гіркою на блюді. Кожен шар компонентів заливають кремом.
- Перед подачею торту дають застигнути в прохолодному місці, потім прикрашають його кокосовою стружкою.
Торт з пряників з ананасом
Пряниково-ананасовий десерт виходить ароматним і дуже поживним, тому його можна вживати в якості перекусу.
Потрібно:
- 0,3 кг ананасів в сиропі;
- 0,5 г сметани 15% жирності;
- 150 г цукру;
- 500 г медових пряників;
- полплитки шоколаду.
Рецепт покроково:
- Сметану змішують з цукровим піском.
- Пряник розрізають на кілька пластин, потім кожну опускають у сметанную масу і викладають на сервірувальну тарілку.
- З банки з ананасами зливають сироп. Кубики фруктів розміщують поверх пряникового шару.
- Кроки 2 і 3 повторюють, поки не закінчаться підготовлені продукти.
- Після того, як торт-гірка застигне в холодильнику, його посипають шоколадною стружкою.
З заварним кремом
Для приготування цього десерту потрібно затратити трохи більше часу, однак результат підкорить своїм смаком, який багатьом знайомий з дитинства.
Список компонентів:
- 800 г будь-яких пряників;
- 150 г цукру;
- 30 г вершкового масла;
- 3 жовтка;
- 0,7 л молока;
- 60 г пшеничного борошна;
- 3 середніх банана.
Покроковий рецепт:
- Половину приготованого молока збивають з жовтками міксером на низькій швидкості.
- У залишився молоко просівають борошно. Суміш ставлять на слабкий вогонь і нагрівають, безперервно помішуючи, щоб не допустити утворення грудок.
- У ємність з молоком і борошном засипають цукор і вливають жовткову масу. Продовжують нагрівати і помішувати.
- Коли крем загусне, його охолоджують і додають в нього розм’якшене масло.
- Склад збивають заглибним блендером, поки не вийде гладка повітряна маса.
- Пряники і банани нарізають тонкими пластинами.
- Кондитерський лоток застеляють плівкою.
- Пряники опускають в заварний крем і викладають у форму тонким шаром.
- Далі розміщують банани. Інгредієнти, що залишилися, так само викладають шарами.
- Ласощі заливають залишками крему, обертають харчовою плівкою і придавлюють вантажем.
- Заготівлю прибирають в прохолодне місце на 2 години, після чого перевертають на десертну тарілку.
Частування «Черепаха» з пряників
Торт з пряників без випічки у формі черепахи зможе приготувати будь-яка мама для дитячої вечірки.
Склад:
- 500 г темних пряників;
- 500 г домашньої сметани;
- 3 банана;
- 1 г ваніліну;
- 80 г цукру.
Хід приготування:
- Кожен пряник ділять на 3 поздовжні частини.
- Очищені банани нарізають кружальцями.
- З сметани, ваніліну та цукру віночком замішують крем.
- Пряники вмочують у солодку масу і разом з фруктами викладають на тарілку, формуючи «черепаху».
- Залишками крему десерт заливають зверху.
- Щоб сметана добре просочила пряники, «черепаху» прибирають в холодильник на 3 – 4 години.
Склад пряникового торта можна доповнювати цукатами, горіхами, сухофруктами. Приємну кислинку дадуть в’ялені або засушені ягоди: вишня, брусниця, журавлина.