Торт з пряників — 8 рецептів

Приготувати торт з пряників зможе навіть початківець кулінар. Для цього не потрібно відміряти точну кількість продуктів і стояти біля гарячої духовки. Крім основного інгредієнта, рецепт цього десерту включає в себе компоненти для ніжного крему і соковиті фрукти.

Простий торт з пряників і сметани

Цей рецепт завжди виручить господиню, якій захочеться здивувати раптово гостей.

Склад:

  • 0,6 кг великих пряників;
  • 0,7 л сметани жирністю 25%;
  • 180 г цукру;
  • 70 г темного шоколаду.

Хід приготування:

  • Всі пряники розрізають на 3 поздовжні частини.
  • Холодну сметану збивають міксером з цукром до повного розчинення кристалів.
  • Розрізані кондитерські вироби опускають в отриману масу, потім поміщають на тарілку. Складають гірку, промазуючи кожен шар солодкою сметаною.
  • Торт повністю обливають кремом, верхівку декорують розтопленим шоколадом.
  • Десерт можна відразу подавати на стіл, але він вийде більш просоченим, якщо попередньо потримати його в холодильнику 12 годин.

Порада: щоб зробити менш калорійний торт, необхідно використовувати сметану низької жирності і півпорції цукру.

Готуємо зі згущеним молоком без випічки

Завдяки крему, збиті зі згущеного молока і сметани, пряничное ласощі виходить дуже м’яким і просто тане в роті.

Знадобиться:

  • 8 середніх пряників;
  • 100 г вареного згущеного молока;
  • 60 г густої сметани;
  • 20 р цукрової пудри.

Послідовність дій:

  • Спочатку на маленькі шматочки розламують пряники.
  • Потім з’єднують сметану зі згущеним молоком.
  • Пряничную масу поливають солодким кремом. Перемішують.
  • Блюдо або форму для подачі десерту застеляють харчовою плівкою.
  • Розподіляють по ній пряники, залиті солодкою масою, утрамбовуючи їх так, щоб не було порожнеч.
  • Десерт ховають в холодильник на 6 годин.
  • Застиглий торт перевертають на плоске блюдо і прикрашають пудрою.

З шоколадних пряників

Цей десерт підкорить господинь своєю простотою і ніжним шоколадним смаком.

Дивіться також:  Як почистити гранат швидко, правильно і без бризок?

Склад:

  • пряники з какао — 0,5 кг;
  • среднежирная сметана — 0,5 кг;
  • цукровий пісок — 200 г;
  • ванільний екстракт — 2 краплі;
  • волоські горіхи — 50 р.

Етапи готування:

  • Ножем з гострим лезом всі шоколадні пряники ділять на три частини, розрізаючи їх уздовж.
  • Для отримання крему сметану збивають з ваніллю і солодким піском в повітряну масу. Якщо сметанний крем вийшов занадто рідким, можна додати 10 г попереднього замоченого у воді желатину.
  • Гуртки пряників укладають на блюдо в один ряд.
  • Далі йде товстий шар сметанного крему.
  • Повторюють етапи 3 і 4, поки не закінчаться інгредієнти.
  • Сформований десерт ставлять у прохолоду на 3 години.
  • Готову страву посипають подрібненими горіхами.

Десерт з бананами

Торт з пряників з бананами і сметаною — ласощі надзвичайно смачне і ніжне. Неможливо здогадатися, що цей десерт приготований всього за годину без випічки.

Необхідні продукти:

  • 0,4 кг пряників;
  • 3 стиглих банана;
  • 0,5 кг сметани;
  • 90 г цукрового піску;
  • 100 г гіркого шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.

Покроковий рецепт.

  • Спершу перемішують сметану з цукром за допомогою ложки. Масу ставлять на полицю холодильника на 30 хвилин, щоб пісок повністю «розійшовся».
  • Пряники нарізають тонкими пластинами.
  • Отримані шматочки опускають в крем і викладають на блюдо в один шар. Трохи сметанною маси залишають для прикраси десерту.
  • Зверху кладуть довільно нарізані банани.
  • Шари пряників і фруктів чергують. Верхній ряд повинен вийти пряниковим.
  • Торт-гірку прибирають в холодильник на ніч.
  • На наступний день десерт обмазують залишками крему.
  • Верхівку торта поливають глазур’ю з розтопленого шоколаду з маслом.

З зефіром

За цим рецептом вдасться приготувати оригінальний повітряний торт.

Щоб він не вийшов приторно солодким, краще брати вівсяні або м’ятні пряники.

Дивіться також:  Глазур з шоколаду – 7 рецептів, як зробити шоколадну глазур для випічки

Список інгредієнтів:

  • 500 г вівсяних пряників;
  • 60 г цукру;
  • 30 г какао-порошку;
  • 4 шт. зефіру;
  • 0,25 г сметани;
  • 40 мл вершків для збивання;
  • 0,3 кг вершкового масла;
  • 1 г ваніліну;
  • 20 г кокосової стружки.

Порядок дій:

  • Пряники і зефір нарізають уздовж на кілька частин.
  • У блендері з вершками, какао, ваніліну, сметани, цукру і підталого олії готують крем.
  • Підготовлені кондитерські вироби, чергуючи, укладають гіркою на блюді. Кожен шар компонентів заливають кремом.
  • Перед подачею торту дають застигнути в прохолодному місці, потім прикрашають його кокосовою стружкою.

Торт з пряників з ананасом

Пряниково-ананасовий десерт виходить ароматним і дуже поживним, тому його можна вживати в якості перекусу.

Потрібно:

  • 0,3 кг ананасів в сиропі;
  • 0,5 г сметани 15% жирності;
  • 150 г цукру;
  • 500 г медових пряників;
  • полплитки шоколаду.

Рецепт покроково:

  • Сметану змішують з цукровим піском.
  • Пряник розрізають на кілька пластин, потім кожну опускають у сметанную масу і викладають на сервірувальну тарілку.
  • З банки з ананасами зливають сироп. Кубики фруктів розміщують поверх пряникового шару.
  • Кроки 2 і 3 повторюють, поки не закінчаться підготовлені продукти.
  • Після того, як торт-гірка застигне в холодильнику, його посипають шоколадною стружкою.

З заварним кремом

Для приготування цього десерту потрібно затратити трохи більше часу, однак результат підкорить своїм смаком, який багатьом знайомий з дитинства.

Список компонентів:

  • 800 г будь-яких пряників;
  • 150 г цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 3 жовтка;
  • 0,7 л молока;
  • 60 г пшеничного борошна;
  • 3 середніх банана.

Покроковий рецепт:

  • Половину приготованого молока збивають з жовтками міксером на низькій швидкості.
  • У залишився молоко просівають борошно. Суміш ставлять на слабкий вогонь і нагрівають, безперервно помішуючи, щоб не допустити утворення грудок.
  • У ємність з молоком і борошном засипають цукор і вливають жовткову масу. Продовжують нагрівати і помішувати.
  • Коли крем загусне, його охолоджують і додають в нього розм’якшене масло.
  • Склад збивають заглибним блендером, поки не вийде гладка повітряна маса.
  • Пряники і банани нарізають тонкими пластинами.
  • Кондитерський лоток застеляють плівкою.
  • Пряники опускають в заварний крем і викладають у форму тонким шаром.
  • Далі розміщують банани. Інгредієнти, що залишилися, так само викладають шарами.
  • Ласощі заливають залишками крему, обертають харчовою плівкою і придавлюють вантажем.
  • Заготівлю прибирають в прохолодне місце на 2 години, після чого перевертають на десертну тарілку.
Дивіться також:  Що приготувати з листкового бездріжджового тіста – 15 рецептів смачної випічки

Частування «Черепаха» з пряників

Торт з пряників без випічки у формі черепахи зможе приготувати будь-яка мама для дитячої вечірки.

Склад:

  • 500 г темних пряників;
  • 500 г домашньої сметани;
  • 3 банана;
  • 1 г ваніліну;
  • 80 г цукру.

Хід приготування:

  • Кожен пряник ділять на 3 поздовжні частини.
  • Очищені банани нарізають кружальцями.
  • З сметани, ваніліну та цукру віночком замішують крем.
  • Пряники вмочують у солодку масу і разом з фруктами викладають на тарілку, формуючи «черепаху».
  • Залишками крему десерт заливають зверху.
  • Щоб сметана добре просочила пряники, «черепаху» прибирають в холодильник на 3 – 4 години.

Склад пряникового торта можна доповнювати цукатами, горіхами, сухофруктами. Приємну кислинку дадуть в’ялені або засушені ягоди: вишня, брусниця, журавлина.

Прокрутка до верху