Торт з сиру давно вважається самим швидким і смачною стравою на святковому столі. Він прикрасить як просте чаювання, так і велике застілля. Існує величезна кількість рецептів приготування такого ласощі, розглянемо тільки найкращі!
Смачний торт з сиру і печива без випічки
Якщо немає часу випікати торт на стіл, а гостей хочеться чимось здивувати, прекрасно підійде саме цей рецепт.
Для нього знадобиться:
- 300 г сиру;
- 0,5 ст. цукру;
- 180 г сл. масла;
- 1 ст. сметани;
- 0,5 ст. родзинок;
- 30 г шоколаду;
- 400 г печива;
- стакан молока.
Готується він швидко. Спочатку розм’якшуємо масло і змішати його з цукром. Сметану змішайте з сиром, а потім все разом збити блендером.
Відкладіть приблизно 3 ложки отриманої маси в окрему ємність. В решту додається родзинки. Шоколад треться на дрібну тертку. Готуємо форму, в якій буде розташовуватися торт. В неї вкладається печиво, попередньо обмоченное в молоці. Викладений перший шар змащується сиром з родзинками. Повторюєте до потрібного розміру торта. Останній шар змащується сиром відкладеним раніше і присипається шоколадом.
Торт з сиру і печива без випічки готовий!
Десерт «Рафаелло»
Коли хочеться здивувати сім’ю чимось смачним і корисним, на допомогу приходить цей рецепт. Він любимо і дітьми і дорослими, а все тому що цукерки мають ніжний, незабутній смак.
Для його приготування знадобиться:
- 4 ст. л. сметани;
- 400 г сиру;
- 4 ст. л. цукру;
- 70 г горіхів (арахіс, фундук і т. д.);
- 100 гр білої кокосової стружки;
- ванілін.
Сир змішуємо з цукром і додаємо ванілін. Потім засипаємо цукор і все змішуємо до однорідної маси. Далі невелика кількість отриманої маси разлаживаем у вигляді коржа. У центр ставиться горіх. Акуратно сформуйте кульку і занурте в кокосову стружку. Те ж саме повторіть з іншою масою. Коли всі рафаэллки будуть сформовані, поставте на годину в холодильник.
З фруктами і желатином
Цей торт не доведеться випікати, тому готується він дуже просто і швидко, але володіє неповторним смаком. Для основи знадобиться 200 грам печива, 50 г вершкового масла.
Для начинки підготуємо:
- 500 г 15% сиру;
- 500 г 15% сметани;
- 100 г цукрової пудри;
- фрукти – приблизно по 250 г різних (будь-які м’які: полуниця, банан, ківі тощо);
- ванілін;
- 40 г желатину.
Для прикраси нашого торта необхідно полуничне желе і ягоди полуниці, цілі і красиві.
Готувати торт просто. Почнемо з печива, яке необхідно розламати на шматки, а потім подрібнити до крихти зручним способом. Крихту змішуємо з вершковим маслом і викладаємо в ємність для випікання. Ставимо отриману масу в холодильник.
Желатин розбавляємо в 100 мл води і ставимо настоятися 10 хвилин. Після потрібно допомогти розчинитися кристалам, поставивши ємність на водяну баню.
Важливо правильно розчинити желатин і не довести його до кипіння, інакше він не застигне.
Фрукти потрібно вимити, очистити і нарізати. Краще брати три види, наприклад полуницю, банани і ківі.
Сир готується заздалегідь. Він перетирається на дрібну тертку або ж збивається блендером до однорідної маси. Після нього додається метану, цукрова пудра і ванілін. Усе ретельно збивається і в отриману консистенцію вливається желатин. Повинна вийти досить рідка маса, в яку додаються фрукти і акуратно перемішуються. Начинка виливається на заздалегідь підготовлене печиво і всі разом ставиться на три години в холодильник.
Готуємо прикраса. Полуничне желе розводять у 150 мл води і залишають на 10 хвилин, щоб воно набухло. Далі потрібно підігріти рідину на водяній бані щоб грудочки желатину розчинилися.
Полуницю потрібно вимити і зрізати хвостики так, щоб утворився гарний конус. Торт, який три години стояв у холодильнику прикрашаємо нарізаними ягодами. Далі необхідно акуратно розподілити по всій поверхні желе так, щоб не пошкодити торт. Ягоди розкладаються красивим візерунком. Торт ставиться в холодильник ще приблизно на 4 години.
Пісочний торт з сирним кремом
Щоб приготувати тісто для пирога, взяти:
- борошно – 170 г;
- сметану – 120 г;
- какао – 15 г;
- вершкове масло – 50 г;
- цукор – 20 г;
- соду – ч. л. без гірки і оцет (1 ч. л.).
Розтоплюємо масло і з’єднуємо його зі сметаною. Додаємо какао і цукор. Потім в отриману масу кладемо погашену в оцті соду. Усе ретельно змішується. Потім додається борошно.
Кількість борошна залежить від жирності сметани. Чим вона жирніше, тим менше ймовірності, що знадобиться її більше норми.
Тісто виходить м’яке, не повинно липнути до рук. Застеливши деко пергаментом, розкачуємо на неї корж, попередньо розрізавши його на 4 частини. Випікати при 180 градусах не більше 10 хвилин.
Далі готуємо крем з сиру для торта.
Для нього беремо:
- масло – 150 г,
- порошок ванільного пудингу – 40 г,
- сир – 700 р,
- молоко – 75 мл,
- яйця – 3 шт.,
- цукор – 200 р.
В чашу комбайна кладемо, сир, яйця, цукор і масло. Збиваємо і перекладаємо в каструлю. Поставивши її на газ на повільний вогонь гріємо, помішуючи протягом 8 хвилин. Молоко з’єднуємо з пудингом, а потім отриману рідину вливаємо в крем, після чого варимо ще хвилин 20. Знімаємо з вогню, даємо охолонути до кімнатної температури, і ділимо крем на 5 частин.
Коржі перемазываем кремом, їх якраз 4 на 4 частини нашого крему. 5-ою частиною змащуємо боки.
Для прикраси можна взяти печиво, переважно шоколадне, і раскрошив їх, посипати торт. Далі він ставиться охолоджуватися в холодильник на 5 годин і пісочний торт з сиром готовий!
Вишневе ласощі
Чудовий десерт, який зовні нагадує торт, а по смаку як тістечко. Підготуємо: пару яєць, 150 грам масла, 250 г борошна, 200 г сиру, 200 грам вишні і 7 повних ложок цукру.
Для приготування тіста перетираємо масло з 2-ма ложками цукру. Після додаємо жовтки і розпушувач. Коли всі інгредієнти змішані додається борошно і вимішується пісочне тісто.
Для начинки сир потрібно перетерти на тертці з цукром, а з вишні злити сік. Яєчні білки збиваються окремо в піну, потім вливаються в сир і змішуються разом.
Для приготування такого пирога, потрібна роз’ємна форма. На дно викласти тісто так, щоб по краях були невеликі бортики. Після викладається вишня, і тільки потім все залити сирною масою.
Ставимо в духовку приблизно на 40 хвилин.
Унікальний десерт «Зебра»
Для приготування десерту знадобиться:
- 250 г нежирного сиру;
- 250 г йогурту;
- ложка меду;
- 2 ч. л. какао;
- 15 г желатину;
- 3 ст. л. молока.
Заливаємо желатин молоком і залишаємо на деякий час. Поки змішаємо сир, йогурт і мед, гарненько все збивши блендером.
Замість меду можна використовувати кленовий або інвертний сироп, а також цукрову пудру.
Підігріваємо желатин на водяній бані, тільки не доводимо до кипіння. Проціджуємо через сито. Далі з’єднуємо його з сиром і добре заважаємо. Ділимо на дві частини, в одну додаємо какао.
В приготовані формочки (бажано силіконові), викладаємо по черзі масу. Ставимо отриманий десерт в холодильник приблизно на 3 години.
Торт «Будиночок» з сиру
Досить незвичайний рецепт, здатний порадувати і дітей, і дорослих.
Для його приготування необхідно взяти:
- 6 квадратних печенюшек;
- 180 г сиру;
- 2 ст. л. цукрової пудри;
- пів ложки какао;
- 1 глазурований сирок;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 3 ст. л. молока.
Глазур для торта можна зробити з плитки шоколаду, просто розтопивши її на водяній бані. Сирок з маслом і пудрою потрібно змішати розминаючи виделкою. Буквально ложку маси потрібно відокремити і змішати з какао.
Печива мачає в молоко. Три штучки потрібно викласти в ряд. Намазуємо їх сиром, а в центральну частину кладемо глазурований сирок, попередньо прибравши шоколад з торців. Знову намазуємо сиром. Два крайніх печива піднімаємо, утворюючи стінки будиночка. Вирівнюємо сиром стінки, щоб не було порожніх місць. Зверху кладемо ще одну печеньку. Зверху викладається трикутна гірка з сиру з какао, і з боків закріплюється печиво. Можна все це залити глазур’ю. Торт «Будиночок» готовий!
Рецепт сирного торта з йогуртом
Чудовий ніжний торт, який підійде для будь-якого свята.
Щоб його приготувати, потрібно:
- 150 г борошна;
- 100 г цукру;
- 2 яйця;
- 100 мл кефіру;
- 1 ст. л. олії;
- розпушувач і ванілін по 0,5 р.
Для приготування суфле знадобиться йогурту — 800 мл, желатину — 20 г, цукру-50 г, молоко — 50 мл, ягід — 1 ст.
Яйця і цукор потрібно збити, потім додати масло, ванілін і кефір і знову все збити. Борошно з’єднайте з розпушувачем. Все перемішуємо до стану густої сметани.
Духовку ставимо на 180 градусів. Форму змащуємо маслом. Виливаємо в неї і випікаємо трохи менше півгодини. Знімаємо корж і остуджуємо.
Желатин заливають молоком і приблизно 10 хвилин набухає. В цей час йогурт і цукор змішуються. Як тільки желатин набух, розігріваємо його, але не даємо закипіти. Виливаємо желатин і йогурт, додаємо ягоди і заважаємо. Корж заливається отриманою рідиною. Торт на ніч поміщається в холодильник.
Коли він буде готовий, можна краю прикрасити печивом або трубочками, акуратно знявши форму для випічки.
Спрощений варіант «Тірамісу»
Даний рецепт дуже простий.
Для нього нам знадобиться:
- пісочне печиво – 200 г;
- сир – 400 г;
- зварений кави – 3 ч. л.;
- сметана – 4 ст. л.;
- цукор – 1 ст.;
- какао – 1 ст. л.;
- ванілін.
У блендері змішуємо сметану, цукор, сир і ванілін. Повинна вийти однорідна красива маса. Далі заварюємо кави і ламаємо шматочками печиво. Опускаємо його в каву, тільки робити це потрібно швидко, щоб шматочки не розм’якли і не розвалилися. Складаємо обмоченное печиво у форму (можна використовувати склянку) і заливаємо приготовленим в блендері кремом. Чергувати, поки склянка не наповниться. Зверху присипаємо какао. Десерт готовий!
«Сльози ангела»
Популярний, неймовірно смачний рецепт торта, готується просто, при дотриманні всіх пропорцій.
Почнемо з тіста.
Для нього знадобиться:
- 150 г борошна;
- 80 р масла (вершкового);
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру, чайна ложка розпушувача.
Борошно змішується з розпушувачем, потім до неї додається порізане шматочками масло. Масу змішати так, щоб вийшла дрібна крихта.
Цукор з яйцем розмішати окремо і тільки потім додати до борошняної суміші. Тепер можна вимісити тісто. Скачуємо його в кулю, обмотуємо плівкою і кладемо на півгодини в холодильник.
Тепер готуємо начинку. Для неї знадобиться: пів кг сиру, 100 г сметани, столова ложка манки, 80 грам цукру, 3 жовтки, ванілін.
Змішуємо сир, сметану, манку, цукор і ванілін. Жовтки відділяємо від білків. Білки кладемо в холодильник, жовтки змішуємо з сирною масою блендером.
Приготування починається з підготовки ємності, в якій будемо випікати торт. У форму викладаємо на дно пергамент так, щоб закрити дно і боки. Розминаємо тісто по дну. Далі кладемо масу для начинки.
У нас залишилися білки. Їх потрібно дістати з холодильника і збити з цукром міксером. На кожен білок припадає всього столова ложка цукру. Додаємо його в міру збивання, поступово збільшуючи темпи.
Збиті білки нанести на сирну начинку у формі. Але для того щоб був привабливий вигляд торта, ми їх підбиваємо, роблячи поверхню хвилеподібною. Випікати торт при 160 градусах приблизно 15 хвилин. Як тільки білки стануть бежевими, виймаємо з духовки.
Витягати пиріг тільки після того, як він повністю охолоне.
При охолодженні на поверхні суфле почнуть з’являтися маленькі крапельки. Саме вони і називаються «сльози ангела».
Повітряний сирний торт з шоколадом
Простий і повітряний тортик, який сто відсотків порадує всіх гостей або домочадців.
Для основи нам знадобиться:
- вівсяного 160 г пшеничного 320 г печива;
- 240 г масла;
- 200 г шоколаду;
- 7 ст. л десятивідсотковий вершків.
Для начинки:
- 500 г сиру;
- півлітра вершків (35%) і 12 ложок 10%;
- дві третини склянки води;
- 6 ст. л цукру;
- 2,5 ст. л желатину;
- 2 ложки лікеру;
- ванілін.
Для основи розминаємо два види печива, а потім заливаємо їх розтопленим вершковим маслом. Викладаємо отриману масу на дно форми, рівняємо ложкою. Після розламуємо шоколад на шматочки, додаємо до нього вершки і розтоплюємо будь-яким зручним способом (водяна баня, мікрохвильовка). Додаємо ще трохи вершків, робимо суцільну масу, заливаємо корж з печива і ставимо в холодильник.
Поки займемося кремом. Сир з цукром і вершками збивається. У той же час желатин залишається у воді для набухання. Окремо збиваємо вершки з цукром. Тільки для цього, спочатку збиваються одні вершки, потім додається цукор і тільки потім збивається маса остаточно до утворення густої піни. У сир додаємо лікер і ванілін, а також збиті вершки.
Желатин до цього часу набух. Гріємо його, але не даємо закипіти. Вливаємо в масу сиру з іншими інгредієнтами і все добре збиваємо.
Отриману масу виливаємо на корж і знову ставимо в холодильник, краще на всю ніч.
Проста фітнес-випічка
Їсти смачно, і при цьому підтримувати фігуру досить складно. Але цей рецепт простий і корисний!
Для нього нам знадобиться:
- яблуко;
- вівсяне борошно – 60 г (можна пластівці);
- сир – 400 г;
- трохи розпушувача і ваніліну;
- кілька яєць;
- мед – 2 ст. л.
Борошно (або подрібнені пластівці) змішується з розпушувачем і ваніліном. Яблуко чиститься і нарізати невеликими кубиками. Яйця збиваються до густої піни, і змішуються з сиром, медом, а також борошном. Все добре перемішується.
Тісто викласти у форму і потім випікається сорок хвилин при температурі не менше 180 градусів. Після випікання пирога можна дати охолонути. По можливості він прикрашається фруктами. Їсти можна на сніданок або в якості перекусу в полудень.
Тертий пиріг з сиром
Швидкий десерт, який не забере і години часу. Для тіста знадобиться: 3 склянки борошна, 250 г маргарину, півсклянки цукру і пів ч. л. соди.
Начинка буде складатися з 0,5 кг сиру, половини склянки сметани, невеликої кількості цукру за смаком, цедри лимона, родзинок, третини ч. л. соди і пари ч. л. крохмалю.
Для начинки, необхідно змішати блендером сир зі сметаною, цукром, крохмалем і содою, додавши родзинки і лимонну цедру.
Цедрою називають жовту, крайню частину лимона (шкірку). Щоб підготувати її для випічки, буде досить потерти край шкурки на тертку, не дістаючи до білої прошарку плода.
Для тіста беремо борошно, соду, цукор і маргарин і перетираємо їх між собою, щоб вийшли невеликі кульки, як крихта. Далі гріємо духовку до 180 градусів, а поки укладаємо пиріг у форму. На дно кладеться дві третини крихти з борошна і маргарину, потім викладається начинка, зверху присипається залишилися шаром тесту. Випікати близько півгодини.
З збитими вершками
Надзвичайно ніжний пиріг можна приготувати з сиру з збитими вершками. Нам знадобиться форма середньої величини.
Підготуємо інгредієнти: 400 г сиру, 4 яйця, 300 мл вершків, 1 л. цукру, 150 г борошна і стільки ж цукрової пудри, 60 г масла і 1 паличку ванілі.
Борошно і цукор змішуємо з маслом до утворення крихти. Далі кладемо в неї 1 яйце і вимішуємо. Укладаємо в форму спеціальний папір для випічки і розминаємо рукою на дні тісто, формуючи корж.
Гріємо духовку до 200 градусів і ставимо туди форму. Печемо 10 хвилин. Тісто за цей час буде готове на половину. Після дайте йому охолонути, а зменшіть температуру до 170 градусів.
Щоб отримати начинку, збиваємо вершки до загустіння. Чим жирніше вони, тим краще будуть збиватися. Збиваються вони віночком на міксері, спочатку на малих обертах, а потім поступово їх збільшуючи.
Сир збивається в блендері, для знищення грудочок.
Яйця цукрова пудра збиваються в окремій ємності до утворення густої піни. Засипаємо сир в яйця і приправляємо насінням ванілі, попередньо взяті з підготовленої ванільною гілочки.
Викладаємо в сирну масу збиті вершки змішуємо від краю до центру. Це не дасть швидко осісти вершків і залишить крем повітряним.
Готується пиріг на водяній бані. Тому форму обмотуємо фольгою і ставимо в глибоке деко. Отриманий крем переливаємо у форму поверх коржа, який до цього моменту повинен повністю охолонути. Все, пиріг можна помістити в духовку, тільки в нижній деко наливаємо до середини гарячої води.
Випікати хвилин 40. Верхній шар загусне, але в центрі буде трохи рідким. Після того як він буде вийнято з духовки, лезом ножа, обережно проведіть по краю форми, і тоді сирний пиріг не впаде і збереже форму.
Готуємо в мультиварці
Смачно і швидко сирний пиріг можна приготувати в мультиварці.
Для цього нам знадобиться;
- начинка: сир – 200 г; яйця – 3 шт; цукор – пів склянки.
- основа: маргарин – 250 г; цукор – чверть склянки; підлога ч. л. соди; борошно – стакан.
Для начинки взобьем яйця з сиром і цукром в глибокій ємності.
Для тіста, нарізаємо маленькими шматочками маргарин і змішуємо з содою і цукром. Засипаємо половину приготовленої борошна, вимішуємо і потім додаємо решту.
Форму змащуємо, викладаємо половину тіста, розрівнюємо. Начинку варто рівномірно розподілити по коржу. Закриваємо другою частиною тіста. Включаємо режим випічки і готуємо годину.