Всякий малюк з нетерпінням чекає свято свого дня народження, коли йому дарують масу подарунків і дозволяють є практично необмежена кількість солодких ласощів. А головне бажання батьків – зробити цей день незабутнім для свого маленького шибеника. В цьому їм обов’язково допоможе торт з солодощів – рукотворне диво, яке затьмарить своїм виглядом і смачними перспективами будь-який інший презент.
Торт з кіндер-сюрпризів своїми руками
Складно знайти дитину, не люблячого яйця з чудового шоколаду і просто шоколадні цукерки.
Щоб створити з них оригінальний тортик, заздалегідь придбайте:
- 15 – 20 цукерок Kinder;
- 5 солодких яєць-сюрпризів;
- комплект яскравою щільного паперу і картону;
- олівець, туга гумка, лінійка, ніж канцелярський і клей ПВА, стрічка.
Спосіб приготування:
- На картон щільно укладаються пластинки шоколадок. По їх контуру, додавши по парі сантиметрів по краях і знизу, вычерчиваем коло.
- Далі вирізається і склеюється циліндр, в якого попередньо з нижньої сторони нарізаються зубці, загибающиеся всередину.
- З щільного картону вирізається коло з діаметром на 3 см більше, ніж аналогічний параметр циліндра.
- Картонна основа торта збирається за допомогою клею.
- Коли вона підсохне, на неї одягається гумка, під якою щільно один до одного розміщуються шоколадки.
- Всередину виробу кладуться кіндер-сюрпризи. Потім з картону, обклеєного кольоровим папером, вирізається кришка, яка садиться на клей завдяки зробленим на ній зубчикам.
- В якості декору використовується стрічка, яка допомагає приховати всі склеювання і непрезентабельні ділянки.
Якщо планується великий торт, то шоколадних виробів доведеться підготувати більше.
Майстер-клас, як зробити з соку і «Барні»
Ще одна варіація неординарного «десерту», який прийде на виручку при організації солодкого столу в школі. У більшості навчальних закладів частування у вигляді домашньої випічки заборонені, а значить, доводиться імпровізувати.
Інгредієнти за кількістю учнів класу:
- маленькі пачки соку;
- запаковані «Барні»;
- «киндеры».
Додатково необхідні канцелярські приналежності:
- цупкий папір;
- ніж канцелярський або звичайні ножиці;
- клей, а також широка стрічка скотчу;
- декоративне мереживо;
- паперовий квітка;
- будь-яка шестигранна коробка.
Покрокова інструкція приготування:
- Робимо з картону круг і обклеюємо його кольоровим папером. По краю розміщуємо лицьовими сторонами назовні пачки з соком.
- Фіксується сік стрічкою скотча, після чого всередину отриманої «бочки» горизонтально укладаються залишилися пакети.
- На них поміщається кришка з картону, на яку укладаються киндеры. Шоколадні яйця накриваються останнім картонним колом.
- Коли нижній ярус буде заклеєний стрічкою, зверху встановлюється коробка, в яку поміщаються «Барні».
- З зовнішньої сторони вона декорується рештою бісквітів, які кріплять також за допомогою клейкої стрічки.
- Прикрашається все мереживом.
- Зверху кріпиться великий квітка.
Оскільки основа конструкції може проломитися під вагою солодощів, при перенесенні рекомендується для підстраховки використовувати піднос.
Десерт з чупа-чупсом в дитячий садок
Торт з солодощів в дитячий сад – це прекрасний спосіб зробити свято малюка в групі незабутнім.
Для виконання необхідні:
- 20 упаковок соку;
- 20 цукерок «Барні»;
- 20 чупа-чупса;
- 20 трубочок (індивідуально упакованих).
Крім того, беруться вже звичні канцелярське приладдя.
Хід роботи:
- З картону готуються три основи різного діаметру, який залежить від кількості продуктів.
- На нижній встановлюються пачки з соком, які фіксуються скотчем.
- У нішу, що утворилася поміщаються чупа-чупси, після чого сік накривається другим картонним колом, на який встановлюються бісквіти «Барні». Вони фіксуються гумкою.
- Декорується остання красивою стрічкою.
- Зверху розміщується останнє коло.
- На картон ставляться попередньо скріплені гумкою трубочки, які для надійності фіксуються скотчем.
Прикрашається триярусна конструкція за бажанням – стрічками, намистинами, квітами та іншим.
Дитячий тортик, прикрашений маршмеллоу і солодощами
Торт, прикрашений солодощами у вигляді маршмеллоу, виходить дуже яскравим і чудово підходить для дитячих свят.
Будуть потрібні:
- бісквітний корж;
- 1 банку згущеного молока;
- 250 г вершкового масла;
- 200 г зефіру-маршмеллоу;
- 500 г цукрової пудри;
- 200 г картопляного крохмалю;
- кольорові драже.
Процес приготування:
- Корж розрізається на три пласта, кожен з яких перемазывается кремом зі збитих масла і згущеного молока.
- Зефір і 15 г вершкового масла відправляються на 40 секунд в мікрохвильову піч.
- У топленую масу додаються трохи води, пудра і крохмаль.
- Коли ложка в отриманому складі буде провертатися з працею, він вимішується на стільниці, присипаній цукровою пудрою.
- Мастика загортається в плівку і відкладається на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу вона забарвлюється в потрібний колір за допомогою барвника, розведеного водою.
- Готова маса розкочується качалкою, після чого нею покривається підготовлений торт.
Крім драже, для декору торта можна використовувати солодкі цифри, що відповідають даті, а також цілі зефирины-маршмеллоу – кольорові шматочки зроблять ласощі дуже ошатним, а ще, вони безпечні для дітей.
З зефіром і печивом
Смачний торт, який дуже люблять діти, готується з мінімального продуктового набору:
- 1 кг зефіру;
- 300 г цукру;
- 2 яєць;
- 250 мл молока;
- 300 г вершкового масла;
- 6 шт. печива.
Спосіб приготування:
- Збиті яйця з цукром з’єднуються з молоком, після чого суміш варять до загустіння (не доводиться до кипіння).
- Заварний крем додається до олії, після чого все збивається до пишноти.
- Зефір ділиться на плоскі шматочки, які викладаються на блюдо. Потім вони покриваються кремом і притрушиваются крихтами печива.
- Формується весь торт в аналогічному порядку так, щоб крихта виявилася останньою.
- Десерт відправляється в холод на 12 годин.
Для прикраси можна використовувати тертий шоколад або горішки.
Як зробити тортик «Божа корівка»
Красиве ласощі стане чудовим доповненням до солодкого столу маленького іменинника.
Необхідні:
- 6 яєць;
- 200 г цукру;
- 160 г борошна;
- 30 г крохмалю;
- банку згущеного молока;
- 200 г вершкового масла;
- 100 г шоколадної глазурі;
- червоний барвник;
- кольорові драже;
- збиті вершки.
Черговість дій:
- З яєчної маси, збитою з цукром до стійкої піни з додаванням борошна і крохмалю, замішується тісто для бісквіту. Корж випікається близько 40 хвилин при 200 °C.
- Після охолодження він ділиться на 3 пласта.
- З одного коржа вирізається «головка», а решта ділиться навпіл (для крил).
- Масло збивається зі згущеним молоком.
- Невелика частина крему забарвлюється в червоний, а залишився продукт з’єднується з глазур’ю.
- Кожен корж перемазывается шоколадним кремом.
- «Голова» також покривається кремовою масою коричневого кольору, а ось крила робляться червоними.
- Прикраса торта завершується за допомогою хаотично розташованих буханців з вершків.
Дитяче свято з таким тортом буде незабутній.
Незвичайний варіант для маленьких принцес «Барбі»
Щоб порадувати доньку оригінальним тортиком, необхідно мати під руками:
- 12 – 20 шоколадних цукерок;
- гофрований папір;
- піноплекс;
- термоклей;
- клей ПВА;
- ножиці;
- ляльку Барбі;
- нитки.
Основні кроки приготування:
- З піноплекс формується купол спідниці, який повинен легко одягатися та зніматися з ляльки.
- Заготівля обклеюється гофрою. Потім в неї поміщається лялька, на яку приклеюється топ з тієї ж гофрованого паперу. Прикрашається «наряд» тасьмами.
- З паперу створюються пелюстки троянд, якими декорується попередньо запакована в поліетилен цукерка.
- Оформлені солодкі «трояндочки» кріпляться до подолу спідниці за допомогою термоклея.
Якщо є бажання, можна для ляльки підготувати капелюшок і парасольку, які завершать образ.
Торт з солодощів – це оригінальний спосіб зробити свято маленького іменинника незабутнім. Використовувати для подібного саморобного десерту можна абсолютно будь-які ласощі – від цукерок до капкейків.