Торт з вафельних коржів – 8 рецептів, як зробити закусочний торт зі згущеним молоком, кремом або консервами

Хрусткі готовий вафельні коржі, які часто можна зустріти в хлібних відділах, можуть стати основою як для солодкого десерту, так і для ситної закуски. Торт з вафельних коржів готується за лічені хвилини, а для його начинки можна використовувати будь-які продукти від згущеного молока до копченої курячої грудки. Щоб у сформованому торті вафлі зберегли свою хрусткость, зберігати його слід в холодильнику.

Торт з вафельних коржів зі згущеним молоком

Вафельні коржі зі згущеним молоком – це класика улюблена багатьма з дитинства. Такий десерт під силу приготувати навіть школяреві. При бажанні начинку торта можна урізноманітнити, додавши в крем рубані горіхи або переклавши кілька коржів фруктовим джемом. Для прикраси цього кондитерського шедевра можна використовувати горіхи, шоколад, свіжі ягоди і фрукти… Та все що душа побажає!

Співвідношення кількості вафельних коржів і продуктів, необхідних для крему:

  • 8 готових вафельних коржів;
  • 550 г вареного згущеного молока;
  • 200 г м’якого вершкового масла;
  • 40 г шоколаду для прикраси.

Рецепт вафельного торта зі згущеним молоком покроково:

  • Оскільки коржі використовуються готові, то необхідно лише приготувати крем і перемазати їм вафельні кола. Для крему потрібно заздалегідь підготувати вершкове масло, тобто довести його до тієї м’якості, коли його можна буде легко збити міксером.
  • Вершковий продукт кремовою текстури буквально хвилину збивати міксером, потім, не вимикаючи пристрій, по столовій ложці ввести варену згущенку. Коли ці два продукти будуть повністю об’єднано, крем готовий.
  • Змащуючи кожен корж 2 – 3 столовими ложками крему і укладаючи їх стопкою один на одного, формуємо торт. Щоб він швидше просочився, можна покласти його на пару годин під прес.
  • Верх торта також слід змастити кремом і прикрасити шоколадом. Для цієї мети останній можна перетворити на стружку для посипання або розтопити, щоб покрити десерт шоколадними нитками в хаотичному порядку.

Закуска з рибними консервами

Не тільки смачним, але і з яскравим розрізом виходить закусочний торт з вафельних коржів з рибними консервами. Як консерви підійде будь-яка риба (сардина, сайра або інша) в олії або у власному соку.

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • 5 вафельних коржів;
  • 240 г рибної консерви;
  • 250 г вареної моркви;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 5 зварених круто яєць;
  • 100 г майонезу;
  • 100 р ріпчастої цибулі;
  • 60 – 80 г волоських горіхів;
  • 20 – 30 г пір’я зеленої цибулі;
  • 5 г солі;
  • 2,5 г чорного меленого перцю.

Хід роботи:

  • Для яскравої морквяної начинки в чашу блендера відправити варену моркву, два курячих яйця, один плавлений сирок і половину рецептурного кількості майонезу. Перебити все в однорідну кремову масу.
  • Отриманий крем по смаку посолити-поперчити і змішати з подрібненими смаженими ядрами волоського горіха.
  • Нашатковану кубиками ріпчасту цибулину разом з консервою без рідини, плавленим сирком, трьома яйцями і майонезом також з допомогою блендера перетворити в однорідну пасту.
  • На один вафельний корж тонким шаром нанести дві столові ложки рибної маси. Решту начинку порівну розподілити на двох інших вафельних листах. Так само порівну розподілити морквяну пасту на останніх коржах.
  • Зібрати торт, уклавши один на одного промазані коржі в такому порядку: з рибною начинкою, морквяної, рибної, морквяної і верхній корж, змащений двома ложками рибної пасти. Щедро посипати торт зверху подрібненим ріпчастою цибулею.
Дивіться також:  Швидке дріжджове тісто – 8 рецептів тіста для смачної випічки

Для надійності закусочного торта, щоб нижній корж повністю не розкис, і торт не розвалився, вниз можна покласти два вафельних коржа, нічим між собою не склеюючи (буде достатньо вологи, що виділяється з начинки).

Через чверть години закуску можна нарізати на порційні шматки і подавати до столу.

Готуємо з сирним кремом

Такий солодкий торт з готових вафельних коржів стане ще одним способом нагодувати корисним сиром маленьких нехочух. Додатково в начинку можна покласти будь-які свіжі або консервовані фрукти і ягоди (банани, полуницю, малину, вишню та інші).

Для твороженного крему на одну пачку готових коржів вагою 200 г знадобиться:

  • 250 г сиру;
  • 180 г вершкового масла;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 50 г згущеного молока.

Спосіб приготування:

  • Розм’якшене вершкове масло розм’якшити його можна буквально за кілька секунд в мікрохвильовій печі) на великій швидкості збити до пишноти з цукровою пудрою.
  • В окремій ємності сир і згущене молоко перебити заглибним блендером в однорідну пастоподобную масу без грудочок.
  • У кілька прийомів вмішати лопаткою або ложкою сирну масу у збите масло. Готовим кремом перемазати коржі і прикрасити за бажанням. Буквально через півгодини після складання торт можна буде подати до столу.

Якщо використовувати для приготування різнокольорові коржі, то у десерту вийде дуже красивий розріз.

Оселедцевий торт на готових вафельних коржах

Такий оселедцевий торт на вафельних коржах не залишить байдужим ні одного любителя цієї морської мешканки. Інгредієнти для начинки цієї закуски подрібнюються в блендері, але якщо хочеться відчувати шматочки риби і грибів, можна скористатися м’ясорубкою.

Продукти, необхідні для створення закусочного торта з оселедцем:

  • 6 – 7 вафельних коржів;
  • 1 слабосолона оселедець середнього розміру;
  • 300 г печериць;
  • 200 р ріпчастої цибулі;
  • 300 г моркви;
  • 200 г майонезу;
  • 100 г твердого сиру;
  • 30 – 40 мл рослинного масла;
  • свіжа зелень за смаком.
Дивіться також:  Фігурки з мастики для торта – 3 способи, як зробити своїми руками

Черговість дій:

  • Випатрати рибину і відокремити філе від кісток. 100 р ріпчастої цибулі і філе оселедця подрібнити в чаші блендера в однорідну пасту.
  • Печериці обсмажити з рештою ріпчастою цибулею, остудити і так само подрібнити в блендері.
  • Окремо перетворити в пасту попередньо зварену моркву. З сиру з допомогою дрібної терки зробити стружку.

Збираємо торт:

  • Перший корж слід змастити оселедцевою масою, зверху накрити начинку частою майонезній сіточкою і укласти наступний шар основи.
  • Його змащуємо грибною начинкою і теж покриваємо майонезній сіточкою.
  • Третій корж залишається намазати відвареної морквою, яку також повинна покрити сіточка з майонезу.
  • Повторити всі шари начинок ще раз. Останній морквяний шар поверх майонезній сіточки слід щедро посипати сирної стружкою і прикрасити зеленню.

Щоб торт добре просочився, перед подачею йому слід постояти 1 – 3 години в холодильнику.

Рецепт з заварним кремом

Буває так, що господиня пече улюблений «Наполеон» або «Рижик», а кількість крему не розраховує правильно і він залишається. Заварний крем для торта чудово може зберігатися кілька днів в холодильнику, а коли домашня випічка буде з’їдена, можна перекласти залишками крему вафельні коржі і отримати смачний десерт за пару хвилин.

Нескладно буде і спеціально приготувати заварний крем для вафельного торта, взявши на одну упаковку коржів:

  • 500 мл молока;
  • 100 г цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • 40 р борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • і кокосову стружку для прикраси.

Як зробити вафельний торт з заварним кремом:

  • У каструлі з товстим дном спочатку змішати віночком цукор і борошно. Потім вбити сирі яйця і розтерти в однорідну суміш. У кілька прийомів розвести масу рецептурним кількістю молока.
  • Поставити заварную основу на сильний вогонь і, безперервно перемішуючи, уварити до загустіння. Важливо пам’ятати, що за міру охолодження крем буде ставати ще густіше.
  • У трохи остигнула заварную основу вмішати м’яке вершкове масло.

Отриманим кремом перемазати вафельні коржі. Зверху торт обмазати кремом і посипати кокосовою стружкою.

З начинкою з сосисок і картоплі

Крім тортів з готових вафельних коржів можна приготувати ще дуже красиву і смачну закуску, яку називають «Пеньочки». Коржі для цієї страви слід брати не круглі, а квадратні.

Подавати таку закуску можна, як в холодному вигляді, так і «з пилу-жару», а готується вона з наступних продуктів:

  • 200 г прямокутних коржів;
  • 400 г картоплі;
  • 100 г вершкового масла;
  • 400 г молочних сосисок;
  • 150 г панірувальних сухарів;
  • 3 яйця;
  • 50 мл рослинного масла.

Алгоритм дій:

  • Картопляні бульби очистити і відварити до готовності в підсоленій воді. Потім воду злити, а картоплю з маслом розім’яти в пюре.
  • Кожен вафельний корж змастити гарячим пюре, викласти на нього сосиску і швидко згорнути рулетом. Гострим ножем нарізати на невеликі відрізки-пеньочки.
  • Яйця трохи розбовтати вилкою для кляру. Обмокнуть кожен «пенечек» в яйцях, обваляти в сухарях і обсмажити до хрусткої скоринки в розігрітому рослинному маслі.
Дивіться також:  Шоколадний фондан – 7 кращих рецептів французького десерту

Закусочний торт з вафельних коржів з печінкою тріски

Ще один варіант нескладного закусочного торта можна виконати з консервованої печінки тріски.

Інгредієнтами цієї закуски стануть:

  • 3 готових вафельних коржа;
  • 1 банку консервованої печінки тріски в маслі;
  • 3 зварених круто курячих яйця;
  • 200 г твердого сиру;
  • 100 р ріпчастої цибулі;
  • 150 – 200 г майонезу.

Послідовність приготування:

  • Готуємо продукти для прошарку. Яйця і сир слід натерти на дрібній тертці, цибулю очистити і дрібно нашаткувати, а печінка просто розім’яти виделкою прямо в банку.
  • Перший корж змащуємо розім’ятої печінкою тріски і прикриваємо другим вафельним листом. Його обробляємо майонезом і посипаємо тертими яйцями.
  • Далі так само укладаємо ще один корж, покриваємо його майонезом і посипаємо сирної стружкою.

При бажанні шари начинки можна зробити тонше, а кількість коржів використовувати більше. Зверху можна прикрасити торт по своєму смаку.

З м’ясної і грибною начинкою

Існує маса варіантів, ніж промазати коржі: м’ясо, сир, яйця, гриби… А якщо всі ці інгредієнти об’єднати в одному блюді, то вийде дуже смачна і ситна закуска, яка нічим не поступається ситним м’ясним або грибним пирогів.

Пропорції продуктів в цьому випадку будуть такими:

  • 5 вафельних коржів;
  • 300 г відвареного або копченого курячого м’яса;
  • 300 г печериць;
  • 200 р ріпчастої цибулі;
  • 5 яєць;
  • 200 г твердого сиру;
  • 50 г вершкового масла;
  • майонез, зелень, сіль і перець за смаком.

Етапи приготування:

  • Яйця зварити круто, розділити на білки і жовтки, які окремо перетворити в дрібну стружку.
  • Печериці разом з нашаткованою цибулею обсмажити на вершковому маслі до готовності і охолодити.
  • М’ясо розібрати на окремі волокна і при необхідності нарізати ножем, щоб вийшли дрібні шматочки.
  • З твердого сиру також зробити стружку, яку змішати з рубаною зеленню. Кожен варіант начинки змішати з майонезом, посолити-поперчити за смаком.
  • Збираємо торт, по черзі змащуючи кожен корж начинками в такій послідовності: курка, гриби, сир, білки, жовтки.

Ось так швидко, просто і бюджетно, без запікання і взагалі будь-якої термічної обробки можна зробити чудовий закусочний торт. Такий варіант закуски піде зльоту хоч на сніданок, хоч під час офісного перекусу, хоч на посиденьках з друзями. Експериментуйте і створюйте авторські рецепти!