Торт зі збитими вершками – 7 швидких і смачних рецептів

Сьогодні торт зі збитими вершками користується особливою популярністю завдяки своїй ніжності й легкості. Коржі можна спекти з будь-якого тесту, але для такого десерту найкраще підходять бісквітні. Правда, існують рецепти і швидких тортів, і навіть млинцевих. Але не будемо забігати вперед, а розповімо про все по порядку.

Швидкий торт зі збитими вершками

Якщо настають неждані посиденьки з гостями, то швидкий торт зі збитими вершками стане справжньою знахідкою. Потрібно придбати лише готові бісквітні коржі і спорудити крем.

Інгредієнти:

  • три коржа (покупних);
  • 280 мл будь-якого варення;
  • півлітра вершків (33%);
  • три ложки солодкої пудри;
  • шість ложок фруктового лікеру;
  • ківі;
  • тертий шоколад.

Спосіб приготування:

  • Беремо вершки (вони повинні бути охолодженими) і збиваємо їх міксером. Звичайний блендер тут не підходить. Спочатку заважаємо продукт на малій швидкості, потім сиплемо пудру і збільшуємо обертів. Головне, не переборщити, адже нам потрібний пишний крем, а не масло.
  • Тепер починаємо збирати десерт. Для цього на плоске блюдо кладемо перший корж і просочуємо його лікером (дві ложки). Можна взяти «Амаретто» або будь-який інший фруктовий. Потім промазуємо його варенням і розподіляємо третю частину крему.
  • Все те ж саме робимо з другим і третім коржем. Обсипаємо десерт крихтою шоколаду і прикрашаємо шматочками кікі або іншими фруктами.
  • Ставимо торт в прохолодне місце, щоб він добре просочився.

Шоколадний десерт

Всім шанувальникам шоколаду пропонуємо смачний десерт зі збитими вершками. Приготувати його досить просто, з рецептом впорається навіть починаючий кондитер.

Інгредієнти:

  • 160 г маргарину;
  • ⅔ Склянки солодкого піску;
  • ⅔ Склянки вершків (33%);
  • ч. ложка розпушувача;
  • два курячих яйця;
  • ⅔ Склянки борошна;
  • 55 г какао;
  • солодка пудра за смаком.

Спосіб приготування:

  • Маргарин доводимо до кімнатної температури і збиваємо його з яйцями до однорідності. Засипаємо борошно з розпушувачем і какао, перемішуємо і пропекаем бісквіт у змащеній формі півгодини (температура – 190 °С).
  • Вершки і пудру збиваємо до стійкої піни.
  • Корж поділяємо навпіл уздовж. На одну половину наносимо крем, прикриваємо його другою частиною, зверху якої також наносимо збиті хмарами вершки.
  • Декоруємо шоколадний торт будь-якими фруктами і ягодами.

Фруктове ласощі

На будь-яке свято чи сімейне чаювання нескладно спекти приголомшливий фруктовий торт з бісквіту, сирного крему, збитих вершків і великої кількості різноманітних фруктів.

У бісквіт підуть:

  • чотири яйця;
  • за ⅔ склянки солодкого піску та в/з борошна;
  • пакетик ваніліну.
Дивіться також:  Крем зі згущеного молока і вершкового масла – 6 рецептів приготування

У крем потрібно:

  • пачка сиру;
  • півпачки масла;
  • 110 мл згущеного молока;
  • персик з банки.

Для просочення і прикраси:

  • сироп фруктовий (переважно персиковий);
  • 215 мл жирних вершків;
  • солодка пудра за уподобанням;
  • свіжі цілі ягоди або шматочки фруктів.

Спосіб приготування:

  • Щоб бісквіт вийшов пишним, розділимо яйця на складові. Окремо збиваємо білки. Можна ввести трохи солі, якщо ви сумніваєтеся, що яйця зовсім свіжі. Спочатку працюємо на малих обертах, потім засипаємо підсолоджувач і ваніль, додаємо жовтки поштучно і продовжуємо збивання, але вже на великій швидкості.
  • Вводимо борошно, обережно перемішуємо складу лопаткою. Відправляємо його у форму і випікаємо бісквіт 35 хвилин (температура – 200 °С). Першу третину години в піч не заглядаємо, щоб випічка не опало.
  • Для крему беремо сирний продукт будь-якої жирності і збиваємо його разом зі згущеним молоком і м’яким маслом. Щоб крем для торта вийшов більш ніжним, перш ніж змішувати сир з іншими інгредієнтами, потрібно пропустити його через сито.
  • З банки дістаємо персики, подрібнюємо. Сироп не виливаємо – він нам ще знадобиться. Подрібнений фрукт кладемо в крем і перемішуємо.
  • Тепер вершки. Нам потрібні вони в охолодженому вигляді. Їх можна просто збити до стійких піків, але якщо ви любите цей продукт солодким, то додайте пудру до смаку.
  • Остиглий корж розрізаємо на дві частини і кожну половину просочуємо залишеним сиропом з-під персиків.
  • Тепер перший корж рясно змащуємо кремом, накриваємо другим і за допомогою кондитерського мішка на боки і поверхню наносимо збиті вершки. Беремо будь-які фрукти і ягоди і прикрашаємо десерт. Перед подачею його краще охолодити, щоб він як слід просочився.

Бісквітний торт

Бісквіт в поєднанні зі збитими вершками – це завжди безпрограшний варіант в приготуванні красивого і смачного десерту.

Бісквіт можна спекти в духовці, в мультиварці, в мікрохвильовці і додати в тісто ванілін або інші ароматизовані добавки.

Інгредієнти:

  • сім яєць;
  • ⅔ Склянки солодкого піску;
  • склянку з гіркою борошна;
  • пакетик ванілі;
  • півсклянки жирних вершків;
  • 85 г солодкої пудри;
  • ложка желатину.

Спосіб приготування:

  • Спекти бісквіт досить просто. Для цього збиваються яйця з звичайним підсолоджувачем, вводиться борошно і ваніль. Якщо яйця добре збити, то бісквіт вийде пишним і без розпушувача. Випікаємо корж 40 хвилин (температура – 180 °С).
  • Замочимо желатин у воді (50 мл), а потім прогріваємо його до повного розчинення (не кип’ятити).
  • Вершки збиваємо з пудрою, потім додаємо желатин, перемішуємо і отриману масу відправляємо в холод, поки бісквіт буде випікатися і остигати.
  • Розрізаємо основу на три – чотири коржа, кожен просочуємо кремом. Бока і поверхню також промазуємо збитими вершками.
Дивіться також:  Фруктовий торт – 9 рецептів приготування легкого торта

Декоруємо бісквітний торт зі збитими вершками з допомогою ягід, фруктів і звичайного шоколаду.

Готуємо з печива

Пісочне печиво – це не просто смачна випічка до чаю, але і основа для приголомшливого десерту. А як зробити торт з печива, дізнайтеся прямо зараз.

Інгредієнти:

  • 320 г пісочного печива;
  • чашка молока;
  • ложка желатину;
  • півлітра вершків (33%);
  • півсклянки солодкої пудри;
  • сім ложок води;
  • щіпка ваніліну;
  • п’ять ложок какао.

Спосіб приготування:

  • В піалу висипаємо желатин і заливаємо його трьома ложками води. Через півгодини суміш прогріваємо і остуджуємо.
  • Вершки змішуємо до стійких піків разом з третиною заявленої кількості пудри і ваніллю. Вливаємо желатин, змішуємо отриманий склад. Щоб крем став густішим, відправляємо його охолоджуватися на 20 хвилин.
  • Печиво опускаємо на пару секунд в тепле молоко і викладаємо у форму. Як тільки сформується перший шар промазуємо його кремом і викладаємо наступний пласт. Діємо так, поки не закінчиться печиво.
  • Залишилася пудру змішати з какао, вливаємо чотири ложки гарячої води і отриманої глазур’ю поливаємо десерт. Відправляємо його в холодильник на годину. Якщо глазур вийшла дуже густий, розбавте її водою.

Торт-безе своїми руками

Торт-безе – це ніжний, хрусткий, таїть у роті десерт. Приготувати його зовсім не складно, головне добре збити білки. Пропонуємо варіант торта зі збитими вершками і фруктами.

Інгредієнти:

  • чотири білка;
  • півсклянки солодкої пудри;
  • стільки ж вершків (33%);
  • ч. ложка соку лимона;
  • дві ч. ложки крохмалю;
  • щіпка солі;
  • банан, ківі, полуниця.

Спосіб приготування:

  • Збиваємо білки разом з цитрусовим соком і сіллю. Потім засипаємо пудру і крохмаль. Перемішуємо до отримання пишної однорідної маси.
  • На пекарської папері креслимо коло діаметром від 20 до 24 див. Викладаємо на нього білкову масу, не виходячи за лінії. Випікаємо безе 1,5 години (температура – 130 °С). Готове ласощі остуджуємо в духовці.
  • Збиваємо вершки без додаткових підсолоджувачів, так як основа у нас отже солодка.
  • Збитими вершками покриваємо безе і прикрашаємо десерт нарізаним бананом, полуницею і ківі.
Дивіться також:  Шарлотка без яєць – 7 рецептів, як зробити пісну і вегетаріанську шарлотку

Млинцевий торт зі збитими вершками

Млинці – улюблені ласощі дітей і дорослих. З апетитних тонких коржів нескладно зробити навіть торт. Пропонуємо рецепт чудового десерту з вишнею і збитими вершками.

Інгредієнти для млинців:

  • літр молока;
  • дві ложки солодкого піску;
  • три яйця;
  • 225 г борошна;
  • п’ять ложок олії пісного;
  • трохи солі.

Для крему:

  • 320 мл жирних вершків;
  • 255 г вишні;
  • 285 г пудри.

Спосіб приготування:

  • З допомогою віночка з’єднуємо всі інгредієнти для тіста і випікаємо тонкі млинчики.
  • Миску і вершки охолоджуємо, збиваємо разом з пудрою. Якщо десерт буде чекати подачі на стіл довше доби, то додайте в крем желатин, щоб торт не розм’як.
  • Викладаємо млинці стопкою і кожен промазуємо кремом. Зібраний торт охолоджуємо.
  • Беремо вишні (свіжі або заморожені), засипаємо їх солодким піском (приблизно півсклянки) і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Проварюємо склад протягом півгодини.
  • Як тільки вишневий соус охолоне, поливаємо їм млинцевий торт і прикрашаємо його цілими ягодами.

Як прикрасити торт

Збиті вершки – це вже саме по собі смачне ласощі. Особливо якщо їх підсолодити білосніжною пудрою. Завдяки їх легкості будь десерт набуває особливу ніжність і легкість. Для аромату в крем можна покласти ваніль, цедру цитрусових фруктів, корицю або лікер. Вершки можна використовувати для прикраси в чистому вигляді або зробити їх різнобарвними з допомогою харчових барвників.

Для крему можна взяти як натуральні, так і рослинні вершки. Натуральні доведеться збивати довго, та й результат може не виправдати очікування, але в них немає ніякої «хімії».

Рослинні вспеніваются за дві хвилини, вони більш солодкі, але їх склад може викликати сумніви.

Тому вибір завжди залишається за господинею.

Оригінально прикрасити торт можна так:

  • Зробити бортики у вигляді трояндочок, а по центру викласти будь-які ягоди або шматочки фруктів. Часто використовують малину, вишню, полуницю, банани і інші яскраві плоди.
  • З вершкового крему легко зробити різнокольорові квіти у вигляді ромашок, хризантем або троянд.
  • Боки торта можна декорувати маленькими трояндочками або плетінкою.
  • З допомогою шприца нескладно оформити напис. Букви виходять товстими і об’ємними.

Здається, з теорією покінчено. Пора приступати до практики! Включіть фантазію, і ваш кулінарний талант обов’язково оцінять по достоїнству.

Прокрутка до верху