Щоб насолодитися десертом з чашкою ароматного чаю, немає необхідності витрачати час на його приготування масу часу. Підбірка кращих рецептів покликана допомогти господині приготувати простий, і в той же час дуже смачний торт зі згущеним молоком.
Торт зі згущеним молоком на сковороді
Для створення цього ніжного торта не буде потрібно духова шафа, а тому і процес приготування займе набагато менше часу, ніж зазвичай.
Інгредієнти:
- 1 банку згущеного молока;
- 3 яйця;
- 750 р борошна;
- 200 г вершкового масла;
- 360 г цукрового піску;
- ½ Ч. ложки соди;
- 15 мл оцту;
- 750 мл молока.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішується 1 яйце зі згущеним молоком і содою, гашеного оцтом.
- У рідку масу поступово вводиться 700 г борошна, після чого тісто вимішується еластичної структури, делящееся на 8 рівних частин.
- Кожен шматочок розкачується в коло діаметром трохи більшим, ніж аналогічний параметр сковороди.
- Коржі обсмажуються до рум’яної скоринки.
- В металеву миску забиваються яйця, всипається цукор і залишилася борошно.
- В отриману кашку вливається молоко, після чого ємність відправляється на вогонь.
- Після загустіння у молочній суміші розлучається вершкове масло до повного розчинення.
- Коржі збираються за допомогою кола для випічки, обрізаються і змащуються заварним кремом.
- Верх прикрашається крихтою, отриманої з обрізків від коржів.
- Через 2 години перебування в холодильнику десерт можна дегустувати.
З печива без випічки
Торт з печива без випічки зі згущеним молоком відноситься до смачних десертів на швидку руку.
Для його виконання досить підготувати:
- 1 банку вареного згущеного молока;
- 350 г печива;
- 120 г вершкового масла.
Купуйте тільки якісне печиво без сторонніх ароматизаторів і добавок, які будуть забивати навіть смак згущеного молока. Підійде «Савоярді», «Пряжене молоко», «До чаю», «Ювілейне» і т. д.
Етапи створення:
- З печива готується крихта.
- Вершкове масло злегка розтоплюється і збивається зі згущеним молоком до повітряної консистенції.
- Підготовлені складові поєднуються, а з отриманої маси формується торт, який ненадовго для просочення поміщається в холод.
«Поліно» з листкового тіста
Простий рецепт смачного тортика, який готується з:
- 450 г листкового тіста;
- 400 г вершкового масла;
- 1 банки згущеного молока.
Процес приготування:
- Тісто розморожується, розкочується і ділиться на тонкі смужки, які викладаються на деко, покритий пергаментом.
- Випікаються палички 10 хвилин при 180 °C.
- Для крему розм’якшене масло гарно збивається зі згущеним молоком.
- На столі розкладається харчова плівка, на яку викладається частина крему, вкривається паличками.
- Шари повторюються.
- З декількох паличок готується крихта, якій через 12 годин прикрашається сформований рулетик, настоявшийся в холодильнику.
Млинцевий торт зі згущеним молоком
Щоб приготувати оригінальний десерт до чаю, не вдаючись до випічки, слід підготувати:
- 2 яйця;
- 370 мл молока;
- 250 мл води;
- щіпку солі;
- 450 г борошна;
- 100 г цукру;
- трохи соняшникової олії;
- 250 р сметани;
- стільки ж згущеного молока.
У процесі підготовки:
- Яйця збиваються з молоком, водою, сіллю, ½ цукру.
- В одержану суміш поступово всипається борошно для отримання однорідного тіста, з якого відразу ж готуються млинці.
- Сметана збивається з цукром.
- При складанні торта млинці змащуються сметанним кремом і згущеним молоком по черзі.
- Для прикраси використовуються горішки за бажанням.
З вафельних коржів
Вафельний торт зі згущеним молоком – ласощі з дитинства, яке здатний приготувати кожен. Його може взяти на замітку навіть дитина, якій захочеться здивувати батьків своїми кулінарними здібностями.
Будуть потрібні:
- пачка вафельних коржів;
- 200 г вершкового масла;
- в 2 рази більше згущеного молока;
Спосіб приготування полягає у виконанні нескладних дій:
- Вершкове масло розм’якшується, після чого збивається зі згущеним молоком.
- Кожен корж, крім верхнього, ретельно присмачується кремом.
- Після того, як торт буде зібраний на плоскому блюді, десерт відправляється в холодильну камеру, де витримують протягом 5 годин.
Простий рецепт «Мурашника»
Рецепт апетитного десерту, для виконання якого необхідні:
- 300 г вершкового масла;
- 120 г цукрового піску;
- 900 г борошна;
- 100 мл сметани;
- 1 банку згущеного молока;
- щіпка соди.
При втіленні рецепта в життя виконуються наступні дії:
- Згущене молоко відварюється.
- ⅔ Вершкового масла розтоплюється і змішується з цукровим піском.
- В масляно-цукрову масу втручається сметана, сода і борошно.
- Еластичне тісто пропускається через м’ясорубку, після чого викласти на деко, застелене пергаментом.
- Випікання здійснюється при температурі 200 °C до золотистого кольору.
- Масло розм’якшується і збивається з попередньо звареної згущеним молоком.
- Випечене тісто розминається руками, після чого змішують з підготовленим кремом.
- На блюдо для десерту невеликими жменями викладається торт у формі мурашника.
- Ласощі відправляється в холодильник для просочення.
Бісквітний торт з кремом із згущеного молока
Простий у виконанні торт доведеться дуже до речі, коли часу в обріз, а гості вже майже на порозі.
Необхідно підготувати:
- 5 яєць;
- 240 г цукру;
- 220 г борошна;
- щіпку солі;
- банку згущеного молока;
- 200 г вершкового масла.
Покрокова інструкція приготування:
- Яйця збиваються з цукровим піском до стійкої піни, після чого до цукрово-яєчної маси додаються борошно і сіль.
- Тісто з консистенцією густої сметани викладається у форму для випікання, яка відправляється в розігріту до 180 °C духовку на півгодини.
- Крем для торта зі згущеним молоком готують шляхом збивання банки згущеного молока з розм’якшеним вершковим маслом.
- Коли корж спечеться і охолоне, він поділяється на 2 – 3 частини, кожна з яких добре промащується підготовленим кремом.
З кукурудзяних паличок
Торт без випічки можна з легкістю підготувати, замінивши печиво таким оригінальним інгредієнтом, як кукурудзяні палички. Візьмемо їх в кількості 2 пачок.
Також знадобляться:
- 400 р згущеного молока;
- вдвічі меншу кількість вершкового масла;
- жменя ягід малини;
- трохи цукрової пудри.
Схема втілення цікавого рецепта в життя представлена наступним чином:
- Вершкове масло розм’якшується, після чого збивається за допомогою міксера разом з ⅔ пачки кукурудзяних паличок і згущеним молоком.
- Інші вироби кукурудзяні пересипаються в глибоку миску, выстеленную харчовою плівкою.
- Палички змішуються з кремом і закриваються вільними частинами плівки.
- Через 30 хвилин перебування в холодильнику торт викласти на блюдо, де прикрашається ягодами малини.
За бажанням кулінара в якості прикрас можуть використовуватися полуниця, ожина, вишня.
«Ленінградський» торт
Приготувати відомий з дитинства десерт «Ленінградський» можна і в домашніх умовах, попередньо підготувавши:
- ½ Кг борошна;
- стільки ж вершкового масла;
- 200 г цукрового піску;
- 2 яйця;
- 5 г соди;
- банку вареного згущеного молока;
- 100 г цукрової пудри;
- 30 мл апельсинового лікеру;
- 30 г порошку какао;
- 350 г джему.
Спосіб приготування:
- Цукровий пісок разом з ½ вершкового масла і яйцями збивається до однорідності.
- У суміш додаються сода борошно, після чого вимішується еластичне тісто. Воно поділяється на три рівні частини, які відправляються в холод на 30 хвилин.
- Щоб підготувати крем, до однорідної структури збиваються масло, цукрова пудра, лікер, какао і згущене молоко.
- З тіста формуються квадратні коржі, які випікаються третину години при 180 °C.
- Після готовності попередньо обрізані для рівності коржі змащуються джемом і кремом. Верхній покривається тільки кремовим шаром.
- Настоюється торт в холодильнику близько півгодини.
- Прикрашається десерт за допомогою ягід або подрібнених волоських горіхів, в залежності від уподобань кулінара.
«Наполеон» зі згущеним молоком
Тонкі коржі з прошарками зі згущеного молока – це ласощі припаде до смаку всім ласунам. Для приготування слід мати під руками:
Для тіста:
- 400 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 150 мл води;
- стопку горілки;
- 15 мл оцту;
- 700 р борошна;
- щіпку солі.
Для крему:
- 500 мл молока;
- 2 яйця;
- 60 г кукурудзяного крохмалю;
- 600 г згущеного молока;
- 750 мл вершків;
- 180 г цукрової пудри.
При виконанні рецепта улюбленого десерту виконуються такі кроки:
- У склянку з холодною водою додаються горілка і оцет.
- У глибокій мисці збиваються яйця разом з сіллю, після чого заливаються розчином з попереднього кроку.
- Далі на стільницю викладається порізане кубиками холодне масло і борошно висипається.
- Маса добре розминається і формується у вигляді гірки, в центр якої вливається яєчна суміш.
- Тісто вимішується до м’якості та однорідної структури, а потім ділиться на 14 частин. Вони загортаються в харчову плівку і відправляються в морозильну камеру на 60 хвилин.
- Подмерзшее тісто розкочується у вигляді кола, якому надається правильна форма за допомогою тарілки діаметром 22 див.
- Кожен корж випікається близько 5 хвилин при 220 °C, після чого викладається на рівну поверхню для остигання.
- У приготуванні крему молоко розігрівається в мисці, а яйця і крохмаль вимішуються до однорідності.
- В коли молоко закипить вливається яєчна маса, після чого крем доводиться до загустіння.
- Коли заварний крем охолоне, він змішується з попередньо відвареної згущеним молоком.
- Вершки збиваються з цукром і ретельно втручаються у підготовлену кремову основу.
- У фіналі торт збирається стопкою з супутнім перемазыванием кожного коржа і бічних частин кремом.
Подається торт «Наполеон» до столу через добу просочення в холодильній камері.
Таким чином, завдяки різноманітності варіацій тортів зі згущеним молоком можна приготувати ласощі на будь-який випадок, починаючи від десерту на швидку руку і закінчуючи ефектним «Наполеоном» з неперевершеним смаком.