Торт зі згущеним молоком – 10 смачних рецептів

Щоб насолодитися десертом з чашкою ароматного чаю, немає необхідності витрачати час на його приготування масу часу. Підбірка кращих рецептів покликана допомогти господині приготувати простий, і в той же час дуже смачний торт зі згущеним молоком.

Торт зі згущеним молоком на сковороді

Для створення цього ніжного торта не буде потрібно духова шафа, а тому і процес приготування займе набагато менше часу, ніж зазвичай.

Інгредієнти:

  • 1 банку згущеного молока;
  • 3 яйця;
  • 750 р борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • 360 г цукрового піску;
  • ½ Ч. ложки соди;
  • 15 мл оцту;
  • 750 мл молока.

Спосіб приготування:

  • У глибокій мисці змішується 1 яйце зі згущеним молоком і содою, гашеного оцтом.
  • У рідку масу поступово вводиться 700 г борошна, після чого тісто вимішується еластичної структури, делящееся на 8 рівних частин.
  • Кожен шматочок розкачується в коло діаметром трохи більшим, ніж аналогічний параметр сковороди.
  • Коржі обсмажуються до рум’яної скоринки.
  • В металеву миску забиваються яйця, всипається цукор і залишилася борошно.
  • В отриману кашку вливається молоко, після чого ємність відправляється на вогонь.
  • Після загустіння у молочній суміші розлучається вершкове масло до повного розчинення.
  • Коржі збираються за допомогою кола для випічки, обрізаються і змащуються заварним кремом.
  • Верх прикрашається крихтою, отриманої з обрізків від коржів.
  • Через 2 години перебування в холодильнику десерт можна дегустувати.

З печива без випічки

Торт з печива без випічки зі згущеним молоком відноситься до смачних десертів на швидку руку.

Для його виконання досить підготувати:

  • 1 банку вареного згущеного молока;
  • 350 г печива;
  • 120 г вершкового масла.

Купуйте тільки якісне печиво без сторонніх ароматизаторів і добавок, які будуть забивати навіть смак згущеного молока. Підійде «Савоярді», «Пряжене молоко», «До чаю», «Ювілейне» і т. д.

Етапи створення:

  • З печива готується крихта.
  • Вершкове масло злегка розтоплюється і збивається зі згущеним молоком до повітряної консистенції.
  • Підготовлені складові поєднуються, а з отриманої маси формується торт, який ненадовго для просочення поміщається в холод.

«Поліно» з листкового тіста

Простий рецепт смачного тортика, який готується з:

  • 450 г листкового тіста;
  • 400 г вершкового масла;
  • 1 банки згущеного молока.

Процес приготування:

  • Тісто розморожується, розкочується і ділиться на тонкі смужки, які викладаються на деко, покритий пергаментом.
  • Випікаються палички 10 хвилин при 180 °C.
  • Для крему розм’якшене масло гарно збивається зі згущеним молоком.
  • На столі розкладається харчова плівка, на яку викладається частина крему, вкривається паличками.
  • Шари повторюються.
  • З декількох паличок готується крихта, якій через 12 годин прикрашається сформований рулетик, настоявшийся в холодильнику.
Дивіться також:  Штрудель з яблуками — 9 рецептів приготування з листкового тіста.

Млинцевий торт зі згущеним молоком

Щоб приготувати оригінальний десерт до чаю, не вдаючись до випічки, слід підготувати:

  • 2 яйця;
  • 370 мл молока;
  • 250 мл води;
  • щіпку солі;
  • 450 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • трохи соняшникової олії;
  • 250 р сметани;
  • стільки ж згущеного молока.

У процесі підготовки:

  • Яйця збиваються з молоком, водою, сіллю, ½ цукру.
  • В одержану суміш поступово всипається борошно для отримання однорідного тіста, з якого відразу ж готуються млинці.
  • Сметана збивається з цукром.
  • При складанні торта млинці змащуються сметанним кремом і згущеним молоком по черзі.
  • Для прикраси використовуються горішки за бажанням.

З вафельних коржів

Вафельний торт зі згущеним молоком – ласощі з дитинства, яке здатний приготувати кожен. Його може взяти на замітку навіть дитина, якій захочеться здивувати батьків своїми кулінарними здібностями.

Будуть потрібні:

  • пачка вафельних коржів;
  • 200 г вершкового масла;
  • в 2 рази більше згущеного молока;

Спосіб приготування полягає у виконанні нескладних дій:

  • Вершкове масло розм’якшується, після чого збивається зі згущеним молоком.
  • Кожен корж, крім верхнього, ретельно присмачується кремом.
  • Після того, як торт буде зібраний на плоскому блюді, десерт відправляється в холодильну камеру, де витримують протягом 5 годин.

Простий рецепт «Мурашника»

Рецепт апетитного десерту, для виконання якого необхідні:

  • 300 г вершкового масла;
  • 120 г цукрового піску;
  • 900 г борошна;
  • 100 мл сметани;
  • 1 банку згущеного молока;
  • щіпка соди.

При втіленні рецепта в життя виконуються наступні дії:

  • Згущене молоко відварюється.
  • ⅔ Вершкового масла розтоплюється і змішується з цукровим піском.
  • В масляно-цукрову масу втручається сметана, сода і борошно.
  • Еластичне тісто пропускається через м’ясорубку, після чого викласти на деко, застелене пергаментом.
  • Випікання здійснюється при температурі 200 °C до золотистого кольору.
  • Масло розм’якшується і збивається з попередньо звареної згущеним молоком.
  • Випечене тісто розминається руками, після чого змішують з підготовленим кремом.
  • На блюдо для десерту невеликими жменями викладається торт у формі мурашника.
  • Ласощі відправляється в холодильник для просочення.
Дивіться також:  Чізкейк в мультиварці – 8 смачних рецептів приготування

Бісквітний торт з кремом із згущеного молока

Простий у виконанні торт доведеться дуже до речі, коли часу в обріз, а гості вже майже на порозі.

Необхідно підготувати:

  • 5 яєць;
  • 240 г цукру;
  • 220 г борошна;
  • щіпку солі;
  • банку згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла.

Покрокова інструкція приготування:

  • Яйця збиваються з цукровим піском до стійкої піни, після чого до цукрово-яєчної маси додаються борошно і сіль.
  • Тісто з консистенцією густої сметани викладається у форму для випікання, яка відправляється в розігріту до 180 °C духовку на півгодини.
  • Крем для торта зі згущеним молоком готують шляхом збивання банки згущеного молока з розм’якшеним вершковим маслом.
  • Коли корж спечеться і охолоне, він поділяється на 2 – 3 частини, кожна з яких добре промащується підготовленим кремом.

З кукурудзяних паличок

Торт без випічки можна з легкістю підготувати, замінивши печиво таким оригінальним інгредієнтом, як кукурудзяні палички. Візьмемо їх в кількості 2 пачок.

Також знадобляться:

  • 400 р згущеного молока;
  • вдвічі меншу кількість вершкового масла;
  • жменя ягід малини;
  • трохи цукрової пудри.

Схема втілення цікавого рецепта в життя представлена наступним чином:

  • Вершкове масло розм’якшується, після чого збивається за допомогою міксера разом з ⅔ пачки кукурудзяних паличок і згущеним молоком.
  • Інші вироби кукурудзяні пересипаються в глибоку миску, выстеленную харчовою плівкою.
  • Палички змішуються з кремом і закриваються вільними частинами плівки.
  • Через 30 хвилин перебування в холодильнику торт викласти на блюдо, де прикрашається ягодами малини.

За бажанням кулінара в якості прикрас можуть використовуватися полуниця, ожина, вишня.

«Ленінградський» торт

Приготувати відомий з дитинства десерт «Ленінградський» можна і в домашніх умовах, попередньо підготувавши:

  • ½ Кг борошна;
  • стільки ж вершкового масла;
  • 200 г цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • 5 г соди;
  • банку вареного згущеного молока;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 30 мл апельсинового лікеру;
  • 30 г порошку какао;
  • 350 г джему.

Спосіб приготування:

  • Цукровий пісок разом з ½ вершкового масла і яйцями збивається до однорідності.
  • У суміш додаються сода борошно, після чого вимішується еластичне тісто. Воно поділяється на три рівні частини, які відправляються в холод на 30 хвилин.
  • Щоб підготувати крем, до однорідної структури збиваються масло, цукрова пудра, лікер, какао і згущене молоко.
  • З тіста формуються квадратні коржі, які випікаються третину години при 180 °C.
  • Після готовності попередньо обрізані для рівності коржі змащуються джемом і кремом. Верхній покривається тільки кремовим шаром.
  • Настоюється торт в холодильнику близько півгодини.
  • Прикрашається десерт за допомогою ягід або подрібнених волоських горіхів, в залежності від уподобань кулінара.
Дивіться також:  Пиріг з сиром з пісочного тіста – смачні рецепти

«Наполеон» зі згущеним молоком

Тонкі коржі з прошарками зі згущеного молока – це ласощі припаде до смаку всім ласунам. Для приготування слід мати під руками:

Для тіста:

  • 400 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 150 мл води;
  • стопку горілки;
  • 15 мл оцту;
  • 700 р борошна;
  • щіпку солі.

Для крему:

  • 500 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 60 г кукурудзяного крохмалю;
  • 600 г згущеного молока;
  • 750 мл вершків;
  • 180 г цукрової пудри.

При виконанні рецепта улюбленого десерту виконуються такі кроки:

  • У склянку з холодною водою додаються горілка і оцет.
  • У глибокій мисці збиваються яйця разом з сіллю, після чого заливаються розчином з попереднього кроку.
  • Далі на стільницю викладається порізане кубиками холодне масло і борошно висипається.
  • Маса добре розминається і формується у вигляді гірки, в центр якої вливається яєчна суміш.
  • Тісто вимішується до м’якості та однорідної структури, а потім ділиться на 14 частин. Вони загортаються в харчову плівку і відправляються в морозильну камеру на 60 хвилин.
  • Подмерзшее тісто розкочується у вигляді кола, якому надається правильна форма за допомогою тарілки діаметром 22 див.
  • Кожен корж випікається близько 5 хвилин при 220 °C, після чого викладається на рівну поверхню для остигання.
  • У приготуванні крему молоко розігрівається в мисці, а яйця і крохмаль вимішуються до однорідності.
  • В коли молоко закипить вливається яєчна маса, після чого крем доводиться до загустіння.
  • Коли заварний крем охолоне, він змішується з попередньо відвареної згущеним молоком.
  • Вершки збиваються з цукром і ретельно втручаються у підготовлену кремову основу.
  • У фіналі торт збирається стопкою з супутнім перемазыванием кожного коржа і бічних частин кремом.

Подається торт «Наполеон» до столу через добу просочення в холодильній камері.

Таким чином, завдяки різноманітності варіацій тортів зі згущеним молоком можна приготувати ласощі на будь-який випадок, починаючи від десерту на швидку руку і закінчуючи ефектним «Наполеоном» з неперевершеним смаком.

Прокрутка до верху