Тортилья: класичний рецепт – 8 варіантів приготування національного блюда мексиканської кухні

Тортилья – це невелика, тонка коржик з пшеничного або кукурудзяного борошна, яку подають до гострих закусок або використовують в якості основи для рулетів. Вона відноситься до страв не тільки мексиканської, але й іспанської кухні, де її роблять у вигляді запіканки. Існує класичний рецепт тортилії і варіанти з різними начинками, які цілком доступні для приготування в домашніх умовах.

Класичний рецепт мексиканського тортильї

Традиційна мексиканська перепічка вийде пружною і ніжною, якщо її спекти з кукурудзяного основи з додаванням пшеничного борошна. А щоб тортилья як можна довше була м’якою, тісто необхідно додати вершкове масло чи свинячий жир.

Необхідні компоненти:

  • борошно кукурудзяне – 0,4 кг;
  • вода – 0,2 літра;
  • жир (вершковий або свинячий) – 45 грам;
  • борошно з пшениці – 90 грам;
  • щіпка солі;
  • сухий перчик (пекучий) – на свій смак.

Готуємо:

  • Обидва види борошна просіяти, потім з’єднати, засипати сіль і покласти розм’якшений вершковий жир.
  • Потовкти з допомогою ложки всі інгредієнти, періодично підливаючи холодну воду, намагаючись, щоб замішана суміш поступово перетворювалася в еластичне тісто.
  • Коли борошняна основа буде готова, необхідно розділити її на вісім шматочків і скачати з них кульки.
  • Потім обваляти заготовки в борошні, накрити кухонним рушником і залишити на годину.
  • Тепер взяти харчову плівку, посипати борошном і розкачати на неї кульки з тіста так, щоб вийшли коржі товщиною не більше 3 мм Слід врахувати, що діаметр виробу повинен відповідати аналогічному параметру сковороди.
  • Далі розжарити суху сковорідку і посмажити на ній всі заготовки з обох сторін протягом двох хвилин.

Готові коржі покласти в тарілку і скласти один на одного. Згідно класичним рецептом тортильї свіжу випічку необхідно обсипати червоним перцем і подати до томатного соусу або м’ясних страв.

Дивіться також:  Гречана каша на молоці – 5 рецептів приготування