Тортилья – це невелика, тонка коржик з пшеничного або кукурудзяного борошна, яку подають до гострих закусок або використовують в якості основи для рулетів. Вона відноситься до страв не тільки мексиканської, але й іспанської кухні, де її роблять у вигляді запіканки. Існує класичний рецепт тортилії і варіанти з різними начинками, які цілком доступні для приготування в домашніх умовах.
Класичний рецепт мексиканського тортильї
Традиційна мексиканська перепічка вийде пружною і ніжною, якщо її спекти з кукурудзяного основи з додаванням пшеничного борошна. А щоб тортилья як можна довше була м’якою, тісто необхідно додати вершкове масло чи свинячий жир.
Необхідні компоненти:
- борошно кукурудзяне – 0,4 кг;
- вода – 0,2 літра;
- жир (вершковий або свинячий) – 45 грам;
- борошно з пшениці – 90 грам;
- щіпка солі;
- сухий перчик (пекучий) – на свій смак.
Готуємо:
- Обидва види борошна просіяти, потім з’єднати, засипати сіль і покласти розм’якшений вершковий жир.
- Потовкти з допомогою ложки всі інгредієнти, періодично підливаючи холодну воду, намагаючись, щоб замішана суміш поступово перетворювалася в еластичне тісто.
- Коли борошняна основа буде готова, необхідно розділити її на вісім шматочків і скачати з них кульки.
- Потім обваляти заготовки в борошні, накрити кухонним рушником і залишити на годину.
- Тепер взяти харчову плівку, посипати борошном і розкачати на неї кульки з тіста так, щоб вийшли коржі товщиною не більше 3 мм Слід врахувати, що діаметр виробу повинен відповідати аналогічному параметру сковороди.
- Далі розжарити суху сковорідку і посмажити на ній всі заготовки з обох сторін протягом двох хвилин.
Готові коржі покласти в тарілку і скласти один на одного. Згідно класичним рецептом тортильї свіжу випічку необхідно обсипати червоним перцем і подати до томатного соусу або м’ясних страв.