Тріска під маринадом – класичний рецепт

Класичний рецепт тріски під маринадом не залишить байдужим навіть прискіпливого гурмана.

 

Смачне і апетитне блюдо чудово прикрасить святковий стіл, вразить гостей смаком і соковитістю. Тріска – малокалорійна риба, тому її можна включати в раціон спортсменів і людей, які дотримуються дієти.

Класичний рецепт приготування тріски під маринадом

Рецепт з’явився в радянські роки і радує господинь простотою приготування досі.

Інгредієнти:

  • тріска – 550 г;
  • морква – 2 штуки;
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки;
  • борошно – 90 г;
  • масло рослинне – 70 г;
  • томатна паста – 70 г;
  • лимон – 1 штука;
  • гілочка базиліку;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Рибу звільнити від луски, ретельно обполоснути в прохолодній воді і відокремити від кісток. Філе нарізати квадратиками по 2,5-3,5 див.
  • Тріску покласти в емальований посуд, додати сіль, перець і базилік.
  • З лимона вичавити сік, полити їм рибу. Поставити тріску маринуватися в темне прохолодне місце на 13-17 хвилин.
  • Рибу перекласти в глибоку ємність, висипати в неї борошно, перемішати так, щоб кожен шматочок був покритий борошном з усіх боків.
  • Викласти рибу на розпечену сковороду, яку необхідно попередньо змочити олією. Смажити тріску 12-14 хвилин до утворення золотистої скоринки.
  • Цибулини очистити від лушпиння і дрібно нашаткувати.
  • Морква вимити, порізати квадратиками.
  • Казан змастити маслом, зсипати в нього овочі і смажити 7-9 хвилин. Влити томатну пасту і 0,6 склянки води. Гасити 11-14 хвилин.
  • У глибоку посудину викласти шар тріски, який закрити шаром тушкованих овочів. Чергувати шари, але стежити за тим, щоб останній обов’язково був з овочів.
  • Готову страву помістити в холодильник на 16-19 хвилин. Подавати як холодну закуску.
  • Страву можна прикрасити подрібненою кінзою або цибульними кільцями.

    Рецепт зі свіжими томатами в духовці

    Просте і дуже апетитне блюдо, яке зможе приготувати навіть молода господиня.

    Дивіться також:  Тушкована капуста з фаршем – 7 рецептів

    Зверніть увагу, що при подачі тріски у гарячому вигляді, рибу необхідно витримувати в маринаді на 10-13 хвилин довше.

    Інгредієнти:

    • філе тески – 550 г;
    • помідори – 2 штуки;
    • часник – 2 зубчики;
    • лайм – 1 штука;
    • оливкова олія – 70 г;
    • зелень кропу і петрушки – 100 г;
    • сіль і спеції за смаком.

    Приготування:

  • Філе тріски промити в прохолодній воді, нарізати шматками по 8-9 см в довжину, ретельно натерти сіллю.
  • Лайм подрібнити в блендері до кашкоподібної маси.
  • Часник натерти на дрібній тертці.
  • У глибокій мисці змішати оливкове масло, лайм, часник, перець. В отриманий маринад опустити філе на 18-22 хвилини.
  • Помістити рибу на змащений маслом деко і поставити в духовку. При температурі 185 градусів тріска приготується за 16-18 хвилин.
  • Свіжі томати нарізати на дрібні квадратики, змішати з нашаткованої зеленню, маслом і сіллю.
  • На тарілку викласти рибу, зверху покласти тонким шаром томати з зеленню.
  • Яскраве літнє блюдо готове. У ньому поєднується користь свіжих овочів, зелені та риби.

    Тріска під томатним маринадом в мультиварці

     

    Універсальне блюдо, яке можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Чудовий варіант закуски для великої родини.

    Інгредієнти:

    • філе тріски – 450 г;
    • ріпчаста цибуля – 1 штука;
    • томатна паста – 90 г;
    • олія оливкова – 70 г;
    • сіль і перець за смаком.

    Приготування:

  • Тріску ретельно вимити, нарізати на квадрати і викласти у змащену маслом чашу мультиварки.
  • Цибулину очистити від лушпиння, нарізати великими квадратами і викласти зверху на тріску.
  • Додати сіль і перець. Полити рибу томатною пастою і долити залишки оливкової олії.
  • Каструлю закрити, поставити в режим «Гасіння» на 43 хвилини.
  • Рибу можна подавати з гарніром з картоплі, топінамбура або цвітної капусти.

    Тріска під маринадом з додаванням оцту

    Перевірений часом рецепт не підведе вас. Витончений смак риби в поєднанні зі спеціями стане справжнім кулінарним шедевром і вразить гостей.

    Дивіться також:  Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

    Інгредієнти:

    • філе тріски – 550 г;
    • цибуля – 2 штуки;
    • морква – 2 штуки;
    • кетчуп гострий – 40 г;
    • борошно – 60 г;
    • оцет 9 % — 2 столових ложки;
    • цукор, сіль, перець і гвоздика на смак.

    Приготування:

  • Філе тріски ретельно обполоснути в прохолодній воді, нарізати довгастими шматочками і обсушити. Натерти рибу сіллю і спеціями, кожен шматочок акуратно обваляти в борошні так, щоб він був покритий з усіх боків.
  • На розпечену сковорідку бризнути олії, викласти філе і смажити 8-11 хвилин.
  • Цибуля звільнити від лушпиння, нашаткувати маленькими часточками.
  • Моркву ретельно промити, нарізати квадратиками.
  • На підігріту сковороду налити олії, висипати цибулю і тушкувати 13-16 хвилин. Додати моркву і готувати ще 11-13 хвилин.
  • У сковорідку влити до овочів кетчуп, приправити гвоздикою і перцем. Закрити щільною кришкою і залишити на ловлення 3,5-4,5 хвилини. Додати оцет і цукор, довести до кипіння. Зняти з плити, охолодити.
  • Обсмажену рибу остудити, покласти в глибоку миску і залити маринадом. Ємність помістити в холодне місце на 5-6 годин.
  • Подавати тріску рекомендується з чорним зерновим хлібом і часником.

    Запечена у фользі тріска під маринадом з вином

     

    Для приготування тріски по цьому рецепту необхідно мати духовку з верхнім нагрівальним елементом. В іншому випадку страва може втратити соковитість і аромат.

    Інгредієнти:

    • філе тріски – 550 г;
    • лимон – 1 штука;
    • часник – 2 зубчики;
    • вино біле – 60 г;
    • оливкова олія – 60 г;
    • сіль і спеції за смаком.

    Приготування:

  • Лимон пропустити через соковижималку. Одержаний сік помістити в холодильник на 11-13 хвилин
  • Часник дрібно натерти.
  • У глибокій тарі змішати лимонний сік, біле вино, часник, масло і спеції. Поставити маринад в темне місце на 12-14 хвилин
  • Філе ретельно промити в прохолодній воді, натерти сіллю і викласти на застелений фольгою деко.
  • Поверх рибу залити винний маринад.
  • Включити верхній нагрівальний елемент, помістити грати максимально близько до нього і поставити деко з тріскою. Запікати при температурі 183 градусів 16-18 хвилин.
  • Дивіться також:  М’ясо під шубою в духовці – 7 рецептів

    Щоб риба вийшла з золотистою скоринкою, можна залишити її у вимкненій духовці на ловлення ще на 3-4 хвилини.

    Рецепт відварної тріски під маринадом з болгарським перцем

    Ця варіація страви чудово підійде для тих, хто любить варену рибу.

    Інгредієнти:

    • філе тріски – 550 г;
    • цибуля ріпчаста – 2 штуки:
    • морква – 2 штуки;
    • томати 2 штуки;
    • масло рослинне – 50 г;
    • кріп і петрушка – 50 г:
    • сіль, гвоздика, перець за смаком.

    Приготування:

  • Рибу промити в холодній воді, покласти в каструлю, варити з мінімальною кількістю рідини 12-14 хвилин.
  • Цибуля звільнити від лушпиння, нашаткувати дрібними колечками.
  • Морква вимити, натерти на крупній тертці.
  • Помідори обшпарити окропом на 20 секунд, помістити в холодну воду. Зробити бічні надрізи, звільнити від шкірки.
  • Перець помити в холодній воді, очистити від насіння, порізати дрібними квадратиками.
  • У змащену маслом сковороду викласти цибулю, томати, моркву і болгарський перець. Гасити 8-9 хвилин.
  • Тушковані овочі висипати в блендер і довести до кашкоподібної маси.
  • У каструлю з рибою вилити овочеву масу і поставити в прохолодне місце на 16-18 хвилин.
  • Рибу довести до кипіння на маленькому вогні і варити 4-6 хвилин.
  • Подавати страву рекомендується на підкладці з стручкової квасолі, поливаючи овочевим соусом.

    Тріска під маринадом – смачне і корисне блюдо, яке можна подавати з овочевим або круп’яним гарніром. Дієтичні властивості тріски дозволяють давати цю страву дітям і людям, що страждають хронічними захворюваннями.

    Прокрутка до верху