Серед можливих рецептів рибних страв, варто віддати перевагу трісці по-польськи. Незважаючи на легкість приготування, воно не залишить нікого байдужим.
Тріска по-польськи, запечена в духовці
Смачною виходить тріска, приготована в духовій печі.
Необхідні продукти:
- 1 кг рибного філе;
- картопля (як гарнір);
- ½ Цибулі;
- морква;
- 150 г твердого сиру;
- 3 жовтки сирого яйця;
- 130 г вершкового масла;
- 1 ст. л. борошна;
- лимон;
- сіль, приправи: базилік, перець, паприка.
Етапи приготування:
- Довести картоплю до напівготовності.
- У підготовлену, змащену маслом ємність, покласти порізаний кружечками овоч. Важливо! Якщо ви купили неразделанную тріску, її варто добре помити, очистити від шкіри і кісток.
- Зверху покласти філе риби, додати спецій.
- Залити 0,5 води і відправити в духовку на 10-12 хвилин при встановленій температурі 180 град.
- Збити жовтки, додати гірчицю, приправи і борошно.
- Дістати приготовану тріску і полити соусом. Зверху присипати тертим сиром.
Виходить досить смачне блюдо, на приготування якого не буде потрібно багато часу.
Готуємо на сковороді
Тріска на сковороді готується з:
- 700 г філе риби;
- солі, лаврового листа і запашного перцю;
- 3 шт. яєць;
- вершкове масло.
Етапи готування:
- Помістити на сковороду масло, залишити на вогні і почекати поки воно розтопиться.
- Покласти на прогріту сковороду філе риби і обсмажити з обох сторін 5-7 хвилин.
- Перекласти рибу в миску, залити 200 мл води, додати перець, лавровий лист і залишити на вогні до кипіння.
- Тріску необхідно проварити хвилин 10.
- В окрему миску нарізати яйце і додати готовий бульйон, розмішати, розтопити на вогні.
- Готову тріску полити соусом.
Тріска на сковороді виходить дуже соковитою, ніжною і злегка хрусткою. Як гарнір підійде картопля в будь-якому вигляді, макарони, гречка.
Рецепт, як у дитячому садку
Це блюдо знайоме багатьом ще з часів дитячого саду.
Для приготування знадобляться такі продукти:
- 1 кг рибного філе;
- 100 г вершкового масла;
- 3 шт. курячого яйця;
- лавровий лист;
- по 1 шт. цибулі і моркви;
- сіль, перець.
Покрокова інструкція готування:
- Яйця відварити і охолодити, потім порізати невеликими кубиками.
- У каструлю з водою покласти очищену порізану моркву і цибулю, лавровий лист і перець. Дочекатися кипіння.
- У готовий бульйон кинути філе риби, додати солі і варити до повної готовності.
- В окремій ємності розтопити на вогні вершкове масло, додати трохи бульйону, яйця, сіль. Соус готовий!
- Викласти у велику тарілку філе, полити приготованим соусом. За бажанням можна посипати зеленню.
Оскільки тріска по-польськи є малокалорійним стравою, це відмінний варіант для людей, які дотримуються дієти. Страва містить тільки корисні і натуральні інгредієнти.
Тріска під польським соусом в мультиварці
Цей спосіб приготування практично ні чим не відрізняється від попередніх варіантів.
Для приготування потрібно:
- 1 кг рибного філе;
- 140 г вершкового масла;
- 2 шт. курячого яйця;
- ½ Головки цибулі;
- лавровий лист, базилік.
Покрокова інструкція готування:
- Замаринувати рибу: посолити, поперчити, додати сушений базилік. Ця пряність чудово доповнить і підкреслить аромат страви. Добре розмішати.
- Нарізати цибулю кільцями.
- Соняшниковою або оливковою олією змастити дно і стінки мультиварки, куди помістити рибу.
- Покласти зверху порізану цибулю і масло.
- Налити 1-1,5 л води, опустити лавровий лист.
- Вибрати функцію «Гасіння» і час готування одну годину.
- Через півгодини додати нарізані кубиками яйця.
- Дочекавшись повного приготування, можна подавати до столу.
Легка, проста і неймовірно смачне блюдо підійде в якості обіду або вечері.
Готуємо філе
Щоб приготувати філе тріски не знадобиться багато зусиль.
Візьмемо:
- 900 г рибного філе;
- зелень;
- по 1 шт. цибулі і моркви;
- сіль, мелений перець, базилік.
Технологія приготування:
- Добре промити рибу.
- Порізати цибулю і натерти моркву, зробити засмажку на сковороді.
- У ємність для запікання вилити зажарку, зверху помістити тріску. Додати приправи і зелень.
- Відправити в духовку на годину, вибравши температурний режим 180 С.
Це унікальне блюдо, яке стане відмінним варіантом, як для сімейного вечері, так і святкового заходу.
Відварна тріска з польським соусом
Риба тріска по-польськи вважається національним блюдом, яке подається під смачним соусом.
Необхідні продукти для приготування:
- 700 г рибного філе;
- по 1 шт. цибулі і моркви;
- сіль, лавровий лист і мелений перець;
- 130 г вершкового масла;
- яйце відварне;
- зелень.
Етапи приготування:
- У каструлю з 500 мл води помістити очищену і порізану великими шматочками моркву, цибулину і філе риби, залишити кипіти і після варити 15 хвилин.
- Дістати рибу, частина бульйону використовувати для соусу. Для цього розтопити вершкове масло, додати зелень, порізане яйце, 4 ст. л. бульйону, добре перешкодити і трохи поварити.
- Приготований соус вилити на готове філе тріски.
На швидку руку виходить досить вишукане блюдо, яке може внести новизну в знайомі рецепти.