Тріска в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування

Завдяки широкому асортименту риби в спеціалізованих магазинах, кожна господиня може вибрати підходящий екземпляр по своєму смаку і бюджету. Але принісши рибу додому, кожен кулінар задається питанням про те, яким способом, і в чому приготувати придбаний продукт. У цій статті – найцікавіші рецепти приготування тріски в клярі на сковороді.

Філе тріски в клярі на сковороді

Це найбільш простий рецепт, результатом якого стає тріска з апетитною скоринкою.

Заздалегідь підготуйте:

  • ½ Кг філе;
  • трохи солі;
  • 3 яйця;
  • 50 г борошна;
  • соняшникова олія.

Спосіб підготовки:

  • Розморожене, промите і обсушенное філе нарізати порційними шматочками.
  • У невеликій мисці збиваються яйця з дрібкою солі, а потім для підготовки кляру в отриманий склад втручається борошно.
  • Кожен шматочок тріски ретельно мачає в яєчної маси і викладається в розпечене масло, де обсмажується з усіх боків.

Для кращої прожарювання, якщо з цього приводу є побоювання, можна накрити сковороду кришкою. Однак у цьому випадку про хрусткій скоринці доведеться забути.

Як посмажити в сирному клярі

Обсмажування в клярі – популярний прийом для отримання апетитною скоринки. Існує багато варіацій підготовки рідкого тіста для таких цілей, але сирний кляр особливо смачний.

Щоб виконати рибне блюдо в такий хрусткою «шубі», будуть потрібні:

  • ½ Кг тріски;
  • лимонний сік;
  • 200 г сиру;
  • 150 г майонезу;
  • яйце;
  • 50 г борошна;
  • соняшникову олію, сіль і перець.

Покрокова інструкція приготування:

  • З тріски готуються шматочки, які подсаливаются, приправляється і сбрызгиваются соком, отриманим з лимона.
  • Поки рибні заготовки просаливаются, в ємності змішуються майонез, яйце, борошно і попередньо натертий на тертці сир.
  • На плиту ставиться ємкість, в яку наливається досить великий обсяг масла.
  • Тріска мачає в сирне тісто і викладається в киплячий жир. Через кілька хвилин у неї утвориться рум’яна кірочка.
Дивіться також:  Паста з беконом – 10 рецептів приготування

Отримане блюдо можна подавати самостійно або з гарніром з рису, картоплі або інших овочів.

Соковита риба в тесті з пивом

У пивному клярі риба завжди виходить чудово. Отримане блюдо відрізняється рум’янцем, м’якістю і соковитістю.

Інгредієнти для втілення рецепта в життя:

  • 400 г філе;
  • 250 г борошна;
  • 300 мл світлого пива сорту;
  • яйце;
  • перець та інші спеції;
  • рослинна олія для фритюру;
  • сіль.

Щоб посмажити тріску таким чином, слідуємо простим алгоритмом:

  • З тріски допомогою видалення голови, плавників і хребта з кістками готується філе, яке відразу ж нарізається тонкими смужками.
  • Рибні частини подсаливаются і приправляється.
  • З пива, яйця, солі і 200 г борошна готується кляр.
  • Заготовки з риби обвалюються в залишилася борошні, викладеної на плоску тарілку, а потім добре умочують в рідкому тісті.
  • Обсмажують шматочки на великій кількості розігрітої олії по 3 хвилини з одного і з іншого боку.

Любителі гострого можуть на початковому етапі приправити тріску гострим перцем, який зробить її смак більш вираженим і яскравим.

У пишному клярі на мінералці

Риба в клярі на мінералці буде ефектно виглядати навіть при святкової сервірування столу.

Щоб переконатися в цьому, напередодні торжества можна приготувати таку страву з:

  • ½ Кг тріски;
  • 120 мл мінеральної води;
  • яйця;
  • лимона;
  • солі і спецій.

Черговість дій:

  • З тушки готується філе без кісток, яке, в свою чергу, ділиться на шматки по 5 див.
  • Риба притрушивается сіллю, перцем і поливається лимонним соком.
  • Заготовки перемішуються в отриманому маринаді і витримуються в ньому при кімнатній температурі півгодини.
  • В цей час з крижаної мінералки, борошна і яйця за допомогою віночка готується кляр.
  • По закінченні вказаного часу риба мачає в рідкому тісті і відправляється на сковороду для обжарювання.
Дивіться також:  Різотто з овочами – 8 рецептів приготування

Готовий кляр на мінералці по консистенції має нагадувати тісто на оладки.

Тріска, смажена в часниковому клярі

Багато хто любить аромат часнику і присмак, який він надає стравам. Цінителям цього овоча обов’язково сподобається смажена тріска в часниковому клярі.

На півкіло тріски також знадобляться:

  • 200 г борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • 50 г крохмалю;
  • півголівки часнику;
  • 120 мл води;
  • перець, паприка, сіль і олію.

Готується апетитне блюдо з риби за наступною схемою:

  • Тушка очищається, звільняється від плавників і розрізається по хребту, який відразу ж видаляється разом з кістками.
  • Отримане філе ріжеться на порційні шматочки, які присипаються сіллю і улюбленими «рибними» приправами.
  • У той час як риба маринується в холодильнику, в мисці з’єднуються сипучі інгредієнти. Після додавання води виходить рідкувате тісто – наш майбутній кляр. Також в нього вводиться пропущений через прес часник.
  • Підготовлена тріска мачає в пряний складу і викласти на сковороду, де вже вирує киплячу олію.
  • Обсмажується риба до хрусткої скоринки золотистого кольору з усіх сторін.

Тріска в клярі хороша і в холодному вигляді, тому не вимагає підігріву на ранок після вчорашньої трапези. Однак до ранку така закуска доживає рідко, миттєва відлітаючи зі столу після подачі.

У простій паніровці на сковороді

Паніровка – це ще один спосіб зберегти соковитість м’яса риби. За рахунок неї утворюється міцна кірка, яка дуже апетитно хрумтить, надаючи страві особливу привабливість.

Щоб приготувати тріску подібним чином, слід придбати наступний продуктовий набір:

  • 200 г філе;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • стільки ж борошна;
  • яйце;
  • трохи лимонного соку, зелені, солі і спецій.

У процесі створення страви:

  • Філе нарізати шматочками, які подсаливаются, приправляється, сбрызгиваются соком і притрушиваются рубаною зеленню.
  • Тріска залишають маринуватися при кімнатній температурі близько 15 хвилин.
  • По окремих тарілках розподіляються борошно, сухарі, яйце.
  • Підготовлені рибні шматочки обвалюються в борошні, після чого відразу умочують в яєчної маси, а потім присипаються панірувальними сухарями.
  • На сковороді розігрівається соняшникову олію.
  • Коли воно закипить, ємність відправляються шматочки тріски, які обсмажують до утворення міцної скоринки рум’яного кольору.
Дивіться також:  Сало в розсолі у банці – 6 смачних рецептів засолювання

Після смаження порції викладаються на паперовий рушник, який тут же вбере надлишки масла.

Яєчний кляр з гірчицею

Ніжні смакові якості і приємний аромат тріска набуває завдяки гірчичного кляру, який готується з:

  • 3 яєць;
  • 50 г борошна;
  • гірчиці;
  • соняшникової олії;
  • винного оцту.

Щоб посмажити рибу в клярі:

  • Яйця за допомогою віночка збиваються з гірчицею.
  • Філе розморожується, обсушивается і нарізають шматочками, які сбрызгиваются оцтом і солятся.
  • Тріска маринується третину години.
  • В яєчну масу порціями вводиться борошно, після чого в отриманому рідкому тісті умочують шматочки тріски.
  • Заготовки обсмажуються до рум’яної скоринки на розпеченому маслі.

Саме завдяки використанню гірчиці філе риби злегка змінює свої властивості, стаючи м’якше і пікантніше на смак.

Тріска в клярі – це приклад приготування вишуканого продукту з ароматною скоринкою, яка допомагає зберегти його чудову соковитість і приємну структуру.

Прокрутка до верху