Завдяки широкому асортименту риби в спеціалізованих магазинах, кожна господиня може вибрати підходящий екземпляр по своєму смаку і бюджету. Але принісши рибу додому, кожен кулінар задається питанням про те, яким способом, і в чому приготувати придбаний продукт. У цій статті – найцікавіші рецепти приготування тріски в клярі на сковороді.
Філе тріски в клярі на сковороді
Це найбільш простий рецепт, результатом якого стає тріска з апетитною скоринкою.
Заздалегідь підготуйте:
- ½ Кг філе;
- трохи солі;
- 3 яйця;
- 50 г борошна;
- соняшникова олія.
Спосіб підготовки:
- Розморожене, промите і обсушенное філе нарізати порційними шматочками.
- У невеликій мисці збиваються яйця з дрібкою солі, а потім для підготовки кляру в отриманий склад втручається борошно.
- Кожен шматочок тріски ретельно мачає в яєчної маси і викладається в розпечене масло, де обсмажується з усіх боків.
Для кращої прожарювання, якщо з цього приводу є побоювання, можна накрити сковороду кришкою. Однак у цьому випадку про хрусткій скоринці доведеться забути.
Як посмажити в сирному клярі
Обсмажування в клярі – популярний прийом для отримання апетитною скоринки. Існує багато варіацій підготовки рідкого тіста для таких цілей, але сирний кляр особливо смачний.
Щоб виконати рибне блюдо в такий хрусткою «шубі», будуть потрібні:
- ½ Кг тріски;
- лимонний сік;
- 200 г сиру;
- 150 г майонезу;
- яйце;
- 50 г борошна;
- соняшникову олію, сіль і перець.
Покрокова інструкція приготування:
- З тріски готуються шматочки, які подсаливаются, приправляється і сбрызгиваются соком, отриманим з лимона.
- Поки рибні заготовки просаливаются, в ємності змішуються майонез, яйце, борошно і попередньо натертий на тертці сир.
- На плиту ставиться ємкість, в яку наливається досить великий обсяг масла.
- Тріска мачає в сирне тісто і викладається в киплячий жир. Через кілька хвилин у неї утвориться рум’яна кірочка.
Отримане блюдо можна подавати самостійно або з гарніром з рису, картоплі або інших овочів.
Соковита риба в тесті з пивом
У пивному клярі риба завжди виходить чудово. Отримане блюдо відрізняється рум’янцем, м’якістю і соковитістю.
Інгредієнти для втілення рецепта в життя:
- 400 г філе;
- 250 г борошна;
- 300 мл світлого пива сорту;
- яйце;
- перець та інші спеції;
- рослинна олія для фритюру;
- сіль.
Щоб посмажити тріску таким чином, слідуємо простим алгоритмом:
- З тріски допомогою видалення голови, плавників і хребта з кістками готується філе, яке відразу ж нарізається тонкими смужками.
- Рибні частини подсаливаются і приправляється.
- З пива, яйця, солі і 200 г борошна готується кляр.
- Заготовки з риби обвалюються в залишилася борошні, викладеної на плоску тарілку, а потім добре умочують в рідкому тісті.
- Обсмажують шматочки на великій кількості розігрітої олії по 3 хвилини з одного і з іншого боку.
Любителі гострого можуть на початковому етапі приправити тріску гострим перцем, який зробить її смак більш вираженим і яскравим.
У пишному клярі на мінералці
Риба в клярі на мінералці буде ефектно виглядати навіть при святкової сервірування столу.
Щоб переконатися в цьому, напередодні торжества можна приготувати таку страву з:
- ½ Кг тріски;
- 120 мл мінеральної води;
- яйця;
- лимона;
- солі і спецій.
Черговість дій:
- З тушки готується філе без кісток, яке, в свою чергу, ділиться на шматки по 5 див.
- Риба притрушивается сіллю, перцем і поливається лимонним соком.
- Заготовки перемішуються в отриманому маринаді і витримуються в ньому при кімнатній температурі півгодини.
- В цей час з крижаної мінералки, борошна і яйця за допомогою віночка готується кляр.
- По закінченні вказаного часу риба мачає в рідкому тісті і відправляється на сковороду для обжарювання.
Готовий кляр на мінералці по консистенції має нагадувати тісто на оладки.
Тріска, смажена в часниковому клярі
Багато хто любить аромат часнику і присмак, який він надає стравам. Цінителям цього овоча обов’язково сподобається смажена тріска в часниковому клярі.
На півкіло тріски також знадобляться:
- 200 г борошна;
- пакетик розпушувача;
- 50 г крохмалю;
- півголівки часнику;
- 120 мл води;
- перець, паприка, сіль і олію.
Готується апетитне блюдо з риби за наступною схемою:
- Тушка очищається, звільняється від плавників і розрізається по хребту, який відразу ж видаляється разом з кістками.
- Отримане філе ріжеться на порційні шматочки, які присипаються сіллю і улюбленими «рибними» приправами.
- У той час як риба маринується в холодильнику, в мисці з’єднуються сипучі інгредієнти. Після додавання води виходить рідкувате тісто – наш майбутній кляр. Також в нього вводиться пропущений через прес часник.
- Підготовлена тріска мачає в пряний складу і викласти на сковороду, де вже вирує киплячу олію.
- Обсмажується риба до хрусткої скоринки золотистого кольору з усіх сторін.
Тріска в клярі хороша і в холодному вигляді, тому не вимагає підігріву на ранок після вчорашньої трапези. Однак до ранку така закуска доживає рідко, миттєва відлітаючи зі столу після подачі.
У простій паніровці на сковороді
Паніровка – це ще один спосіб зберегти соковитість м’яса риби. За рахунок неї утворюється міцна кірка, яка дуже апетитно хрумтить, надаючи страві особливу привабливість.
Щоб приготувати тріску подібним чином, слід придбати наступний продуктовий набір:
- 200 г філе;
- 50 г панірувальних сухарів;
- стільки ж борошна;
- яйце;
- трохи лимонного соку, зелені, солі і спецій.
У процесі створення страви:
- Філе нарізати шматочками, які подсаливаются, приправляється, сбрызгиваются соком і притрушиваются рубаною зеленню.
- Тріска залишають маринуватися при кімнатній температурі близько 15 хвилин.
- По окремих тарілках розподіляються борошно, сухарі, яйце.
- Підготовлені рибні шматочки обвалюються в борошні, після чого відразу умочують в яєчної маси, а потім присипаються панірувальними сухарями.
- На сковороді розігрівається соняшникову олію.
- Коли воно закипить, ємність відправляються шматочки тріски, які обсмажують до утворення міцної скоринки рум’яного кольору.
Після смаження порції викладаються на паперовий рушник, який тут же вбере надлишки масла.
Яєчний кляр з гірчицею
Ніжні смакові якості і приємний аромат тріска набуває завдяки гірчичного кляру, який готується з:
- 3 яєць;
- 50 г борошна;
- гірчиці;
- соняшникової олії;
- винного оцту.
Щоб посмажити рибу в клярі:
- Яйця за допомогою віночка збиваються з гірчицею.
- Філе розморожується, обсушивается і нарізають шматочками, які сбрызгиваются оцтом і солятся.
- Тріска маринується третину години.
- В яєчну масу порціями вводиться борошно, після чого в отриманому рідкому тісті умочують шматочки тріски.
- Заготовки обсмажуються до рум’яної скоринки на розпеченому маслі.
Саме завдяки використанню гірчиці філе риби злегка змінює свої властивості, стаючи м’якше і пікантніше на смак.
Тріска в клярі – це приклад приготування вишуканого продукту з ароматною скоринкою, яка допомагає зберегти його чудову соковитість і приємну структуру.