Як посмажити в сирному клярі
Обсмажування в клярі – популярний прийом для отримання апетитною скоринки. Існує багато варіацій підготовки рідкого тіста для таких цілей, але сирний кляр особливо смачний.
Щоб виконати рибне блюдо в такий хрусткою «шубі», будуть потрібні:
- ½ Кг тріски;
- лимонний сік;
- 200 г сиру;
- 150 г майонезу;
- яйце;
- 50 г борошна;
- соняшникову олію, сіль і перець.
Покрокова інструкція приготування:
- З тріски готуються шматочки, які подсаливаются, приправляється і сбрызгиваются соком, отриманим з лимона.
- Поки рибні заготовки просаливаются, в ємності змішуються майонез, яйце, борошно і попередньо натертий на тертці сир.
- На плиту ставиться ємкість, в яку наливається досить великий обсяг масла.
- Тріска мачає в сирне тісто і викладається в киплячий жир. Через кілька хвилин у неї утвориться рум’яна кірочка.
Отримане блюдо можна подавати самостійно або з гарніром з рису, картоплі або інших овочів.