Соковита риба в тесті з пивом
У пивному клярі риба завжди виходить чудово. Отримане блюдо відрізняється рум’янцем, м’якістю і соковитістю.
Інгредієнти для втілення рецепта в життя:
- 400 г філе;
- 250 г борошна;
- 300 мл світлого пива сорту;
- яйце;
- перець та інші спеції;
- рослинна олія для фритюру;
- сіль.
Щоб посмажити тріску таким чином, слідуємо простим алгоритмом:
- З тріски допомогою видалення голови, плавників і хребта з кістками готується філе, яке відразу ж нарізається тонкими смужками.
- Рибні частини подсаливаются і приправляється.
- З пива, яйця, солі і 200 г борошна готується кляр.
- Заготовки з риби обвалюються в залишилася борошні, викладеної на плоску тарілку, а потім добре умочують в рідкому тісті.
- Обсмажують шматочки на великій кількості розігрітої олії по 3 хвилини з одного і з іншого боку.
Любителі гострого можуть на початковому етапі приправити тріску гострим перцем, який зробить її смак більш вираженим і яскравим.