У пишному клярі на мінералці
Риба в клярі на мінералці буде ефектно виглядати навіть при святкової сервірування столу.
Щоб переконатися в цьому, напередодні торжества можна приготувати таку страву з:
- ½ Кг тріски;
- 120 мл мінеральної води;
- яйця;
- лимона;
- солі і спецій.
Черговість дій:
- З тушки готується філе без кісток, яке, в свою чергу, ділиться на шматки по 5 див.
- Риба притрушивается сіллю, перцем і поливається лимонним соком.
- Заготовки перемішуються в отриманому маринаді і витримуються в ньому при кімнатній температурі півгодини.
- В цей час з крижаної мінералки, борошна і яйця за допомогою віночка готується кляр.
- По закінченні вказаного часу риба мачає в рідкому тісті і відправляється на сковороду для обжарювання.
Готовий кляр на мінералці по консистенції має нагадувати тісто на оладки.