Яєчний кляр з гірчицею
Ніжні смакові якості і приємний аромат тріска набуває завдяки гірчичного кляру, який готується з:
- 3 яєць;
- 50 г борошна;
- гірчиці;
- соняшникової олії;
- винного оцту.
Щоб посмажити рибу в клярі:
- Яйця за допомогою віночка збиваються з гірчицею.
- Філе розморожується, обсушивается і нарізають шматочками, які сбрызгиваются оцтом і солятся.
- Тріска маринується третину години.
- В яєчну масу порціями вводиться борошно, після чого в отриманому рідкому тісті умочують шматочки тріски.
- Заготовки обсмажуються до рум’яної скоринки на розпеченому маслі.
Саме завдяки використанню гірчиці філе риби злегка змінює свої властивості, стаючи м’якше і пікантніше на смак.
Тріска в клярі – це приклад приготування вишуканого продукту з ароматною скоринкою, яка допомагає зберегти його чудову соковитість і приємну структуру.