Трюфельний торт – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Спочатку кулінари надали цукерці форму делікатесного гриба, натякаючи на вишуканість і рідкість ласощі – ось звідки його «грибне» назву. А потім вирішили, що хорошого десерту повинно бути багато, і придумали трюфельний торт.

Класичний рецепт

Десерт в класичному варіанті подають в первозданному вигляді, не приховуючи його витончену красу за декором, або додатково прикрашають смаку та особистих уподобань.

Для виконання традиційного, базового рецепта знадобиться:

  • чорний шоколад – 2 плитки по 100 г;
  • яйця добірні – 5 од.;
  • вершкове масло – 1 пачка;
  • цукор – 1 склянка;
  • кава – 1 ст. л.;
  • пара ложок води для розчинення кави.

Багато чого буде залежати від якості шоколаду, тому слід вибрати найкращий з доступних варіантів.

Що потрібно робити:

  • Шоколад розламати на шматочки, додати масло, каву, теплу воду. Підгоріти все в мікрохвильовці, щоб розтопилося і змішалося.
  • Яйця збити вручну віночком з цукровим піском. Додати какао, залити сюди ж суміш з мікрохвильовки і як слід все розмішати.
  • Тісто перелити у форму для торта. Випікати 45 хвилин при 170 С.

З мусом з білого шоколаду

Приготуємо торт з мусом з білого шоколаду з «двоповерховим» принципом: перший ярус складе класичний корж, створений за попереднім рецептом, а алгоритм приготування другого зараз розберемо докладно.

Зробимо його з наступних інгредієнтів:

  • 1 біла шоколадна плитка (піде вся);
  • 3 ст. л. солоного вершкового масла;
  • 4 яєчних жовтка;
  • 2 ст. л. (з гіркою) цукру;
  • 2 склянки вершків (не менше 30% жирності);
  • 2 ст. л. пакетованого розпушувача.

Куди подіти решту яєчні білки? Можна змішати їх з цукром і зробити безе. А ще з їх допомогою легко освітлити бульйон.

Але повернемося до торта:

  • У посуд для мікрохвильової печі кладемо роздроблений шоколад, масло і розпушувач. Підігріваємо, щоб все розтопилося.
  • Жовтки міцно збиваємо з цукром.
  • Додаємо до них гарячу шоколадну суміш і дві столові ложки (з гіркою) вершків. Перемішуємо.
  • Решту вершків збиваємо і вливаємо в шоколадний складу, до цього моменту він як раз повинен охолонути. Перемішуємо.
  • Готовий мус! Виливаємо його на трюфельну основу і охолоджуємо пару годин.

Готуємо в мультиварці

Коли справа стосується приготування десертів, мультиварка не підведе. У ній точно нічого не підгорить і не пересохне. Тому сміливо довіримо цього кухонного агрегату процес випікання настільки вишуканого десерту, як трюфельний торт.

Дивіться також:  Торт з безе – 13 рецептів приготування в домашніх умовах

Що знадобиться:

  • солодко-вершкове масло – 150 г;
  • цукор – 300 г;
  • сметана – 200 г;
  • вершки жирні – 250 мл для основи + ще 50 мл для заливки;
  • яйце – 2 од.;
  • какао – 100 г;
  • борошно – 180 г;
  • сода або розпушувач – 5 м;
  • гіркий шоколад без начинки – 100 г;
  • мигдальні слайсы – 3 ст. л.

Десерт готується легко:

  • Взяти три ємності. У першій змішати розтоплене масло, цукор і какао; у другій – сметану, яйця і вершки; у третій – борошно і розпушувач.
  • Всі три суміші об’єднати в одну і знову перемішати.
  • Вилити складу в чашу мультиварки. Готувати 50 хвилин в режимі «Випічка».
  • Тепер потрібно зробити заливку. Шоколад розламати на шматочки, залити вершками і розтопити в мікрохвильовці (30 – 60 сек). Перемішати отриманий склад до однорідності, остудити.
  • Готову основу покрити заливкою, потім посипати мигдалевими слайсами. Шоколадно-трюфельний торт подають охолодженим.

На замітку. Мигдальні слайсы можна купити або зробити самостійно. В останньому випадку горіхи слід замочити у воді на 24 години, потім тонко нарізати гострим ножем і 5 хвилин просушити на сковороді.

Шоколадно-трюфельний торт

Коли немає ні часу, ні бажання на тривалий чаклунство над десертом, приготуємо експрес-торт з покупних коржів, які змастимо особливим кремом.

Щоб приготувати трюфельний крем для торта знадобиться:

  • дві плитки гіркого шоколаду;
  • 500 мл жирних вершків;
  • а також упаковка коржів.

Процес дуже простий:

  • Одну половину вершків нагріти і покришити в них шоколад, щоб розчинився.
  • Другу половину збити і додати в першу.
  • Коржі змастити отриманим кремом і покласти один на одного. Зверху полити готовий десерт шоколадом. Ось так все швидко і просто. Тортик вже готовий!

Рецепт від Тетяни Литвинової

Тетяна вчить свою аудиторію готувати за старовинними рецептами, які далеко не завжди відрізняються простотою виконання. Ймовірно, саме в цьому і криється секрет дивовижного смаку і казкового вигляду готових страв.

Список інгредієнтів Тетяниного десерту значний, але результат вартий витрачених коштів і зусиль:

  • темний шоколад – 5 плиток по 100 г (без начинки);
  • солодко-вершкове несолоне масло – 2 пачки;
  • цукор білий – 1,5 склянки;
  • яйця сільські – 3 од.;
  • борошно – 1 склянка;
  • розпушувач – 5 м;
  • сіль – 5 г;
  • вершки жирні (від 30%) – 1 склянка;
  • сметана – 70 мл;
  • цукрова пудра – 200 г;
  • вода – чверть склянки;
  • лимонний сік – 0,5 ч. л. (не дасть глазурі засахариться);
  • натуральний розчинну какао – 1 ст. л.;
  • бренді – 1 ч. л.
Дивіться також:  Яблучна начинка для пиріжків – 7 рецептів, як приготувати смачну начинку

Інгредієнти ділять між різними частинами торта:

  • Все починається з приготування крихти. З цією метою поставити сотейник на вогонь, налити в нього воду, додати півсклянки цукру і лимонний сік. Варити, поки сироп не загусне.
  • В піалі виделкою змішати чверть пачки масла з какао. Влити сюди сироп. Інтенсивно перемішувати, поки маса не охолоне і не стане тягучою. Викласти її тонким шаром на пергамент.
  • Перемикаємося на бісквіт. Яйця з цукром (200 г) збити в піну. Дві плитки шоколаду і одну пачку масла разом розтопити і влити до яєць, залишивши кубик масла для мастила. Всипати борошно, розпушувач, сіль. Змішати вручну.
  • Потрібні дві каструлі: одна побільше, одна поменше. На дно маленької викласти в пергамент, а стінки змастити маслом. Наповнити її тестом, закрити кришкою і оберненої рушником – воно вбере конденсат. Помістити меншу ємність у велику і теж накрити. Тримати на слабкому вогні 1 годину.
  • Тепер зробимо крем. Шоколад розтопити. З’єднати півсклянки охолоджених вершків, сметану, цукрову пудру (100 г) і збити. Влити в отриманий склад шоколад і перемішати.
  • Повертаємося до крихті. Для цього масу з пергаменту слід подрібнити в блендері.
  • Корж поздовжньо розрізати на два «млинця». Далі формувати десерт в такій послідовності: перший млинець – крем – крихта – другий млинець – крем – цукрова пудра (50 г).
  • Борти ласощі теж слід обмазати кремом. Після цього потримати майже готовий десерт на холоді 15 хвилин.
  • Залишилася глазур. З’єднуємо півсклянки вершків, півпачки масла, 2 ложки пудри, подрібнений шоколад і бренді. Нагріваємо, щоб всі розплавилося.
  • Торт заливаємо глазур’ю. Решту плитку шоколаду трьом на тертці і посипаємо отриманої стружкою торт. Наполягаємо десерт на холоді 1 годину.

Як приготувати десерт безе

Цей варіант випічки підходить для урочистих випадків. Корж купується в магазині або готується за першим класичним рецептом, але потім доповнюється особливим, повітряним і ніжним складом.

Для його приготування знадобиться:

  • три середніх яйця;
  • кружка цукру;
  • пачка масла;
  • ціла банка згущеного молока;
  • половина плитки шоколаду.

Готують домашній трюфельний торт з безе за таким алгоритмом:

  • Крем – це згущене молоко, змішана з розтопленим маслом. Останнього піде ціла пачка, але одну столову ложку слід залишити для глазурі.
  • Безе роблять з яєчних білків. Їх збивають з цукром, поки не загуснуть. На деко застелене викладають солодкі порції, які потім випікаються 90 хвилин при 120 ºС.
  • Заздалегідь приготований корж тонко змащують кремом і розкладають на ньому безе, проміжки заливаючи тим же молочно-вершковим солодким складом.
  • Стала справа лише за глазур’ю. Але ця проблема вирішувана – шоколад розтоплюють з додаванням вершкового масла і поливають їм торт. Прибирають вишуканий десерт в холодильник на 2 години.
Дивіться також:  Гарбуз з яблуками, запечений в духовці – 6 смачних рецептів

На замітку. Безе формують звичайним поліетиленовим пакетом. З цією метою слід викласти в неї суміш, відрізати маленький куточок і видавити через нього майбутні «безешки».

Трюфельний Торт сметанник

Цікавий десерт, що нагадує Тірамісу, адаптований під наші вимоги до домашньої випічки.

Для його виконання потрібні:

  • полплитки гіркого шоколаду;
  • цукор – 0,5 склянки крем, по одному – в основу і глазур;
  • 20 % сметана – 0,5 склянки крем, по одному в основу і глазур;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1,5 склянки просіяного пшеничного борошна;
  • масло «Селянське» – 2 ст. л. для тіста, 1 – для глазурі;
  • 2 печива, типу «Ювілейного»;
  • порошок какао: 5 ст. л. – для основи, 1 – для крему;
  • 1 ст. л. сублімованого кави;
  • 1 яйце.

Цей торт складається з трьох частин: тісто, крем і глазур.

Приступаємо до створення кожної:

  • Яйце розтираємо з цукром, додаємо сметану, соду. В окремому посуді змішуємо какао з борошном і висипаємо отриманий склад до сметанною масою. Перемішуємо.
  • Товченим печивом посипаємо дно форми для випікання. Заливаємо їм тісто, випікаємо при 170 ° С 40 хвилин.
  • Поки заготівля охолоджується, готуємо крем. У зручній посуді змішуємо сметану, цукор, кава і тепле розтоплене вершкове масло. Збиваємо все блендером.
  • Тісто розрізаємо на 3 – 4 коржа і кожен густо змащуємо кремом. З’єднуємо їх, формуючи десерт.
  • Готуємо глазур: масло, какао, сметану і цукор об’єднати і підігріти. Залити не встигла охолонути глазур’ю торт без зволікання.

Трюфельні цукерки і торти – ласощі з розряду елітних. Але приготувати їх на власній кухні, як виявилося, не складає ніяких труднощів. Сміливо беріться за втілення рецептів в життя і будьте впевнені – ваш кулінарний шедевр буде оцінений по достоїнству.

Прокрутка до верху