Цезар Рол – 4 рецептів в домашніх умовах

Закуска Цезар Рол не має відношення до японської кухні і в її складі відсутня рис. Вона являє собою тонкий коржик з соковитою начинкою. За своїм складом частування нагадує шаурму, але виходить більш корисним і легким.

Класичний Цезар-рол з куркою

Популярність обговорюваної закуски почалася з ресторану швидкого харчування Макдональдс. Її подають у закладі дотепер, періодично пропонуючи гостям все нові начинки і соуси. В класичний рецепт Цезар ролу обов’язково входить якийсь м’ясний або рибний компонент, а також велику кількість різних овочів. Доповнює весь продуктовий мікс особливий соус.

Правильний склад продуктів

Неможливо відповісти, який склад продуктів для такого частування є правильним. Все залежить від смакових уподобань господині і всіх домашніх. Так, в класичний рецепт страви входить куряче м’ясо, а його варіації пропонуються з морепродуктами і рибою.

Овочі теж можна вибирати різні на свій смак. Краще всього підходять для частування свіжі помідори, будь салатні листя, свіжі огірки і солодкий перець.

Важливим інгредієнтом страви є сир. Потрібно вибирати тверді чи напівтверді солоні сорти такого продукту. Можна поекспериментувати і з м’яким вершковим сиром.

В якості основи для Цезар Ролу можна вибрати будь-яку тонку корж. В домашніх умовах найзручніше використовувати вірменський лаваш.

Калорійність Цезар Ролу залежить від складових частування. Для класичного рецепту вона становить 499 ккал на 100 г продукту.

Традиційний соус до Цезар-ролу

Головним секретом закуски є соус. Звичайно, можна використовувати і звичайний майонез, наприклад, з часником і спеціями, але смак страви від цього помітно постраждає. Краще витратити трохи часу і приготувати той самий класичний соус до Цезар Ролу.

Інгредієнти:

  • 6 десертних ложок якісного оливкової олії;
  • 3 десертні ложки свіжого лаймового/лимонного соку;
  • 3 – 4 часникових зубки;
  • 3 сирих жовтки яєць;
  • 1 – 1,5 ст. л. діжонської гірчиці;
  • сіль і суміш перців за бажанням.
Дивіться також:  Рулет з фаршу – 7 рецептів приготування з начинкою в духовці

Приготування:

  • З’єднати масло і цитрусовий сік. Злегка перемішати виделкою.
  • Влити в суміш сирі жовтки курячих яєць.
  • Часник розім’яти і без щільної серединки відправити в основу для соусу.
  • Додати діжонську гірчицю.
  • За смаком використовувати дрібну сіль і суміш кольорових свіжомелених перчиком.

Перебити всі компоненти блендером або міксером. Соус повинен вийти максимально однорідним. Охолодити його і додати до закуски.

Як приготувати з креветками

Інгредієнти:

  • 250 р дрібних креветок;
  • 5 чашок свіжого нарізаного салату;
  • ½ Чашки заздалегідь приготованого класичного соусу для закуски;
  • 4 тонкі круглі пшеничні коржі;
  • ½ Чашки заздалегідь дрібно натертого пармезану;
  • 8 тонких лимонних часточок;
  • велика сіль.

Приготування:

  • Креветки висипати в каструлю з тільки що скипіла солоною водою. Готувати 3 – 3,5 хвилини. Очистити морепродукти від усього зайвого і залишити цілими. Важливо видалити не тільки панцирі і голови, але також хвостики і стравохід.
  • Салатні листя промити, струсити з них зайву рідину. Порвати зелень руками. Змішати її з готовим соусом.
  • Розподілити салат з розгорнутою коржикам в рівних кількостях.
  • Зверху розкласти остиглі цілі креветки. Якщо замість дрібних будуть використовуватися великі морепродукти, то їх потрібно попередньо порізати.
  • Засипати всі подрібненим пармезаном. На цьому етапі можна додати в закуску і будь-які свої улюблені овочі. Але навіть без них смак частування виходить яскравим і цікавим.
  • Загорнути коржики у вигляді ролу. Розрізати кожен навскоси і прикрасити часточкою цитруса.

Подавати негайно.

Рецепт з наггетсами

Інгредієнти:

  • 3 великих курячих наггетса;
  • ¼ Головки фіолетового цибулі;
  • 1 середній помідор;
  • 50 р сиру Фета;
  • пучок салатних листків;
  • 1/3 червоного солодкого болгарського перцю;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 тонкий вірменський лаваш;
  • класичний соус для Цезаря Ролу;
  • сіль.

Приготування:

  • Постелити на стіл харчову плівку. Викласти на неї тонкий лаваш.
  • Нагетси обсмажити до готовності.
  • Огірок, сир і солодкий перець порізати невеликими кубиками. Цибулю – тонкими полуколечками. Потрібно вибирати саме солодкі сорти такого овочу, щоб він не гірчив у вже готовому блюді.
  • Всі компоненти начинки розподілити по розгорненого лавашу в довільному порядку. За смаком кількість нагетсів в рецепті можна збільшувати.
  • Листя салату порвати руками і висипати зверху. За смаком присолити.
  • Полити начинку соусом.
  • Згорнути лаваш разом з харчовою плівкою.
Дивіться також:  Тушковане м’ясо з чорносливом – 7 рецептів приготування

Відправити його охолоджуватися хвилин на 15-17. Потім відразу ж подати до столу.

Гарячий рол Цезар-Темпура

Любителі азіатської кухні можуть приготувати для себе оригінальну варіацію обговорюваної закуски у вигляді звичних ролів. Їх особливістю стане начинка з куркою, салатними листям і плавленим сиром.

Інгредієнти:

  • 1 ст. рису;
  • сіль і цукор;
  • 1 ст. води;
  • 4 десертні ложки рисового оцту;
  • 350 г курячого філе;
  • 1 огірок;
  • 150 г плавленого сиру;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. борошна;
  • невелика упаковка листя норі;
  • 1/2 ст. панірувальних сухарів і рослинне масло.

Приготування:

  • Зварити курку нарізати тонкими довгими брусочками. Також подрібнити сир і огірок без шкірки.
  • Рис приправити сіллю (1 – 2 щіпки) та цукрів (близько 1 ст. л.) і варити 9 – 10 хвилин. Додати в нього половину рисового оцту.
  • На спеціальний килимок для ролів покласти лист норі (матова сторона – вгору). Розподілити рис змоченими в останньому оцті пальцями. Один край листа повинен вийти порожнім для зручності згортання страви.
  • В середину рису викласти курку, огірок, сир.
  • Загорнути рулет», допомагаючи собі килимком. Зробити його квадратним.
  • Вмочити «рулет» в суміші яєць і борошна, обваляти в панірувальних сухарях, обсмажити на розігрітій олії.

Нарізати заготовку на невеликі роли і подати їх гарячими з соєвим соусом.

Готуємо, як в Макдональдсі

Інгредієнти:

  • 250 г філе курятини;
  • 3 білка яєць;
  • 6 шт. томатів сорту черрі;
  • 100 г будь-яких свіжих салатних листків;
  • 2 г світлого кунжуту;
  • 10 г сухарної крихти;
  • 2 десертні ложки рослинного масла;
  • 1 пучку будь-яких ароматних трав за смаком;
  • 100 г натертого пармезану;
  • ½ Ст. класичного соусу.

Приготування:

  • Щоб приготувати Цезар Рол, спочатку трохи відбити філе курятини. Інакше вже готової закуски воно вийде жорстким. Підготовлені скибочки порізати середніми шматочками, кожен вмочити в білок. Зручно використовувати частини яєць, що залишилися після приготування соусу.
  • Далі обваляти м’ясні шматочки в суміші з підготовленими крихти, кунжуту, солі і ароматних трав.
  • Обсмажити підготовлену курочку на олії до готовності і красивою рум’яності.
  • Розкласти на рівній поверхні лаваш. Щедро промазати його класичним соусом. Зверху розкласти салатні листя і шматочки помідорів.
  • Помістити на основу шматочки курки. Все засипати сиром і полити невеликою кількістю соусу.
Дивіться також:  Тісто для мантів – класичний рецепт по-узбецьки

Акуратно загорнути лаваш, і відразу пробувати частування. Цей рецепт з куркою особливо популярний серед сучасних господинь.

Цезар Рол – відмінна альтернатива бутербродів, більш корисна і низькокалорійна. Таку закуску зручно брати з собою на роботу, на пікнік або в далеку дорогу.

Прокрутка до верху