Закуска Цезар Рол не має відношення до японської кухні і в її складі відсутня рис. Вона являє собою тонкий коржик з соковитою начинкою. За своїм складом частування нагадує шаурму, але виходить більш корисним і легким.
Класичний Цезар-рол з куркою
Популярність обговорюваної закуски почалася з ресторану швидкого харчування Макдональдс. Її подають у закладі дотепер, періодично пропонуючи гостям все нові начинки і соуси. В класичний рецепт Цезар ролу обов’язково входить якийсь м’ясний або рибний компонент, а також велику кількість різних овочів. Доповнює весь продуктовий мікс особливий соус.
Правильний склад продуктів
Неможливо відповісти, який склад продуктів для такого частування є правильним. Все залежить від смакових уподобань господині і всіх домашніх. Так, в класичний рецепт страви входить куряче м’ясо, а його варіації пропонуються з морепродуктами і рибою.
Овочі теж можна вибирати різні на свій смак. Краще всього підходять для частування свіжі помідори, будь салатні листя, свіжі огірки і солодкий перець.
Важливим інгредієнтом страви є сир. Потрібно вибирати тверді чи напівтверді солоні сорти такого продукту. Можна поекспериментувати і з м’яким вершковим сиром.
В якості основи для Цезар Ролу можна вибрати будь-яку тонку корж. В домашніх умовах найзручніше використовувати вірменський лаваш.
Калорійність Цезар Ролу залежить від складових частування. Для класичного рецепту вона становить 499 ккал на 100 г продукту.
Традиційний соус до Цезар-ролу
Головним секретом закуски є соус. Звичайно, можна використовувати і звичайний майонез, наприклад, з часником і спеціями, але смак страви від цього помітно постраждає. Краще витратити трохи часу і приготувати той самий класичний соус до Цезар Ролу.
Інгредієнти:
- 6 десертних ложок якісного оливкової олії;
- 3 десертні ложки свіжого лаймового/лимонного соку;
- 3 – 4 часникових зубки;
- 3 сирих жовтки яєць;
- 1 – 1,5 ст. л. діжонської гірчиці;
- сіль і суміш перців за бажанням.
Приготування:
- З’єднати масло і цитрусовий сік. Злегка перемішати виделкою.
- Влити в суміш сирі жовтки курячих яєць.
- Часник розім’яти і без щільної серединки відправити в основу для соусу.
- Додати діжонську гірчицю.
- За смаком використовувати дрібну сіль і суміш кольорових свіжомелених перчиком.
Перебити всі компоненти блендером або міксером. Соус повинен вийти максимально однорідним. Охолодити його і додати до закуски.
Як приготувати з креветками
Інгредієнти:
- 250 р дрібних креветок;
- 5 чашок свіжого нарізаного салату;
- ½ Чашки заздалегідь приготованого класичного соусу для закуски;
- 4 тонкі круглі пшеничні коржі;
- ½ Чашки заздалегідь дрібно натертого пармезану;
- 8 тонких лимонних часточок;
- велика сіль.
Приготування:
- Креветки висипати в каструлю з тільки що скипіла солоною водою. Готувати 3 – 3,5 хвилини. Очистити морепродукти від усього зайвого і залишити цілими. Важливо видалити не тільки панцирі і голови, але також хвостики і стравохід.
- Салатні листя промити, струсити з них зайву рідину. Порвати зелень руками. Змішати її з готовим соусом.
- Розподілити салат з розгорнутою коржикам в рівних кількостях.
- Зверху розкласти остиглі цілі креветки. Якщо замість дрібних будуть використовуватися великі морепродукти, то їх потрібно попередньо порізати.
- Засипати всі подрібненим пармезаном. На цьому етапі можна додати в закуску і будь-які свої улюблені овочі. Але навіть без них смак частування виходить яскравим і цікавим.
- Загорнути коржики у вигляді ролу. Розрізати кожен навскоси і прикрасити часточкою цитруса.
Подавати негайно.
Рецепт з наггетсами
Інгредієнти:
- 3 великих курячих наггетса;
- ¼ Головки фіолетового цибулі;
- 1 середній помідор;
- 50 р сиру Фета;
- пучок салатних листків;
- 1/3 червоного солодкого болгарського перцю;
- 1 свіжий огірок;
- 1 тонкий вірменський лаваш;
- класичний соус для Цезаря Ролу;
- сіль.
Приготування:
- Постелити на стіл харчову плівку. Викласти на неї тонкий лаваш.
- Нагетси обсмажити до готовності.
- Огірок, сир і солодкий перець порізати невеликими кубиками. Цибулю – тонкими полуколечками. Потрібно вибирати саме солодкі сорти такого овочу, щоб він не гірчив у вже готовому блюді.
- Всі компоненти начинки розподілити по розгорненого лавашу в довільному порядку. За смаком кількість нагетсів в рецепті можна збільшувати.
- Листя салату порвати руками і висипати зверху. За смаком присолити.
- Полити начинку соусом.
- Згорнути лаваш разом з харчовою плівкою.
Відправити його охолоджуватися хвилин на 15-17. Потім відразу ж подати до столу.
Гарячий рол Цезар-Темпура
Любителі азіатської кухні можуть приготувати для себе оригінальну варіацію обговорюваної закуски у вигляді звичних ролів. Їх особливістю стане начинка з куркою, салатними листям і плавленим сиром.
Інгредієнти:
- 1 ст. рису;
- сіль і цукор;
- 1 ст. води;
- 4 десертні ложки рисового оцту;
- 350 г курячого філе;
- 1 огірок;
- 150 г плавленого сиру;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. борошна;
- невелика упаковка листя норі;
- 1/2 ст. панірувальних сухарів і рослинне масло.
Приготування:
- Зварити курку нарізати тонкими довгими брусочками. Також подрібнити сир і огірок без шкірки.
- Рис приправити сіллю (1 – 2 щіпки) та цукрів (близько 1 ст. л.) і варити 9 – 10 хвилин. Додати в нього половину рисового оцту.
- На спеціальний килимок для ролів покласти лист норі (матова сторона – вгору). Розподілити рис змоченими в останньому оцті пальцями. Один край листа повинен вийти порожнім для зручності згортання страви.
- В середину рису викласти курку, огірок, сир.
- Загорнути рулет», допомагаючи собі килимком. Зробити його квадратним.
- Вмочити «рулет» в суміші яєць і борошна, обваляти в панірувальних сухарях, обсмажити на розігрітій олії.
Нарізати заготовку на невеликі роли і подати їх гарячими з соєвим соусом.
Готуємо, як в Макдональдсі
Інгредієнти:
- 250 г філе курятини;
- 3 білка яєць;
- 6 шт. томатів сорту черрі;
- 100 г будь-яких свіжих салатних листків;
- 2 г світлого кунжуту;
- 10 г сухарної крихти;
- 2 десертні ложки рослинного масла;
- 1 пучку будь-яких ароматних трав за смаком;
- 100 г натертого пармезану;
- ½ Ст. класичного соусу.
Приготування:
- Щоб приготувати Цезар Рол, спочатку трохи відбити філе курятини. Інакше вже готової закуски воно вийде жорстким. Підготовлені скибочки порізати середніми шматочками, кожен вмочити в білок. Зручно використовувати частини яєць, що залишилися після приготування соусу.
- Далі обваляти м’ясні шматочки в суміші з підготовленими крихти, кунжуту, солі і ароматних трав.
- Обсмажити підготовлену курочку на олії до готовності і красивою рум’яності.
- Розкласти на рівній поверхні лаваш. Щедро промазати його класичним соусом. Зверху розкласти салатні листя і шматочки помідорів.
- Помістити на основу шматочки курки. Все засипати сиром і полити невеликою кількістю соусу.
Акуратно загорнути лаваш, і відразу пробувати частування. Цей рецепт з куркою особливо популярний серед сучасних господинь.
Цезар Рол – відмінна альтернатива бутербродів, більш корисна і низькокалорійна. Таку закуску зручно брати з собою на роботу, на пікнік або в далеку дорогу.