Цибулевий суп – 9 рецептів, класичний французький, для схуднення

Французька кухня відкрила для гурманів безліч дивовижних смакових поєднань. Так сталося і з цибулевим супом. У цього частування один головний інгредієнт – овочевий, але результат кулінарних експериментів перевершує всі очікування.

Цибулевий суп — класичний рецепт

Склад продуктів: 1 л овочевого бульйону, 5 великих ложок жирного масла, кіло цибулі, половина багета, мелений чорний перець, 130 г напівтвердого сиру.

  • Щоб класичний цибульний суп в результаті вийшов по-справжньому смачним і ароматним, подрібнений овоч потрібно пасерувати не менше 20 хвилин. Тому доведеться запастися терпінням.
  • Весь лук ріжеться найтоншими полуколечками і викладається в каструлю з товстим дном, в якій вже знаходиться розтоплене вершкове масло.
  • Готується овоч до карамельно-золотистого кольору при постійному помішуванні лопаткою.
  • Бульйон підігрівається і виливається до готового луку. Спочатку додається тільки 1 склянку рідини. Потрібно дочекатися, поки вона випарується з маси і тільки після цього долити решту бульйону.
  • Частування повинно вийти досить густим.
  • В останню чергу додається сіль, перець.

Подається страва з шматочками хрусткого багета і тертим сиром.

Як приготувати для схуднення?

Склад продуктів: велика біла цибулина, 1 ст. ложка олії, пів-літра овочевого бульйону, невелика морква, сіль.

  • Цибулю дрібно ріжеться і обсмажується на пісному маслі, на дні каструлі. Далі готовий овоч перекладається в глиняний горщик разом з кружечками очищеної моркви.
  • У ємність додається підсолений бульйон, після чого вона ставиться в духовку. При мінімальній температурі горщик буде нудитися 100-120 хвилин.

Подається цибулевий суп для схуднення з шматочками підсушеного зернового хліба.

Традиційний французький цибулевий суп

Склад продуктів: 730 мл м’ясного бульйону, 4 середні цибульні головки, 160 мл білого вина (сухого), 80 г напівтвердого сиру, 60 г вершкового масла, малий. ложка пшеничного борошна, 2-3 часникового зубчики, невеликий багет, кухонна сіль, суміш перців.

  • Цибуля позбавляється від лушпиння, після чого нарізають найтоншими полуколечками. Він відправляється готуватися в сковороді з розтопленим вершковим маслом.
  • Коли шматочки овоча почнуть купувати золотистий відтінок, до цибулі відправляється роздавлений часник.
  • Разом продукти пассеруются ще 6-7 хвилин, після чого до них висипається борошно. Цей інгредієнт додасть страві легкий кремовий відтінок і зробить його більш однорідним.
  • Вливається бульйон. Потрібно добре перемішати складові, щоб не залишилося борошняних грудочок.
  • У суп додається вино. На цьому етапі суміш можна поперчити і посолити.
  • Під кришкою на маленькому вогні страва буде чекати близько півгодини.
  • Багет нарізати товстими скибочками і рум’яниться в тостері або будь-яким іншим зручним способом.
  • Сир крупно натирається.
  • Готовий суп переливається в жароміцний горщик. Зверху викладається підсушений хліб і розсипається сир. З сортів хліба краще всього вибирати чіабатту або французький багет. Їх особлива структура відмінно вбирає рідину, але не перетворюється в кашу.
Дивіться також:  Як посмажити курочку на сковороді

У духовці французький цибулевий суп повинен настоятися 10-12 хвилин. Якщо є можливість, варто включити гриль. За цей час сир розплавиться і стане рум’яним. Страву одразу подається до столу.

З беконом і бринзою

Склад продуктів: 5-6 картоплин, 1 л овочевого бульйону, 2 стіл. л. вершкового масла, 1 ч. л. шавлії, стільки ж меленого чебрецю і чебрецю, 4-5 скибочок бекону. 4 великі білі цибулини, 180 г малосольною бринзи, сіль.

  • Дрібно нарізану цибулю смажиться на розтопленому вершковому маслі. Скибочки овоча потрібно готувати до тих пір, поки вони змінять колір і не стануть золотистими. В піджарку відправляється шавлія і шматочки бекону. Готування продовжується до тих пір, поки м’ясної компонент не стане хрустким.
  • Кубики картоплі варяться в 2-2,5 л води до готовності. Размягчившийся овоч прямо у каструлі перетворюється на пюре з рештою спеціями. Маса солиться.

Рідкувате пюре подається до столу з піджаркою з лука і бекону. Поверх кожної порції викладаються шматочки бринзи.

Цибулевий суп-пюре — просто і смачно

Склад продуктів: кіло цибулі, 1 л яловичого бульйону з овочами, 120 мл жирних вершків, 2 великі ложки борошна, щіпка цукру, сіль, мелений чорний перець.

  • Цибуля чиститься і дуже дрібно нарізати. Далі він викладається в сковорідку з будь-яким жиром, солиться і гаситься до м’якості при періодичному помішуванні.
  • У сковорідку викладається борошно, цукор, мелений перець.
  • Після ретельного перемішування можна перекладати піджарку в каструлю з гарячим бульйоном. При слабкому кипінні майбутній суп готується близько півгодини.
  • У самому кінці варіння в ємність вливаються жирні вершки. Маса пюрируется заглибним блендером. Замість вершків можна використовувати і плавлений сир.

Подається готове страву з часниковими грінками.

З сирними грінками

Склад продуктів: 3 великі ріпчасті цибулини, 70 г напівтвердого сиру, сіль, 2 скибочки білого хліба, свіжа зелень за смаком, олія оливи.

Дивіться також:  Соуси для курки – найкращі рецепти

  • Хліб позбавляється від шкірочки й нарізати широкими короткими шматочками. Далі він сбрызгивается оливковою олією і поставити в духовку на деко. Готуються грінки до рум’яності.
  • Цибуля чиститься, дрібно ріжеться і смажиться в сотейнику на будь-якому жирі. Краще всього використовувати для цього вершкове масло. Подрібнений овоч буде пассероваться 20-25 хвилин при постійному помішуванні. Він повинен стати золотистим, але не підгоріти.
  • На цьому етапі в сотейник вливається 170 мл окропу, додається сіль. Суп доводиться до кипіння. Можна використовувати будь-які спеції.
  • Частування переливається у формочки для запікання. Зверху кладуть грінки, і висипається тертий сир.
  • Страва буде запікатися в духовій шафі 8-9 хвилин.

Перед подачею прикрасити рубаною свіжої зеленню.

Цибулевий суп для здоров’я за Бройсу

Склад продуктів: дуже велика ріпчаста цибулина, півлітра води, 1 склянка овочевого бульйону, пісне масло.

  • Цибулина дрібно ріжеться разом з шкіркою. Верхній брудний шар шкірки можна зняти, але наступний темний обов’язково потрібно залишити.
  • На пісному маслі шматочки овочі обсмажуються до золотисто-коричневого кольору.
  • Коли цибуля буде готовий, до нього виливається холодна вода. Овоч нудиться до повного розварювання. Далі в масу додається овочевий бульйон.
  • Суп проціджують.

Уживається страва без цибулі. Його секрет полягає у використанні при приготуванні лушпиння. Вона містить у своєму складі цінну речовину, що володіє антираковими властивостями. Допомагає суп при хворобах печінки і жовчного міхура, артрозі, остеопорозі і деяких інших проблемах.

В мультиварці

Склад продуктів: півкіло ріпчастої цибулі, 5-6 часникових зубчиків, 1 велика ложка борошна, 3 л курячого бульйону, масло оливи, грінки, сир, сіль.

  • Цибулю і часник дрібно ріжуться, після чого укладаються на дно «розумної каструлі». Зверху інгредієнти поливаються маслом.
  • Пристрій переводиться в режим гасіння. Продукти будуть нудитися в ньому 35-45 хвилин. Головне, не забувати періодично помішувати масу і стежити за тим, щоб вона не подгорала.
  • В мультиварку висипається борошно, сіль. Після цього продукти ретельно перемішуються і заливаються бульйоном.
  • Пристрій переводиться в режим «Суп». Суп доводиться до кипіння і готується ще 3-4 хвилини.
  • Готове частування переливається в керамічний посуд. Зверху висипаються грінки, і треться велика кількість сиру. Ємність вкривається фольгою і відправляється в гарячу духовку на 12-15 хвилин.
Дивіться також:  Апельсиновий соус – найкращі рецепти

Далі страву одразу подається до столу.

З плавленим сиром

Склад продуктів: 3 плавлених сирка, 800 мл курячого бульйону, 180 г напівтвердого сиру, 80 мл білого сухого вина, 1 ст. ложка борошна, 1 мал. ложка чебрецю, 2 великі цибулини, велика сіль, масло оливи.

  • У сотейнику на олії оливи до золотавості обсмажуються дрібні шматочки цибулі. Як тільки овоч буде готовий, до нього вливається вино і всипається борошно.
  • Після ретельного перемішування страва має покипіти 3-4 хвилини.
  • Далі в сотейник вливається бульйон, додається порізаний плавлений сир, сіль, приправи. На цьому етапі за бажанням в суп можна відправляти і шматочки курятини.

Готове блюдо подається до столу гарячим. В кожну окрему порцію насипається щіпка тертого напівтвердого сиру.

Прокрутка до верху