Цибульні кільця в клярі — 9 рецептів приготування

Хрусткі цибульні кільця в клярі – оригінальна закуска. Вона відмінно поєднується з пінним і може бути подана до гарячих страв на святковому столі. А готується така закуска за лічені хвилини.

Цибульні кільця в клярі — класичний рецепт

Інгредієнти: 2 великі білі цибулини, 3 ст. л. картопляного крохмалю, 1 ст. з гіркою борошна найвищого гатунку, 1 ст. крижаної води, ½ малий. ложки соди, дрібна сіль.

  • Овочі чистяться і нарізати середніми кільцями. Оптимальна товщина – 8 – 9 мм.
  • В плоску миску висипається вся мука, змішується з сіллю. В отриманій масі обвалюється кожне колечко.
  • Залишилася борошно з’єднується з крохмалем, содою і заливається крижаною водою. Активними рухами швидко замішують тісто.
  • У кляр по черзі мачає кожне цибулеве колечко, після чого обсмажується у великій кількості розпеченого масла.

Закуска повинна вийти рум’яною і хрусткою.

Цибульні кільця в клярі з сиром

Інгредієнти: півкіло лука (2 великі головки), 120 г твердого сиру, половина склянки крихти з сухарів, куряче яйце, сіль, приправи.

  • Овочі позбавляються від лушпиння, нарізаються і розбираються на окремі кільця.
  • Маленькі гуртки вставляються в більш великі. У підсумку кожна заготовка буде складатися з двох кілець.
  • Сир нарізати тонкими смужками, рівними по ширині овочевим. Продукт вставляється між широким і вузьким цибульним кільцем.
  • Зібрані заготовки на годину відправляються в морозилку.
  • В одній мисці збивається яйце з сіллю і приправами. У другу насипається сухарна крихта.
  • Підготовлені кільця по черзі умочують в ці ємності і смажаться в розпеченому маслі. Зручно для цієї мети використовувати фритюрницю.

Готові цибульні кільця в клярі з сиром остуджувати і подаються до столу.

Як приготувати в пивному клярі?

Інгредієнти: 3 великі цибулини, щіпка меленого перцю чилі, 1,5 склянки світлого пива, 140 г якісного борошна, сіль, білий перець.

Дивіться також:  Качка з яблуками в духовці – 13 рецептів приготування вдома

  • У чашку виливається пиво і добре збивається віночком.
  • До напою поступово всипається борошно. Після кожної нової порції продукти перемішуються, щоб не утворювалися грудочки.
  • Додаються всі приправи, сіль.
  • Кляр забирається на пару годин на холод.
  • Лук ріжеться великими кільцями, кожне з яких опускається в кляр. Маса повинна повністю покривати овочеві скибочки.

Цибульні кільця в пивному клярі обсмажуються до рум’яності в киплячому маслі.

Закуска у фритюрі

Інгредієнти: 4 великі цибулини, велика кількість якісного рослинного масла, по цілому склянці борошна найвищого гатунку і мінеральної газованої води, сіль і суміш перців.

  • У фритюрниці розігрівається рослинне масло. Його температура повинна бути близько 180 градусів. Рідина буде дуже гарячою, але без вируючих бульбашок та/або серпанок.
  • У зручній мисці готується кляр. Бажано, борошно для нього заздалегідь просіяти з висоти. Так вона збагатиться киснем і тісто стане більш повітряним. До борошна виливається охолоджена мінералка, додаються сіль і суміш перців. Можна використовувати будь-які улюблені спеції. Відмінно поєднується з приготованим за таким рецептом кляром гранульований часник.
  • Цибуля чиститься, нарізати товстими кільцями. Кожне з них опускається спочатку в кляр, а потім переміщується у фритюрницю — навколо овоча повинно утворюватися відразу безліч бульбашок.
  • Колечка смажаться до зарум’янювання.

Якщо кляр буде стікати з лука, його шматочки можна попередньо запанірувати в борошні.

Хрустка закуска до пива

Інгредієнти: 2 середні цибулини, 130 г першосортної борошна, щіпка сухого часнику, сіль, перець, 1 ч. ложка пекарського порошку, стакан світлого пива.

  • Для кляру добре перемішуються всі сухі компоненти і заливаються прохолодним пивом.
  • Цибулю нарізати кільцями, кожне з яких спочатку його панірують у борошні, а потім занурюється в кляр.
  • Закуска смажиться в розпеченому рослинному маслі до рум’яного кольору.
Дивіться також:  Риба з картоплею в духовці – 8 рецептів запікання

Готові кільця в клярі до пива викладаються на рушники з паперу, щоб з них стік зайвий жир.

Цибульні кільця з фаршем в клярі

Інгредієнти: 420 г яловичини, 110 г сиру, велика цибулина, 5 великих яєць, склянка з гіркою борошна, 2 склянки крихти сухарів, сіль, пахучі трави.

  • Яловичина пропускається через м’ясорубку, змішують з сіллю і ароматними травами.
  • Цибулина ріжеться кільцями.
  • Яйця збиваються в окремій пиалке до однорідності. Присаливаются.
  • Крихта сухарів висипається на плоску широку тарілку.
  • Сир нарізати пластинками.
  • На горизонтальну поверхню викладаються кільця цибулі. Всередину кожного вставляється платівка сиру. Зверху викласти фарш.
  • Кільця опускаються спочатку у збите яйце, потім з усіх боків обсипаються сухарній крихтою.
  • Заготовки акуратно обсмажуються в добре розігрітій рослинній олії.

Закуска готова перекладається на кілька шарів рушників з паперу.

Запечені з кунжутом в духовці

Інгредієнти: 2 великі цибулини, велике куряче яйце, 90 г арахісу, 40 г світлого кунжуту, сіль. Як приготувати кільця з лука в духовці, розглянемо детальніше.

  • Цибуля чиститься і нарізають широкими кільцями. Вони заливаються крижаною водою і залишають хвилин на 40. Це прибере з овоча зайву гіркоту.
  • Арахіс і насіння кунжуту злегка обсмажують на сухій сковорідці з сіллю. Далі вони подрібнюються в кавомолці або за допомогою спеціальної насадки блендера.
  • Яйце розбовтується виделкою.
  • Кожне овочеве колечко спочатку занурюється в збиту яєчну масу, а потім в суміш з горіхів і кунжуту.
  • Заготовки викладаються на силіконовий килимок подалі один від одного. Закуска запікається при 180 – 190 градусах 8 – 9 хвилин.

Готові кільця виходять дивно хрусткими і смачними.

В молочно-сметанному клярі

Інгредієнти: 2 цибулинки, перець, сіль, 1 ст. л. оцту, склянку з гіркою борошна, щіпка часникового порошку, 1 ст. жирного молока і ½ скл. сметани.

Дивіться також:  Картопляні котлети – 10 рецептів приготування

  • У мисці змішуються молочні продукти, до них додається оцет. Маса збивається блендером.
  • В окремому посуді змішуються всі сухі інгредієнти.
  • Лук ріжеться товстими кільцями, які відразу відрізняються один від одного.
  • Кожна заготовка занурюється спочатку в молочну суміш, а потім в суху.

Закуска смажиться на олії до золотистої скоринки.

З беконом

Інгредієнти: 2 цибулини, 5 смужок бекону, яйце, 40 г чіпсів.

  • Від цибулин будуть використовуватися тільки великі кільця.
  • Вони обертаються смужками бекону.
  • Яйце збивається.
  • Чіпси висипаються в пакет і за допомогою качалки перетворюються в крихту.
  • Кожне колечко спочатку занурюється у збите яйце, а потім у «паніровку» з чіпсів.

Запікається закуска на пергаменті 20 хвилин. Температура 180 градусів.

Кращі соуси

Найкращим соусом для цибулевих кілець в паніровці є улюблений усіма «кетчунез». Це суміш майонезу і кетчупу в рівних пропорціях. За смаком у такий соус можна додати роздавлений часник і будь-які спеції.

Також відмінно поєднуються з закускою варіації Тартару. Наприклад, можна змішати несолодкий йогурт з сухим часником, будь подрібненою зеленню і натертими на дрібній тертці маринованими огірочками. Замість останніх можна взяти і свіжий огірок.

Прокрутка до верху