Хрусткі цибульні кільця в клярі – оригінальна закуска. Вона відмінно поєднується з пінним і може бути подана до гарячих страв на святковому столі. А готується така закуска за лічені хвилини.
Цибульні кільця в клярі — класичний рецепт
Інгредієнти: 2 великі білі цибулини, 3 ст. л. картопляного крохмалю, 1 ст. з гіркою борошна найвищого гатунку, 1 ст. крижаної води, ½ малий. ложки соди, дрібна сіль.
- Овочі чистяться і нарізати середніми кільцями. Оптимальна товщина – 8 – 9 мм.
- В плоску миску висипається вся мука, змішується з сіллю. В отриманій масі обвалюється кожне колечко.
- Залишилася борошно з’єднується з крохмалем, содою і заливається крижаною водою. Активними рухами швидко замішують тісто.
- У кляр по черзі мачає кожне цибулеве колечко, після чого обсмажується у великій кількості розпеченого масла.
Закуска повинна вийти рум’яною і хрусткою.
Цибульні кільця в клярі з сиром
Інгредієнти: півкіло лука (2 великі головки), 120 г твердого сиру, половина склянки крихти з сухарів, куряче яйце, сіль, приправи.
- Овочі позбавляються від лушпиння, нарізаються і розбираються на окремі кільця.
- Маленькі гуртки вставляються в більш великі. У підсумку кожна заготовка буде складатися з двох кілець.
- Сир нарізати тонкими смужками, рівними по ширині овочевим. Продукт вставляється між широким і вузьким цибульним кільцем.
- Зібрані заготовки на годину відправляються в морозилку.
- В одній мисці збивається яйце з сіллю і приправами. У другу насипається сухарна крихта.
- Підготовлені кільця по черзі умочують в ці ємності і смажаться в розпеченому маслі. Зручно для цієї мети використовувати фритюрницю.
Готові цибульні кільця в клярі з сиром остуджувати і подаються до столу.
Як приготувати в пивному клярі?
Інгредієнти: 3 великі цибулини, щіпка меленого перцю чилі, 1,5 склянки світлого пива, 140 г якісного борошна, сіль, білий перець.
- У чашку виливається пиво і добре збивається віночком.
- До напою поступово всипається борошно. Після кожної нової порції продукти перемішуються, щоб не утворювалися грудочки.
- Додаються всі приправи, сіль.
- Кляр забирається на пару годин на холод.
- Лук ріжеться великими кільцями, кожне з яких опускається в кляр. Маса повинна повністю покривати овочеві скибочки.
Цибульні кільця в пивному клярі обсмажуються до рум’яності в киплячому маслі.
Закуска у фритюрі
Інгредієнти: 4 великі цибулини, велика кількість якісного рослинного масла, по цілому склянці борошна найвищого гатунку і мінеральної газованої води, сіль і суміш перців.
- У фритюрниці розігрівається рослинне масло. Його температура повинна бути близько 180 градусів. Рідина буде дуже гарячою, але без вируючих бульбашок та/або серпанок.
- У зручній мисці готується кляр. Бажано, борошно для нього заздалегідь просіяти з висоти. Так вона збагатиться киснем і тісто стане більш повітряним. До борошна виливається охолоджена мінералка, додаються сіль і суміш перців. Можна використовувати будь-які улюблені спеції. Відмінно поєднується з приготованим за таким рецептом кляром гранульований часник.
- Цибуля чиститься, нарізати товстими кільцями. Кожне з них опускається спочатку в кляр, а потім переміщується у фритюрницю — навколо овоча повинно утворюватися відразу безліч бульбашок.
- Колечка смажаться до зарум’янювання.
Якщо кляр буде стікати з лука, його шматочки можна попередньо запанірувати в борошні.
Хрустка закуска до пива
Інгредієнти: 2 середні цибулини, 130 г першосортної борошна, щіпка сухого часнику, сіль, перець, 1 ч. ложка пекарського порошку, стакан світлого пива.
- Для кляру добре перемішуються всі сухі компоненти і заливаються прохолодним пивом.
- Цибулю нарізати кільцями, кожне з яких спочатку його панірують у борошні, а потім занурюється в кляр.
- Закуска смажиться в розпеченому рослинному маслі до рум’яного кольору.
Готові кільця в клярі до пива викладаються на рушники з паперу, щоб з них стік зайвий жир.
Цибульні кільця з фаршем в клярі
Інгредієнти: 420 г яловичини, 110 г сиру, велика цибулина, 5 великих яєць, склянка з гіркою борошна, 2 склянки крихти сухарів, сіль, пахучі трави.
- Яловичина пропускається через м’ясорубку, змішують з сіллю і ароматними травами.
- Цибулина ріжеться кільцями.
- Яйця збиваються в окремій пиалке до однорідності. Присаливаются.
- Крихта сухарів висипається на плоску широку тарілку.
- Сир нарізати пластинками.
- На горизонтальну поверхню викладаються кільця цибулі. Всередину кожного вставляється платівка сиру. Зверху викласти фарш.
- Кільця опускаються спочатку у збите яйце, потім з усіх боків обсипаються сухарній крихтою.
- Заготовки акуратно обсмажуються в добре розігрітій рослинній олії.
Закуска готова перекладається на кілька шарів рушників з паперу.
Запечені з кунжутом в духовці
Інгредієнти: 2 великі цибулини, велике куряче яйце, 90 г арахісу, 40 г світлого кунжуту, сіль. Як приготувати кільця з лука в духовці, розглянемо детальніше.
- Цибуля чиститься і нарізають широкими кільцями. Вони заливаються крижаною водою і залишають хвилин на 40. Це прибере з овоча зайву гіркоту.
- Арахіс і насіння кунжуту злегка обсмажують на сухій сковорідці з сіллю. Далі вони подрібнюються в кавомолці або за допомогою спеціальної насадки блендера.
- Яйце розбовтується виделкою.
- Кожне овочеве колечко спочатку занурюється в збиту яєчну масу, а потім в суміш з горіхів і кунжуту.
- Заготовки викладаються на силіконовий килимок подалі один від одного. Закуска запікається при 180 – 190 градусах 8 – 9 хвилин.
Готові кільця виходять дивно хрусткими і смачними.
В молочно-сметанному клярі
Інгредієнти: 2 цибулинки, перець, сіль, 1 ст. л. оцту, склянку з гіркою борошна, щіпка часникового порошку, 1 ст. жирного молока і ½ скл. сметани.
- У мисці змішуються молочні продукти, до них додається оцет. Маса збивається блендером.
- В окремому посуді змішуються всі сухі інгредієнти.
- Лук ріжеться товстими кільцями, які відразу відрізняються один від одного.
- Кожна заготовка занурюється спочатку в молочну суміш, а потім в суху.
Закуска смажиться на олії до золотистої скоринки.
З беконом
Інгредієнти: 2 цибулини, 5 смужок бекону, яйце, 40 г чіпсів.
- Від цибулин будуть використовуватися тільки великі кільця.
- Вони обертаються смужками бекону.
- Яйце збивається.
- Чіпси висипаються в пакет і за допомогою качалки перетворюються в крихту.
- Кожне колечко спочатку занурюється у збите яйце, а потім у «паніровку» з чіпсів.
Запікається закуска на пергаменті 20 хвилин. Температура 180 градусів.
Кращі соуси
Найкращим соусом для цибулевих кілець в паніровці є улюблений усіма «кетчунез». Це суміш майонезу і кетчупу в рівних пропорціях. За смаком у такий соус можна додати роздавлений часник і будь-які спеції.
Також відмінно поєднуються з закускою варіації Тартару. Наприклад, можна змішати несолодкий йогурт з сухим часником, будь подрібненою зеленню і натертими на дрібній тертці маринованими огірочками. Замість останніх можна взяти і свіжий огірок.