Закуска у фритюрі
Інгредієнти: 4 великі цибулини, велика кількість якісного рослинного масла, по цілому склянці борошна найвищого гатунку і мінеральної газованої води, сіль і суміш перців.
- У фритюрниці розігрівається рослинне масло. Його температура повинна бути близько 180 градусів. Рідина буде дуже гарячою, але без вируючих бульбашок та/або серпанок.
- У зручній мисці готується кляр. Бажано, борошно для нього заздалегідь просіяти з висоти. Так вона збагатиться киснем і тісто стане більш повітряним. До борошна виливається охолоджена мінералка, додаються сіль і суміш перців. Можна використовувати будь-які улюблені спеції. Відмінно поєднується з приготованим за таким рецептом кляром гранульований часник.
- Цибуля чиститься, нарізати товстими кільцями. Кожне з них опускається спочатку в кляр, а потім переміщується у фритюрницю — навколо овоча повинно утворюватися відразу безліч бульбашок.
- Колечка смажаться до зарум’янювання.
Якщо кляр буде стікати з лука, його шматочки можна попередньо запанірувати в борошні.