Оригінальний цибульно-млинцевий пиріг
Складові пирога, який вважається відмінним доповненням для столу на масляну:
- сметана – 100 г;
- яйця – 6 шт.;
- сіль, перець – на-віч;
- зелень – на-віч;
- масло рослинне – 2 ст. л;
- цибуля – 2 шт.;
- сир плавлений – 300 г;
- сир твердий – 100 г;
- борошно – 100 мл;
- молоко – 250 мл
Як приготувати
Для початку необхідно приготувати млинці. Для цього змішуються 2 курячих яйця, половину наявного молока, борошно, спеції і нарізану зелень. Туди ж влити масло і молоко, що залишилося. Повинна вийти однорідна маса, що нагадує нежирну сметану.
Далі спекти тоненькі млинці на сухій сковороді. Млинці повинні бути м’якими, не можна перетримувати.
Щоб приготувати начинку почистити і помити цибулю, а після нарізати тоненько і обсмажити. Туди ж відправляється залишилася зелень. У цибуля додаються сіль, перець і яйця. Сири натираються і додаються туди ж.
В кожен млинець загортається начинка. Форма для випікання змащують олією, туди поміщаються млинці. Сметана змішується з рештою яйцями і цією сумішшю заливаються млинці.
Останнім кроком необхідно форму з млинцями відправити запікатися на 30-40 хвилин.