Цибульний пиріг – 13 рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт приготування з плавленим сиром

Для подібного цибульного пирога з плавленим сиром необхідно підготувати:

  • борошно – 200 г;
  • сіль – пів ч. л;
  • соду – пол ч. л;
  • масло вершкове – 150 г;
  • сметану – 50 г;
  • плавлені сирки – 4 шт.;
  • цибуля – 4 шт.;
  • молоко – стакан;
  • яйця – 2 шт.;
  • кунжут – на-віч.

Як же приготувати

Цибулю почистити, дрібно нашаткувати. Далі він відправляється смажитися на повільний вогонь до утворення золотистого відтінку.

Поки смажиться цибуля, можна плавлені сирки натерти на дрібній тертці. Вони легше труться, якщо перед цим полежить в морозилці. У плавлений сир додаються яйця, сіль, цукор та інші спеції. Сюди ж пересипається охолоджений цибулю.

Борошно, масло, сметана, сода розтирається в крихту, а після вимішується круте тісто в кулю. Далі воно рівномірно розподіляється по формі з високими бортами і відправляється на холод. Його слід трохи залишити, щоб накрити пиріг.

Тісто неодноразово необхідно проколоти виделкою, щоб воно рівномірно пропеклося. На 20 хвилин воно відправляється в розігріту духовку, а після наповнюється начинкою. Приготованим пластом накривається пиріг, після чого він знову відправляється в духову піч. За бажанням можна посипати кунжутом.

Дивіться також:  Фарширована скумбрія – 8 рецептів запікання
Прокрутка до верху