Цибуля маринована в оцті – 7 швидких рецептів для салату і шашлику

Пряний, гострий, соковитий цибулю приємно поєднується з салатом або з ніжним шматочком м’яса, сприяючи кращому засвоєнню. Зробити таку закуску просто. Ми представляємо кілька швидких рецептів маринованої цибулі в оцті.

Цибуля маринована в оцті – швидкий рецепт

Вам знадобиться:

  • цибулини – 450 гр;
  • цукровий пісок – 50 гр;
  • вода – 0,25 л;
  • сіль – 12 гр;
  • оцет – 70 гр.

Алгоритм дій:

  • Звільнимо основний компонент від лушпиння і порубаємо півкільцями.
  • Пересипаємо компонент в глибоку чашу, заливаємо їх водою.
  • В іншу миску насипаємо сіль, цукор, додаємо воду. Рідина перемішуємо, наливаємо оцет.
  • Для додаткового смаку насипте посічену свіжу зелень. Це може бути петрушка, базилік або кріп.
  • Воду, в якій наполягав цибулю, виливаємо.
  • Півкільця заливаємо підготовленим розсолом з оцту.
  • Накриваємо посуд кришкою і залишаємо на 40 хвилин.
  • Після цього додавайте пряний, маринований цибулю до улюблених страв. Приємного апетиту!

Варіант для приготування шашлику

Цей рецепт виходить гострим, як раз для соковитого шашлику з підсмаженою скоринкою.

Список продуктів:

  • оцет 9 % — 30 гр;
  • трохи кінзи;
  • цибуля – 2 шт.;
  • свіжа петрушка і кріп;
  • мелений гострий перець;
  • сумах;
  • подрібнений солодкий перець.

Готуємо покроково:

  • Очистіть від шкірки і промийте під краном цибулю. М’якоть поріжте на півкільця.
  • Пересипте його в широку миску, додайте трохи солі і примніть цибулю руками. Це потрібно зробити для того, щоб виділився сік.
  • Зверху насипте за смаком гострий і солодкий перець. Влийте необхідну кількість оцту.
  • На дошці дрібно порубаєте три види промитої зелені.
  • Ще раз відіжміть руками цибулю, насипте зелень, перемішайте.
  • Накриваємо миску кришкою і залишимо страва маринуватися на півгодини.
  • Подавайте чудово пахне цибулька разом з м’ясом або окремо від нього.
Дивіться також:  Як варити пшоняну кашу на воді – 7 рецептів

Для салату

Солодкі сорти цибулі ідеально підходять для приготування салатів.

Список інгредієнтів:

  • сіль – 6 г;
  • вода – 0,25 л;
  • цукровий пісок – 55 гр;
  • оцет – 65 гр;
  • чотири цибулини.

Маринуємо цибулю в оцті для салату:

  • В посуд з водою засипаємо цукровий пісок і сіль.
  • Ставимо суміш на плиту і чекаємо, поки вона закипить. Слідом додаємо оцет.
  • Очищені цибулини шаткуємо півкільцями. Викладаємо їх в скляну баночку.
  • Заливаємо цибульні кільця киплячим маринадом.
  • Накриваємо кришкою і залишаємо страву остуджуватися 1,5 години.
  • Перед тим, як додавати цибулю в салат, злегка відіжміть його від соку.

Рецепт маринування в яблучному оцті

Основні продукти:

  • цукровий пісок – 25 гр;
  • три ріпчасті цибулини;
  • сіль – 4 гр;
  • оцет яблучний – 35 мл

Як приготувати мариновану цибулю в яблучному оцті:

  • Видаліть з цибулин лушпиння, промийте під краном.
  • Поріжте тонкими півкільцями, помістіть в простору миску і притисніть руками.
  • Налийте до цибулі яблучний оцет, додайте сипучі інгредієнти.
  • Декілька хвилин, почекайте, поки основний компонент в оцті пустить сік.
  • Тоді перемішайте масу і залиште на 15 хвилин.
  • Для краси покришіть у мариноване страва подрібнену свіжу петрушку. Приємного апетиту!

З гірчицею

Компоненти рецепту:

  • щіпка майорану;
  • рослинне масло – 35 мл;
  • гірчиця – 8 гр;
  • цибуля – 2 шт.;
  • оцет – 5 гр;
  • інші прянощі за вашим смаком.

Готуємо покроково:

  • Очищені цибулини перетворюємо в тоненькі півкільця.
  • В іншому посуді з’єднуємо гірчицю, рослинне масло, оцет і прянощі.
  • Цибульні шматочки засипаємо в банку. Слідом відправляємо напівсуху суміш спецій.
  • Перемішуємо між собою інгредієнти, струшуючи банку з цибулею.
  • Закриваємо посуд в холодильнику на 2 години.

Пряний, гострий маринований цибулька буде прекрасним доповненням до шашлику або овочевим салатам.

Дивіться також:  Корейська кухня: історія, традиції та особливості; рецепти страв

Як замаринувати червоний цибуля?

Нам знадобляться:

  • червоний цибуля – 2 шт.;
  • щіпка цукру;
  • вода – 40 мл;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • оцет яблучний – 35 мл;
  • сіль – 6 гр.

Готуємо поетапно:

  • Видалити з цибулин лушпиння. Овочі порізати на тонкі кільця.
  • Перекладаємо в друшляк і ошпарюємо окропом, а потім відразу поміщаємо під кран з холодною водою.
  • Викладаємо цибульну масу в миску, засипаємо необхідною кількістю цукру, чорного перцю і солі.
  • Наливаємо оцет і воду.
  • Всі інгредієнти перемішуємо між собою і ставимо в холодильник під кришкою на 2 години.

У винному оцті

Склад рецепта:

  • вода – 100 мл;
  • дві цибулини червоної цибулі;
  • сіль – 6 г;
  • один лавровий листок;
  • цукровий пісок – 50 гр;
  • винний оцет – 100 мл;
  • дрібку меленого червоного перцю.

Алгоритм дій:

  • Дві почищені цибулини розрізаємо на половинки колечок.
  • Налийте в каструльку воду, оцет, додайте лаврушку, насипте червоні перець, сіль і цукор. Продукти перемішайте.
  • Дочекайтеся, поки рідина закипить на плиті.
  • Помішуйте розчин до повного розчинення цукрового піску.
  • Цибульні кільця укладіть в стерилізовану банку, зверху вилийте гарячий розсіл.
  • Закрийте посуд кришкою і остудіть.

Прокрутка до верху