Цукерки Рафаелло з ніжним кремом, цільним горішком і хрусткою оболонкою, покритою шоколадом і кокосовою стружкою, підкорили і дорослих, і дітей, і чоловіків, і жінок. Спроби повторити їх в домашніх умовах породили безліч рецептур, близьких і не дуже до оригіналу, але не менш смачних і ніжних.
Цукерки Рафаелло – класичний рецепт
Такі цукерки, приготовані власноруч, стануть прекрасним подарунком, що виражає почуття дарувальника. Зроблені вони з любов’ю і, що важливо, з якісних інгредієнтів, без шкідливих підсолоджувачів, барвників і підсилювачів смаку.
Для приготування за класичним рецептом смачних цукерок з ніжного вершкового крему в кокосовій стружці і з мигдальним центром, вам знадобляться:
- 240 г сирого мигдалю;
- 240 г жирного масла;
- 240 г цукрової пудри;
- 240 г сухого молока;
- 240 г кокосової стружки;
- 3 – 4 г ваніліну.
Рецепт приготування по кроках:
- Обсмажити мигдаль, прокалив його на сухій сковороді або в духовці, розігрітій до 200 градусів. На обсмажування буде достатньо всього 10 хвилин. Потрібно не забувати періодично перевертати горішки.
- Розм’якшене вершкове масло збити міксером, віночки якого обертаються на середній швидкості, разом з цукровою пудрою і ваніліном до стану легкого і повітряного крему.
- У збите масло з допомогою лопатки або ложки вмішати сухе молоко і половину рецептурного кількості стружки. Отриману однорідну суміш трохи охолодити в холодильнику.
- З охолодженого крему сформувати кульки і в центр кожного сховати по цілому горішку.
- Сформовані цукерки запанірувати залишилася в кокосовій стружці і дати їм застигнути пару годин у холодильнику. Після цього десерт можна подавати.
Як приготувати з Маскарпоне
До складу цукерок Рафаелло з кремом на основі сиру Маскарпоне входять:
- 25 шт. цілісних обсмажених мигдалевих горішків;
- 50 шт. маленьких вафельних тарталеток;
- 250 г сиру Маскарпоне;
- 90 г кокосової стружки;
- плитка білого якісного шоколаду;
- третину склянки подрібненого в пудру цукру;
- третину банки згущеного молока.
Як приготувати Рафаелло з Маскарпоне:
- Сир збити разом з цукровою пудрою і згущеним молоком до стану легкого повітряного крему.
- Отриманою масою наповнити вафельні тарталетки і потім з’єднати їх попарно, поклавши в центр кожної з мигдальному ядерцю.
- Білий шоколад розтопити в мікрохвильовій печі або на паровій бані.
- Наструганную і висушену м’якоть кокоса висипати на плоску тарілку.
- Сформовані цукерки на вафельній оболонці спочатку занурити в білий рідкий шоколад, а потім швидко обваляти в кокосовій стружці. Після застигання глазурі ласощі буде готово.
З кукурудзяних паличок своїми руками
Не обов’язково довго возитися з приготуванням крему і формуванням у вафельних цукерок тарталетках. Можна зробити цукерки Рафаелло своїми руками практично за 10 хвилин з кукурудзяних паличок.
Для цього візьміть:
- 75 г солодких кукурудзяних паличок;
- 2/3 банки згущеного молока;
- 50 г мигдальних горіхів;
- 50 – 100 г кокосової стружки.
Черговість дій:
- Кукурудзяні палички перетворити в крихту, пропустивши їх через м’ясорубку.
- Отриману крихту змішати зі згущеним молоком і вимісити до однорідного стану, пластичного і трохи липнущего до рук тесту.
- Відщипуючи від кукурудзяно-молочного складу невеликі шматочки, в їх центр кладіть по горіховому ядерцю і формуйте круглі заготовки цукерок.
- Потім солодкі «сніжки» слід обваляти в стружці з кокоса і охолодити дві – три години в холодильнику. Після закінчення цього часу дістаємо десерт і насолоджуємося.
Цукерки Рафаелло з коньяком
Дорослих ласунів, яким подобається трохи терпкуватий присмак десертів з додаванням алкоголю, привернуть цукерки, приготовані з:
- 100 г вершкового масла;
- 180 г згущеного молока;
- 30 мл коньяку;
- 180 г кокосової стружки (у тому числі 50 г для обвалювання цукерок);
- 100 г цільних ядер мигдалю або фундука.
Хід роботи:
- Завчасно дістати масло з холодильника і при кімнатній температурі дати йому дійти до кремової м’якості.
- Потім збити міксером до пишноти, додаючи одночасно буквально по столовій ложці вказане в рецепті кількість борошна.
- Щоб крем не «перевзбился» і не розшарувався, як тільки згущене молоко і масло стануть єдиним цілим, міксер слід прибрати і з допомогою силіконової лопатки вмішати в отриманий склад кокосову стружку і коньяк.
- Готової кокосово-молочної суміші слід дати постояти 1,5 – 2 години на холоді, щоб з нею можна було працювати. Потім залишиться тільки сформувати кульки-цукерки з горішком всередині і обваляти їх в стружці.
Якщо під час формування цукерок маса надто швидко тане, її потрібно просто прибрати в холодильник, а коли вона застигне, знову приступити до готування.
Полуничний десерт з сиром
Крім горіхового центру цукерки Рафаелло можуть мати фруктову начинку, наприклад, полуничну. Тільки в цьому випадку слід пам’ятати, що зберігати такий десерт потрібно тільки в холодильнику і нетривалий час.
Для полунично-сирного ласощі слід підготувати:
- 300 г жирного сиру;
- 250 г пісочного печива;
- 120 г м’якого вершкового масла;
- 110 г цукрової пудри;
- 100 г дрібних ягід полуниці;
- 70 г кокосової стружки;
- 100 г розтопленого білого шоколаду.
Приготування:
- Розмолоти Блендером печиво в крихту, змішати його з м’яким маслом, продавлений через сито сиром і цукровою пудрою. Солодке тісто добре вимісити.
- Ягоди полуниці старанно вимити і витерти насухо, потім кожну з них «упакувати» в сирну масу, надавши цукерці сферичну форму.
- Коли всі заготовки будуть сформовані, залишиться тільки занурити їх в розтоплений шоколад і обваляти в стружці.
Рецепт з крем-чизай
Абсолютно без всяких складнощів можна приготувати Рафаелло за рецептом на основі крем-чизай.
Перелік інгредієнтів в цьому випадку не буде довгим:
- 150 г вершкового кисломолочного сиру;
- 50 г цукрової пудри (можна взяти трохи більше, за смаком);
- 220 г кокосової стружки;
- 100 г білого шоколаду;
- 90 – 110 г мигдалю або фундука.
Технологія приготування:
- Половину рецептурного кількості кокосової стружки змолоти в порошок і змішати з цукровою пудрою. Далі цю суміш додати під час збивання в охолоджений сирний сир.
- Коли крем-чіз буде готовий, зліпити з нього кульки, сховавши в центр кожного одне обсмажене і очищене ядро мигдалю. Після цього цукерки на 15 хвилин слід відправити у морозильну камеру.
- Після такого екстремального охолодження, залишиться тільки «викупати» Рафаелло в розтопленому шоколаді і обваляти в стружці.
Готуємо з чорносливом
Ще одна з варіацій на тему цукерок Рафаелло – ласощі з чорносливом. Звичайно, ці цукерки з оригінальним продуктом магазинних не мають нічого спільного, крім форми і покриття кокосовою стружкою, але їх смак настільки дивний, що теж має що сказати, «замість тисячі слів».
Склад цукерок:
- 400 г чорносливу без кісточок;
- 150 г горіхів (кешью, арахіс, мигдаль, фундук або волоські);
- 20 г ванільного цукру;
- 20 мл лікеру (можна обійтися без нього);
- 50 – 70 г кокосової стружки.
Спосіб готування:
- Чорнослив обшпарити окропом, а потім подрібнити, пропустивши через м’ясорубку з дрібною решіткою.
- Ванільний цукор розмолоти в пудру, щоб потім він не скрипів на зубах.
- Горіхи злегка обсмажити на сухій сковороді, видалити лушпиння і подрібнити у блендері до стану крихти з невеликими включеннями не розмелених шматочків. Горіхи для цукерок можна брати одного виду або поєднувати їх різні смаки.
- З’єднати чорнослив, горіхи, лікер і цукрову ванільну пудру. Повинна вийти пластична, трохи липка маса. Якщо цукерки роблять без лікеру, то щоб зібрати компоненти воєдино, можна додати до складу столову ложку рідкого меду.
- З отриманої горіхово-сливової маси залишається тільки скатати кульки і обваляти їх в стружці. Після цього слід дати цукерок трохи часу побути в холодильнику, щоб вони застигли. А в цей час вже можна заварювати чай!