Все частіше на столі з’являються нові страви зі звичайних продуктів, але замариновані особливим методом. Цвітна капуста по-корейськи саме той варіант. Приготувати її можна всього за кілька годин і ідеальна закуска приведе в захват усіх гостей.
Маринована цвітна капуста по-корейськи: справжній рецепт
Раніше це блюдо купували готовим в магазині. Але зараз багато господинь зрозуміли, що за короткий проміжок часу, можна приготувати капусту будинку, витративши при цьому набагато менше коштів.
Вибирайте головки міцні, які мають середній розмір. Суцвіття повинні бути щільно набиті. Перевірити свіжість можна натиснувши пальцями, вони повинні бути твердими. Якщо ви відчуваєте запах, то цю капусту брати не варто, вона точно полежавшая. Свіжий качан не має практично ніякого запаху.
Інгредієнти:
- сіль – 1 ст. ложка;
- капуста – 1450 р кольоровий;
- перець чорні перемелений;
- морква – 3 шт.;
- коріандр – 1 ч. ложка;
- цукор – 125 г;
- вода – 670 мл;
- олія соняшникова – 55 мл;
- оцет – 50 р.
Приготування:
Закуска швидкого приготування – покроково
Маринуємо цвітну капусту швидко і нескладно. Потрібно всього чверть години на приготування. А головна перевага – можна заготовлювати про запас. Закуска добре зберігається тривалий час.
Інгредієнти:
- часник – 5 зубків;
- капуста – 950 г;
- гвоздика – 5 бутонів;
- морква – 1 шт.;
- куркума – 1 ч. ложка;
- перець – 1 шт. болгарського;
- лаврушка – 1 аркуш;
- вода – 970 мл;
- цукор – 3 ст. ложки;
- сіль морська – 2,5 ст. ложки;
- оцет – 100 мл яблучного (9%);
- олія оливкова – 45 мл
Приготування:
З цибулею і болгарським перцем
Цвітна капуста на зиму стане улюбленою стравою в холодні дні для вашої родини.
Інгредієнти:
- сіль – 1 ст. ложка;
- капуста – 950 г цвітної;
- олія соняшникова – 110 мл;
- морквина – 260 г;
- оцет – 100 мл (9%);
- перець болгарський – 320 г;
- цукор – 90 г;
- часник – 8 зубчиків;
- коріандр – 1 ст. ложка меленого;
- перець гострий – 1 шт.;
- кардамон – 0,5 ч. ложки;
- гвоздика – 0,5 ч. ложки;
- мускатний горіх – 0,5 ч. ложки;
- вода – 670 мл
Приготування:
З лимонним соком за дві години
Відмінна закуска для любителів гострих страв.
Інгредієнти:
- олія оливкова – 4 ст. ложки;
- коріандр – 1 ч. ложка;
- капуста цвітна – 470 г;
- цибуля – 2 пера зеленого;
- морква – 2 шт.(велика);
- кріп – 15 г;
- цукор – 1,5 ст. ложки;
- перець пекучий – стручок;
- кінза – 15 г;
- сіль морська – 2 ч. ложки;
- часник – 4 зубки;
- сік вичавлений з великого лимона.
Приготування:
З кунжутом і соєвим соусом
Бажаний гість на святковому столі – маринована капуста. Спробуйте цей варіант приготування, і ваші гості залишаться задоволені.
Інгредієнти:
- кунжут – 2 ст. ложки;
- капуста цвітна – 6 суцвіть;
- часник – 4 зубки;
- мед – 1 ст. ложка;
- соєвий соус – 1 ст. ложка світлого;
- масло пісне – 40 мл;
- оцет рисовий – 1 ст. ложка;
- імбир – шматочок кореня.
Приготування:
Швидкий варіант в томатному маринаді
Хочете порадувати новою, ароматною закускою родичів або нежданих гостей, тоді цей варіант для вас.
Інгредієнти:
- томат – 2 шт (великих);
- масло – 170 мл оливкової;
- часник – 5 шт. зубчиків;
- капуста цвітна – 1000 м;
- оцет – 120 мл (9%);
- перець – 2 шт. жовтого кольору;
- цукор – 3 ст. ложки;
- перець чорний – 4 горошинки;
- сіль;
- перець гострий – 2 стручки.