Цвітна капуста в духовці – 6 рецептів приготування

Як зробити з яйцем в духовці?

Швидкий спосіб отримати не тільки смачне, але і ситне блюдо. До того ж варіант підійде і тим, хто сидить на дієті за рахунок того, що кольорова капуста містить в собі дуже мало калорій.

Необхідні продукти для приготування страви:

  • приблизно півсклянки молока;
  • півкілограма цвітної капусти;
  • одна морквина і одна цибулина;
  • дві столові яйця;
  • трохи більше 100 грам сиру;
  • спеції вибирайте на свій смак.

Етапи дій:

  • Для початку підготуємо овочі. Для цього цибулю нарізаємо, морквину тремо і все це доводимо до красивого золотистого кольору на гарячій сковороді.
  • У цей час потрібно промити капуста, розділити її на частини і розм’якшити за допомогою варіння. Опускаємо суцвіття в каструлю з водою, чекаємо, поки вода закипить, варимо близько 10 хвилин і дістаємо готову капусту, щоб вона трохи охолола. Не забудьте трохи посолити.
  • Тепер готуємо заливку для страви. Перемішуємо яйця з молоком. Краще всього це зробити, використовуючи міксер, але руками теж підійде. Сюди ж, до отриманої маси додаємо натертий сир. На цьому етапі можна додати спеції або зробити це, коли вже всі інгредієнти будуть викладені в блюдо.
  • У форму для запікання спочатку щільним шаром викладаємо капусту, її покриваємо сумішшю з обсмажених овочів і все це заливають приготовленим соусом з молока і яєць.
  • Тримається в духовці не менше 20 хвилин, використовуючи температуру до 180 градусів.
  • Дивіться також:  Тісто дріжджове на кефірі – 11 рецептів приготування тіста
    Прокрутка до верху