Зі сметаною заливкою
Цвітна капуста зі сметаною заливкою – це дуже смачно. До того ж сметана робить капусту ще більш насиченою і ситної. Любителі овочів можуть використовувати цей рецепт як повноцінний вечерю.

Необхідні продукти для приготування:
- качан цвітної капусти;
- приблизно 100 грам сиру;
- сіль і перець за смаком;
- близько 400 грам сметани.
Етапи дій:
Готувати страву потрібно починати з підготовки капусти. Її необхідно не просто розібрати на суцвіття, але ще і дуже добре помити, так як бруд і різні комахи можуть бути в глибині суцвіть овоча.
Після того як овоч був промитий і оброблений, його частини опускаються в каструлю з водою і ставимо варитися. Зазвичай після закипання на це йде не більше 10 хвилин.
Як тільки капуста стала м’якою, її можна використовувати для подальшого приготування.
Поки овоч остигає саме час приготувати заливку. Для початку натираємо сир на дрібній тертці. Найкраще підійде сорт з яскраво вираженим смаком, бажано щоб він був злегка гострим.
У мисочці змішуємо між собою тертий сир зі сметаною і злегка перчимо.
В обрану форму для випічки щільним шаром укладаємо цвітну капусту і зверху повністю покриваємо її приготованим соусом зі сметани. За бажанням зверху можна ще трохи посипати все сиром.
Готувати страву за цим рецептом потрібно вже в розігрітій духовій шафі приблизно 30 хвилин, встановивши температуру нагрівання на 200 градусів.