Цвітна капуста в клярі – 5 рецептів

Цвітна капуста в клярі гарна, як основне блюдо, так і може бути смачним гарніром до овочів, м’яса, морепродуктів. Тонкий і вишуканий смак капусти чудово поєднується з гострими і фруктовими соусами, грибною підливою, горіховою пастою.

Цвітна капуста в клярі – класичний рецепт

Апетитне і соковите блюдо обов’язково має входити в літнє меню, радуючи своїм ніжним присмаком і простотою приготування.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 1,1 кг;
  • борошно 130 г;
  • сметана – 80 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • яйця – 4 штуки;
  • сіль і цукор за смаком;
  • харчова сода – 1 р.

Приготування:

  • Капусту ретельно вимити під струменем холодної води і акуратно розщепити на суцвіття.
  • Викласти в широку ємність, залити крутим окропом і поставити на вогонь. Варити капусту 4-7 хвилин. Додати сіль.
  • Блендером збити яйця так, щоб з’явилася біла повітряна піна.
  • У миску всипати борошно, викласти сметану, соду, цукор, влити збиті яйця. Все ретельно розмішати до стану однорідної маси. Кляр готовий.
  • Акуратно викласти суцвіття в кляр. Необхідно стежити, щоб капуста з усіх сторін була обмазана. В іншому випадку страва втратить смак і колір.
  • Розпечену сковорідку обмазати маслом. Викласти на неї змочені в клярі суцвіття. Смажити їх, періодично додаючи масло і помішуючи, 4-6 хвилин.

Капусту прикрашають гілочкою кінзи або дрібно порубаним кропом.

Рецепт приготування капусти в сирно-пивному клярі

Блюдо відрізняється чарівним смаком і неперевершеним ароматом, буде відмінно виглядати на святковому столі в якості теплою закуски.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 0,7 кг;
  • яйця – 3 штуки;
  • борошно – 60 г;
  • твердий сир – 80 г;
  • пиво світле – 90 мл;
  • оливкова олія – 40 г;
  • сіль і перець за смаком.
Дивіться також:  Як приготувати грибний суп? 17 рецептів з свіжих, заморожених або сушених грибів

Приготування покроково:

  • Цвітну капусту обполоснути теплою водою, розщепити на суцвіття і обшпарити окропом. Варити 8-12 хвилин.
  • Сир нарізати дрібними квадратиками.
  • Збити яйця, поступово доливаючи пиво і оливкове масло. Всипати у яєчно-пивну суміш борошно і розмішати до кашкоподібної маси. Покласти нарізаний сир, сіль і перець.
  • Суцвіття висипати в кляр і ретельно перемішати. Вся капуста повинна покриватися кляром повністю.
  • На розпечену сковорідку капнути олії і покласти капусту. Рівномірно підсмажити, ретельно помішуючи. Час смаження: 8-11 хвилин.
  • Підсмажене капусту зсипати на змащений маслом деко і поставити в теплу духовку на 12-14 хвилин.

Можна подавати з томатно-цибульним соусом і житніми кільцями.

Цвітна капуста в клярі, засмажена у фритюрі

Рецепт смаженої цвітної капусти в клярі з використанням фритюру дуже незвичайний. Страва виходить легким, гарним і повітряним. Його оцінять як дорослі, так і діти.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 550-650 г;
  • борошно – 70 г;
  • сир – 70 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • червоне вино – 120 мл;
  • рослинне масло – 0,6 л;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Капусту ретельно прополоскати в холодній воді, розщепити на суцвіття і скласти в каструлю. Залити теплою водою, посолити і варити 5-7 хвилин.
  • Відкинути на друшляк, зцідити рідину і остудити.
  • У тарілку всипати борошно, додати вино і спеції. Залити збитими яйцями. Заважати до тих пір, поки маса не вийде однорідною, без грудочок.
  • Миску з кляром покрити холщевой тканиною, прибрати в темне місце на 22-24 хвилини.
  • Залити у фритюрницю масло і довести його до кипіння.
  • Капусту обваляти в кляр і смажити у фритюрниці 3-4 хвилини до утворення золотисто-жовтою скоринки.
  • Суцвіття акуратно дістати з розпеченого масла, викласти на паперові рушники, щоб стекли залишки жиру.
Дивіться також:  Рецепти консервованих салатів

Подавати до столу рекомендується теплою з додаванням сметанного соусу.

Для приготування бажано вибирати молоді капустяні качани, інакше страва може вийти жорстким.

Як зробити капусту в хрусткому клярі

Багато молоді господині задаються питанням про те, як зробити кляр для цвітної капусти хрустким, щільним. Відповідь проста: потрібно зробити кляр з молоком. Воно додасть капусті хрускіт і збереже в ній корисні речовини і мікроелементи.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 600 г;
  • оливкова олія – 60 г;
  • молоко – 210 г;
  • яйця – 5 штук;
  • борошно пшеничне – 210 г:
  • сіль, спеції за смаком.

Приготування:

  • Капусту промити в холодній воді, розщепити на дрібні суцвіття і залити солоним окропом. Варити 4-7 хвилин. Злити всю рідину, остудити суцвіття.
  • Молоко ретельно перемішати з яйцями в блендері, додати сіль, спеції, борошно і перемішайте до однорідної маси.
  • Всі суцвіття обмазати в клярі і покласти на змочену олією розпечену сковорідку. Смажити протягом 5-8 хвилин.
  • Готову страву викласти в миску, накрити кришкою і залишити нудитися на 2-3 хвилини.

Блюдо рекомендується подавати на стіл, прикрасивши лимонної часточкою або гілочкою базиліка.

Як готувати цвітну капусту в клярі і панірувальних сухарях

Блюдо здивує апетитною скоринкою і неповторним ароматом.

Для швидкості приготування вибирайте овоч з дрібними суцвіттями.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 700 г;
  • панірувальні сухарі – 65 г;
  • вода – 60 мл;
  • борошно – 20 г;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Капусту вимити, розщепити на суцвіття і зсипати в каструлю. Залити холодною солоною водою і варити 12-16 хвилин. Відкинути на друшляк, злити зайву рідину і остудити.
  • Змішати яйця, борошно, сіль, спеції і воду в однорідну масу.
  • У широку ємність висипати панірувальні сухарі.
  • Капусту обмазати в клярі і обсипати сухарями з кожної сторони.
  • Викласти суцвіття на змочену олією розпечену сковорідку. Смажити до появи рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Суп на яловичому бульйоні – 13 рецептів приготування

Можна подавати з відвареною рибою або беконом.

Блюда з кольорової капустою в клярі відрізняються ситістю і користю. Великий вміст вітамінів і мікроелементів робить цю страву дуже популярним. Капуста буде виглядати актуально як на святковому застіллі, так і на сімейному обіді серед близьких і друзів.

Прокрутка до верху