Цвітна капуста в мультиварці – відмінний спосіб приготувати овоч не тільки смачно, але і зберегти його корисні властивості. Не обов’язково просто варити його, адже можна зробити суп або навіть запіканку.
Запіканка з кольорової капусти в мультиварці
Необхідні продукти:
- 100 грам сиру;
- одна цибулина і морквина;
- яйце;
- стакан молока;
- 0,4 кг цвітної капусти;
- чотири ложки сметани;
- спеції за смаком.
Процес приготування:
- Капусту відразу ж кладемо на дно чаші мультиварки, зверху покриваємо її шаром нарізаного на кільця цибулі.
- Натираємо моркву і кладемо поверх цибулевої подушки. Потім розподіляємо тертий сир.
- Молоко з’єднайте зі сметаною і перемішуємо до однорідності. Вбиваємо яйце і кладемо будь-які спеції за власним смаком. Можна додати до складу заливки ще і роздавлений часник.
- Цією сумішшю заливаємо інгредієнти в чаші і вмикаємо прилад в режим «Випічка» на 35 хвилин.
Запечені овочі – це завжди смачний, ситний і малокалорійний вечерю для всієї родини. Такі страви прекрасно підходять для дієтичного харчування при хворобах ШКТ.
Як приготувати суцвіття на пару
Цвітна капуста в мультиварці на пару – це джерело вітамінів. Термічна обробка овочів для такої страви не тривала, завдяки чому він зберігає більшу частину поживних речовин.
Необхідні продукти:
- спеції на свій смак;
- один качан цвітної капусти.
Процес приготування:
- Капусту очистити від листя, добре промиваємо і розбираємо на суцвіття. Якщо у вас заморожений продукт, то ці кроки підготовки можна пропустити.
- У чашу наливаємо приблизно літр води, всипаємо в неї сіль, перець та інші спеції за бажанням. Капусту викладаємо на спеціальний піддон для парової готування.
- Включаємо мультиварку в режим «На пару», виставляємо тривалість процесу 25 хвилин, і через це час, відразу ж дістаємо готові суцвіття.
Для більш цікавої подачі капустяні «парасольки» можна вмочити у збите яйце, потім обваляти в сухарній крихті і обсмажити до утворення рум’яної скоринки буквально пару хвилин.
Готуємо з сиром і яйцем
Необхідні продукти на невеликий качан капусти:
- чотири яйця;
- спеції на свій смак;
- 0,2 кг твердого сиру;
- 90 грам масла вершкового.
Процес приготування:
- Капусту готуємо: промиваємо, ділимо на невеликі частини і відварюємо до м’якості протягом 10 хвилин.
- На дно чаші мультиварки кладемо вершкове масло і включаємо режим «Випічка» на 40 хвилин.
- Викладаємо в масло вже відварену капусту і смажимо її до рум’яності приблизно протягом чверті години.
- Яйця збиваємо в мисці, змішуємо зі спеціями і заливаємо цією масою капусту. Зверху покриваємо блюдо шаром тертого сиру. В заливку, за бажанням, можна також додати рубану зелень.
- Прикрийте каструлю кришкою і дочекайтеся, коли закінчиться встановлений час роботи.
Суп-пюре з цвітної капусти в мультиварці
У цьому рецепті курка з цвітною капустою поєднуються просто на ура! Суп виходить ніжним і ситним одночасно.
Необхідні продукти:
- моркву і цибулина;
- спеції на свій смак;
- половина курячого філе;
- півкілограма капусти.
Процес приготування:
- Курятину промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки і злегка обсмажуємо в чаші в режимі «Випічка». Це робиться для того, щоб під час приготування супу м’ясо не дало піну.
- Моркву натираємо на тертці, цибулю подрібнюємо як завгодно, а капусту розбираємо на частини або використовуємо вже підготовлені заморожені суцвіття.
- Викладаємо всі інгредієнти в каструлю, заправляємо будь-якими спеціями на свій смак (наприклад, сіллю, перцем, карі) і заливаємо водою. Рідини знадобиться трохи більше літра.
- Включаємо прилад в режим «Гасіння» на 60 хвилин. Після цього відливаємо трохи бульйону, а те, що залишилося в чаші, перелити в іншу ємність і перебиваємо блендером. Відставленої рідиною регулюємо густоту страви.
Простий рецепт з цибулею та морквою
Необхідні продукти:
- один качан капусти;
- моркву і цибулина;
- спеції на свій смак;
- два зубчики часник.
Процес приготування:
- Натираємо моркву на крупній тертці, цибулю подрібнюємо кубиками, а часник — довільно, але як можна дрібніше.
- Викладаємо все на дно чаші з невеликою кількістю рослинного масла і вмикаємо пристрій в режим «Випічка» на 15 хвилин.
- Як тільки овочі стануть рум’яними, додаємо до них цвітну капусту, заздалегідь розібрану на суцвіття, і приправляємо спеціями. Тримаємо продукти в чаші, поки не закінчиться програма.
- Після цього вливаємо близько склянки гарячої води і перемикаємо режим «Гасіння», встановивши таймер на 20 хвилин.
Смачно тушкуємо з куркою
Тушкована кольорова капуста, та ще й з куркою, – це повноцінний обід або вечерю. Не хочете возитися окремо з гарніром і з м’ясом? Тоді це ваш варіант!
Необхідні продукти:
- півкілограма курячого філе;
- спеції за смаком;
- цибулина і морквина;
- качан капусти;
- 100 грам майонезу і стільки ж сметани;
- дві ложки гірчиці.
Процес приготування:
- Подрібнюємо цибулю і моркву кубиками, які поміщаємо на дно хащі мультиварки і готуємо в режимі «Випічка» протягом десяти хвилин.
- Поки триває цей процес, капусту розбираємо на частини і варимо до м’якості в окремій каструлі.
- До овочів додаємо курятину, нарізану на невеликі шматочки, і продовжуємо готувати в тому ж режимі, ще близько 15 хвилин.
- Змішуємо вказану кількість майонезу, сметани і гірчиці. Отриманий склад розводимо 50 мл води і цією сумішшю заливаємо інгредієнти в мультиварці. Викладаємо до них капусту і готуємо ще 10 хвилин.
Цвітна капуста в клярі в мультиварці
Необхідні продукти:
- спеції на свій смак;
- 130 мл молока;
- третину склянки борошна;
- близько 500 грам капусти;
- два яйця.
Процес приготування:
- Свіжу капусту промиваємо і ділимо на невеликі частини.
- Змішуємо молоко зі збитим яйцем і борошном, приправляємо цю суміш спеціями і обов’язково кладемо сіль з перцем. У результаті повинна вийти досить густа пряна маса.
- Кожну частину капусти вмочаємо в отриманому клярі і викладаємо в чашу з попередньо розігрітим маслом. Готуємо в режимі «Випічка» протягом півгодини.
З м’ясом і картоплею
Необхідні продукти:
- невеликий качан капусти;
- 0,3 кг м’яса;
- спеції на свій смак;
- морква і цибулина;
- близько шести бульб картоплі.
Процес приготування:
- Увімкніть прилад у режим «Випічка». Викладіть в чашу нарізану цибулю з тертою морквою і потримайте овочі пару хвилин до розм’якшення.
- Потім додайте свинину, нарізану зручними для вживання шматочками, і продовжуйте обсмажувати.
- До цих інгредієнтів відправте очищену і подрібнену картоплю, а також промиту і розібрану на суцвіття капусту. Приправте все спеціями і влийте склянку гарячої води.
- Встановіть режим «Гасіння» на 30 хвилин і дочекайтеся закінчення програми.
Правильно приготовлена кольорова капуста – запорука смачної страви. Зробити її просто і швидко можна за допомогою мультиварки. Примітно, що в залежності від способу обробки, цей овоч чудово підходить і в якості гарніру для ситної вечері, і в якості прикорму для самих маленьких гурманів.