Цвітна капуста в сухарях – 5 покрокових рецептів приготування в духовці на сковороді

Цвітна капуста багата поживними елементами, тому так хочеться включити її в раціон і при цьому, щоб вона не втратила своїх якостей від тривалої термічної обробки. Цвітна капуста в сухарях, відрізняється соковитістю, хрусткою скоринкою і збереженням більшої частини вітамінів і мінералів, – це відмінне рішення дилеми.

Підготовка суцвіть до приготування

Щоб запечена або смажена цвітна капуста вийшла апетитною і дуже смачною, необхідно правильно підготувати овоч.

  • З твердого, здорового качана без видимих пошкоджень видаляються листя і стебло.
  • Качан береться в вільну руку, а в домінуючу – гострий ніж з широким лезом.
  • Ножем під кутом 40° виконуються кругові рухи, щоб відрізати пагони навколо качана, які видаляються.
  • Суцвіття поміщаються в друшляк і промиваються. Потім з них видаляються плями.
  • В залежності від необхідного розміру для того чи іншого блюда, суцвіття діляться на кілька частин.

Цвітна капуста, смажена в панірувальних сухарях

Цвітна капуста в панірувальних сухарях з апетитною скоринкою готується з:

  • 700 г цвітної капусти;
  • 2 середніх яєць;
  • 100 г хлібної крихти;
  • 30 г сушеної зелені;
  • соняшникової олії, солі і спецій.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних кроків:

  • Підготовлені суцвіття проварюються в підсоленій воді близько 10 хвилин.
  • В піалі яйця збиваються з сіллю і спеціями.
  • Хлібна крихта змішується з зеленню.
  • Відварені суцвіття умочують в яйце, потім обвалюються в сухарях і обсмажують на сковороді з розігрітою олією.

Готуємо покроково в духовці

Корисне і не менш смачне блюдо з багатою вітамінами цвітної капусти можна приготувати, не вдаючись до використання сковороди.

Для цього беруться:

  • середня головка цвітної капусти;
  • 2 великих яйця;
  • 30 мл вершків або сметани;
  • 100 г панірування;
  • часточка лимона;
  • сіль і перець.
Дивіться також:  Гранатовий соус – з чим їдять? 6 рецептів страв з гранатовим соусом

Процес створення полягає у виконанні наступного алгоритму:

  • Розділена на суцвіття капуста заливається в каструлі з холодною водою, в яку занурюється часточка лимона для збереження кольору овоча.
  • Вариться капуста 10 хвилин, після чого відкидається на друшляк, щоб не залишалося зайвої рідини.
  • З яєць, збитих з сіллю, перцем і вершками, готується заправка, якій заливаються укладені у форму для випікання суцвіття.
  • Зверху вміст посипається панірувальними сухарями і відправляється в розігріту до 200°C духовку на 10 хвилин.

Варіант в сухарях часникових

Нижче запропонований цікавий варіант приготування кольорової капусти з оригінальним смаком, який надається часником і мускатним горіхом.

Використовуються для виконання рецепту:

  • 150 мл молока;
  • 1 л води;
  • ½ Кг капусти;
  • 200 г сиру;
  • 3 скибочки білого хліба;
  • зубчик часнику;
  • мелений мускатний горіх,
  • невелику кількість оливкової олії, сіль і спеції.

Готується страва наступним чином:

  • Суцвіття капусти проварюються в молоці, змішаному з підсоленою водою, близько 7 хвилин.
  • У блендері або кухонному комбайні подрібнюються хлібні скибочки, часник, мускатний горіх і ложка оливкової олії.
  • Сир натирається на середній тертці.
  • Готується форма для випікання невеликого розміру.
  • Відварені суцвіття викладаються в неї рівним шаром і покриваються прошарком сирної стружки, часниковими сухарями і улюбленими спеціями.
  • Запікаються суцвіття цвітної капусти 10 – 15 хвилин при температурі 200°C до рум’яної скоринки.

Рецепт в сухарях і яйці

Це практично дієтична варіація приготування корисного овоча, для виконання якої достатньо:

  • невеликого качана капусти;
  • шматочки сиру;
  • 150 г панірувальних сухарів;
  • 2 середніх яєць;
  • солі, паприки і сушеного часнику.

При приготуванні оригінального страви в духовці виконуємо такі кроки:

  • Сир натирається.
  • Поки суцвіття капусти проварюються в підсоленій воді до стану «аль денте», в невеликій тарілці змішуються паприка, сухарі, часник сушений і натертий сир.
  • В окремій піалі збиваються курячі яйця.
  • Суцвіття ретельно умочують в яйця, обвалюються в сухої суміші, щоб вона добре трималася, і викладаються на деко. Заготівля відправляється в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.
Дивіться також:  Каша гарбузова з рисом на молоці – 7 рецептів

Капуста, смажена в сухарях з зеленню

Смажимо на сковорідці 1 кг цвітної капусти з наступними супутніми інгредієнтами:

  • 150 г вершкового масла;
  • 5 середніх яєць;
  • за пучка кінзи, петрушки і кропу;
  • 2 цибулини;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • спеції і сіль.

Щоб насолодитися смаком корисного страви із цвітної капусти:

  • На плиту ставиться глибока каструля з невеликою кількістю холодної підсоленої води, яка доводиться до кипіння.
  • Суцвіття відварюються до напівготового стану і відкидається на друшляк, щоб не залишалося рідини.
  • Ріпчасту цибулю очищається і нарізається кубиками, які пассеруются на половині вершкового масла в глибокій сковороді з товстим дном.
  • Поверх прозорого лука розподіляється друга половина вершкового масла, після чого капуста гаситься під закритою кришкою.
  • Через 8 хвилин до капусти додаються подрібнені петрушка і кінза.
  • Після перемішування вміст сковороди заливається яйцями, збитими з сіллю і дрібно нарізаним кропом. Всі інгредієнти посипаються панірувальними сухарями.
  • Блюдо накривається кришкою і залишають на повільному вогні 2 – 3 хвилини до готовності яєць.

З чим подавати закуску до столу?

Цвітна капуста в сухарях може подаватися як самостійне блюдо з різними соусами:

  • сметанно-часниковим;
  • томатним;
  • соусом «Тартар»;
  • соєвим;
  • майонезним.

Також ця страва може виступати відмінним гарніром до м’яса або поєднуватися з іншими овочами, такими як помідори або корейська морква.

Таким чином, кольорова капуста в сухарях, чудово поєднує ситність, відмінний смак і величезну користь, є одним з головних дієтичних страв, про який не можна забувати при складанні меню правильного харчування.

Прокрутка до верху