Смачний і корисний овоч – кольорова капуста. На її основі готують безліч різноманітних страв. При додаванні до овочу яйця, можна створювати неповторні кулінарні шедеври, які приведуть в захват навіть самих вибагливих гурманів. Представляємо вашій увазі кращі рецепти цвітної капусти з яйцем.
Цвітна капуста, смажена з яйцем на сковороді
Для приготування знадобиться мінімальний набір інгредієнтів. Блюдо виходить високої якості з багатим вітамінним складом.
Інгредієнти:
- сіль;
- яйце – 3 шт.;
- приправи;
- цвітна капуста – 370 г;
- масло – 45 р.
Приготування:
- Розібрати капусту. Підігріти воду. Помістити суцвіття. Відварити. Потрібно дев’ять хвилин.
- Рідину злити. Продукт просушити.
- У сковороду влити олію. Прогріти. Викласти капусту. Прожарити.
- Присолити яйця. Тепер знадобиться віночок, розмішати підготовлений продукт. Додати приправи. Перемішати.
- Залити смажену цвітну капусту отриманою масою. Накрити кришкою.
- Потомити п’ять хвилин.
Приготування в духовці
Пропонуємо приготувати смачну, швидке і дуже корисна страва. Овоч приготований в духовій шафі порадує ніжним присмаком і дивовижним ароматом.
Інгредієнти:
- сіль;
- яйце – 3 шт.;
- цвітна капуста – вилок;
- вершки – 130 мл;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- сир – 160 р.
Приготування:
- Розібрати качан. Суцвіття необхідні окремо.
- Укласти в закипілу воду. Присолити. Поварити вісім хвилин.
- Перекласти овоч в друшляк. Облити прохолодною водою. Рідина повинна повністю стекти.
- У вершки влити яйця. Підсолити. Збити.
- Прогріти духовку. Режим знадобиться 180 градусів.
- Натерти сирний шматок. Розмістити отриману стружку в вершки. Розмішати.
- Промазати маслом форму, яка витримує високі температури. Помістити капусту. Залити сумішшю.
- Помістити в духову піч. Запікати поки маса не загусне.
Готуємо в мультиварці
Чудовий рецепт для перекусу. Страва сподобається навіть тим, хто раніше не любив цвітну капусту.
Інгредієнти:
- сир – 220 г;
- борошно – 140 г;
- гірчиця – 1 ч. ложка;
- сіль;
- цвітна капуста – 420 г;
- яйце – 4 шт.;
- майонез – 3 ст. ложки;
- молоко – 130 мл.
Приготування:
- Розібрати овоч на суцвіття. Помістити в чашу. Влити воду.
- Знадобиться режим «Варка». Таймер – чверть години.
- У борошно залити яйця, потім молоко. Додати майонез. Перемішати. Помістити гірчицю. Розмішати.
- Подрібнити відварений овоч. Повернути в чашу. Залити підготовленою масою. Натерти сир і присипати заготовку.
- Встановити режим «Випічка». Таймер – 23 хвилини.
Смажена цвітна капуста з яйцем і сиром
Дуже смачно вдається кольорова капуста з яйцем на сковороді. Головне правильно підготувати овоч перед приготуванням. Попередньо капусту відварюють.
Відкриємо невеликий секрет. Якщо хочете, щоб її колір залишався гарним і світлим, і суцвіття не придбали сіруватий відтінок – додайте п’ять крапель столового оцту в воду перед варінням.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- сир – 35 г;
- цибулина – 1 шт.;
- молоко – 50 мл;
- капуста (кольорова)– 160 р.
Приготування:
- Розібраний на суцвіття овоч помістити у воду. Присолити. Проварити. Потрібно вісім хвилин.
- Подрібнити цибулю. Відправити на сковорідку. Налити олію. Засмажити.
- Злити рідину з капусти. Викласти на цибулю. Засмажити.
- В молоко влити яйця. Підсолити. Перемішати. Натерти сир. Помістити сирну стружку в молоко.
- Залити отриманою сумішшю капусту. Накрити кришкою. Потомити п’ять хвилин.
З помідорами
Якщо любите соковиті страви, пропонуємо приготувати капусту з томатами у вершковому соусі. А більш ситної закуску допоможуть зробити гриби.
Інгредієнти:
- борошно – 2 ст. ложки;
- масло;
- томат – 3 шт.;
- гриби – 220 г;
- капуста – 1 качан цвітної;
- кріп сушений – 1 ст. ложка;
- вершки – 240 мл;
- сіль;
- яйце – 3 шт.;
- сир – 210 р.
Приготування:
- Проварити вилок, попередньо розібравши.
- Остудити і просушити овоч.
- Порубати лісові дари. Печериці обробляти не треба. Якщо у вас лісові гриби, то попередньо проварити. Можна використовувати не тільки свіжі гриби, але і консервовані.
- Промазати деко. Масло можна використовувати будь-який. Розташувати капусту. Вкрити грибами. Посипати кропом.
- Нарізати помідори і викласти на гриби.
- У вершки додати борошно, залити яйця. Збити. Підсолити і перемішати. Залити заготовку.
- Сир натерти. Присипати запіканку.
- Помістити в гарячу духову піч (180 градусів). Потомити поки маса не загусне і не покриється красивою скоринкою.
Омлет з кольоровою капустою
Прекрасний варіант для сніданку. Якщо хочете, щоб капуста стала більш ароматною, то під час варіння додайте у воду шматочок лимона.
Інгредієнти:
- яйце – 6 шт.;
- сир – 220 г;
- вершки – 850 мл;
- сіль;
- масло;
- цвітна капуста – 570 р.
Приготування:
- Овоч помістити у воду. Проварити 5 хвилин.
- У вершки залити яйця. Перемішати. Натерти сир. Отриману стружку помістити в вершкову масу. Підсолити. Перемішати.
- Промазати маслом форму. Викласти охолоджені і висушені суцвіття. Залити підготовленою масою.
- Помістити в духову піч. Режим 180 градусів. Готувати півгодини.
- Ця варіація підходить і для приготування в сковорідці. Замість форми всі продукти помістити в сковорідку. Накрити кришкою і запікати до повного приготування. Але в першому варіанті страва вийде більш корисним.
В паніровці з яйця і сухарів
Корисний овоч можна зробити набагато смачніше, якщо обсмажити в сухарях. Вийде закуска, яку можна подавати щодня.
Інгредієнти:
- оливкова олія – 55 мл;
- сіль;
- цвітна капуста – 1 качан;
- чорний перець;
- панірувальні сухарі – 230 г;
- яйце – 3 шт.
Приготування:
- Насипати сіль в яйця. Підсипати перець. Збити.
- Прогріти воду. Підсолити. Помістити овоч. Поварити сім хвилин. Дістати. Продукт підсушити.
- У сковороду влити олію. Прогріти.
- Взяти вилку. Наколоти суцвіття. Помістити в яєчну суміш, потім обсипати сухарями. Відправити на сковороду. Прожарити.