Цвітна капуста з яйцем – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

Смачний і корисний овоч – кольорова капуста. На її основі готують безліч різноманітних страв. При додаванні до овочу яйця, можна створювати неповторні кулінарні шедеври, які приведуть в захват навіть самих вибагливих гурманів. Представляємо вашій увазі кращі рецепти цвітної капусти з яйцем.

Цвітна капуста, смажена з яйцем на сковороді

Для приготування знадобиться мінімальний набір інгредієнтів. Блюдо виходить високої якості з багатим вітамінним складом.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • яйце – 3 шт.;
  • приправи;
  • цвітна капуста – 370 г;
  • масло – 45 р.

Приготування:

  • Розібрати капусту. Підігріти воду. Помістити суцвіття. Відварити. Потрібно дев’ять хвилин.
  • Рідину злити. Продукт просушити.
  • У сковороду влити олію. Прогріти. Викласти капусту. Прожарити.
  • Присолити яйця. Тепер знадобиться віночок, розмішати підготовлений продукт. Додати приправи. Перемішати.
  • Залити смажену цвітну капусту отриманою масою. Накрити кришкою.
  • Потомити п’ять хвилин.

Приготування в духовці

Пропонуємо приготувати смачну, швидке і дуже корисна страва. Овоч приготований в духовій шафі порадує ніжним присмаком і дивовижним ароматом.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • яйце – 3 шт.;
  • цвітна капуста – вилок;
  • вершки – 130 мл;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • сир – 160 р.

Приготування:

  • Розібрати качан. Суцвіття необхідні окремо.
  • Укласти в закипілу воду. Присолити. Поварити вісім хвилин.
  • Перекласти овоч в друшляк. Облити прохолодною водою. Рідина повинна повністю стекти.
  • У вершки влити яйця. Підсолити. Збити.
  • Прогріти духовку. Режим знадобиться 180 градусів.
  • Натерти сирний шматок. Розмістити отриману стружку в вершки. Розмішати.
  • Промазати маслом форму, яка витримує високі температури. Помістити капусту. Залити сумішшю.
  • Помістити в духову піч. Запікати поки маса не загусне.

Готуємо в мультиварці

Чудовий рецепт для перекусу. Страва сподобається навіть тим, хто раніше не любив цвітну капусту.

Інгредієнти:

  • сир – 220 г;
  • борошно – 140 г;
  • гірчиця – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • цвітна капуста – 420 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • молоко – 130 мл.
Дивіться також:  Як приготувати відбивні з яловичини?

Приготування:

  • Розібрати овоч на суцвіття. Помістити в чашу. Влити воду.
  • Знадобиться режим «Варка». Таймер – чверть години.
  • У борошно залити яйця, потім молоко. Додати майонез. Перемішати. Помістити гірчицю. Розмішати.
  • Подрібнити відварений овоч. Повернути в чашу. Залити підготовленою масою. Натерти сир і присипати заготовку.
  • Встановити режим «Випічка». Таймер – 23 хвилини.

Смажена цвітна капуста з яйцем і сиром

Дуже смачно вдається кольорова капуста з яйцем на сковороді. Головне правильно підготувати овоч перед приготуванням. Попередньо капусту відварюють.

Відкриємо невеликий секрет. Якщо хочете, щоб її колір залишався гарним і світлим, і суцвіття не придбали сіруватий відтінок – додайте п’ять крапель столового оцту в воду перед варінням.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • сир – 35 г;
  • цибулина – 1 шт.;
  • молоко – 50 мл;
  • капуста (кольорова)– 160 р.

Приготування:

  • Розібраний на суцвіття овоч помістити у воду. Присолити. Проварити. Потрібно вісім хвилин.
  • Подрібнити цибулю. Відправити на сковорідку. Налити олію. Засмажити.
  • Злити рідину з капусти. Викласти на цибулю. Засмажити.
  • В молоко влити яйця. Підсолити. Перемішати. Натерти сир. Помістити сирну стружку в молоко.
  • Залити отриманою сумішшю капусту. Накрити кришкою. Потомити п’ять хвилин.

З помідорами

Якщо любите соковиті страви, пропонуємо приготувати капусту з томатами у вершковому соусі. А більш ситної закуску допоможуть зробити гриби.

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст. ложки;
  • масло;
  • томат – 3 шт.;
  • гриби – 220 г;
  • капуста – 1 качан цвітної;
  • кріп сушений – 1 ст. ложка;
  • вершки – 240 мл;
  • сіль;
  • яйце – 3 шт.;
  • сир – 210 р.

Приготування:

  • Проварити вилок, попередньо розібравши.
  • Остудити і просушити овоч.
  • Порубати лісові дари. Печериці обробляти не треба. Якщо у вас лісові гриби, то попередньо проварити. Можна використовувати не тільки свіжі гриби, але і консервовані.
  • Промазати деко. Масло можна використовувати будь-який. Розташувати капусту. Вкрити грибами. Посипати кропом.
  • Нарізати помідори і викласти на гриби.
  • У вершки додати борошно, залити яйця. Збити. Підсолити і перемішати. Залити заготовку.
  • Сир натерти. Присипати запіканку.
  • Помістити в гарячу духову піч (180 градусів). Потомити поки маса не загусне і не покриється красивою скоринкою.
Дивіться також:  Різотто з куркою і грибами – 7 рецептів приготування

Омлет з кольоровою капустою

Прекрасний варіант для сніданку. Якщо хочете, щоб капуста стала більш ароматною, то під час варіння додайте у воду шматочок лимона.

Інгредієнти:

  • яйце – 6 шт.;
  • сир – 220 г;
  • вершки – 850 мл;
  • сіль;
  • масло;
  • цвітна капуста – 570 р.

Приготування:

  • Овоч помістити у воду. Проварити 5 хвилин.
  • У вершки залити яйця. Перемішати. Натерти сир. Отриману стружку помістити в вершкову масу. Підсолити. Перемішати.
  • Промазати маслом форму. Викласти охолоджені і висушені суцвіття. Залити підготовленою масою.
  • Помістити в духову піч. Режим 180 градусів. Готувати півгодини.
  • Ця варіація підходить і для приготування в сковорідці. Замість форми всі продукти помістити в сковорідку. Накрити кришкою і запікати до повного приготування. Але в першому варіанті страва вийде більш корисним.

В паніровці з яйця і сухарів

Корисний овоч можна зробити набагато смачніше, якщо обсмажити в сухарях. Вийде закуска, яку можна подавати щодня.

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 55 мл;
  • сіль;
  • цвітна капуста – 1 качан;
  • чорний перець;
  • панірувальні сухарі – 230 г;
  • яйце – 3 шт.

Приготування:

  • Насипати сіль в яйця. Підсипати перець. Збити.
  • Прогріти воду. Підсолити. Помістити овоч. Поварити сім хвилин. Дістати. Продукт підсушити.
  • У сковороду влити олію. Прогріти.
  • Взяти вилку. Наколоти суцвіття. Помістити в яєчну суміш, потім обсипати сухарями. Відправити на сковороду. Прожарити.