Тушкована баранина з овочами – 8 рецептів приготування в казані, в мультиварці і в духовці

Апетитна баранина, тушкована з овочами, при правильному приготуванні відрізняється особливою ніжністю і чудовим смаком. Смачне і ситне блюдо підходить для сервірування як святкового, так і повсякденного столу.

Тушкована баранина з овочами в казані

Кулінарне дослідження з баранини, яке подається як самостійне блюдо або гарніру, традиційно готується в казані з такого набору продуктів:

  • 1 кг баранини;
  • 3 цибулин;
  • такої ж кількості томатів;
  • стручка пекучого чилі;
  • 200 г цвітної капусти;
  • жмені часникових зубчиків;
  • 3 картопляних бульб;
  • 3 шт. болгарського перцю;
  • морквини;
  • прянощів, солі.

Ми вибрали для кулінарних експериментів досить жирне м’ясо зі специфічним смаком і тому підбирати трави для нього варто обережно. Кращим рішенням для подібних страв стануть шафран, чебрець, материнка, зернова гірчиця та зіра.

Баранина, тушкована з овочами в казані, буде готуватися просто:

  • Баранина вимочується в холодній воді, а через годину звільняється від прожилки, ріжеться і викладається в казан.
  • Очищені 2 цибулини і часник в цілому вигляді відправляються до м’ясних шматочках.
  • У казан вливається трохи води, додайте сіль і спеції, після чого ємність встановлюється на повільний вогонь, де м’ясо гаситься близько 1 години до м’якості баранини.
  • З морквини готуються півкола, з картоплі – кубики, а з перцю – соломка.
  • Залишилася цибулина шинкуется тонкими кільцями, капуста розбирається на суцвіття, томати нарізати кубиками.
  • Коли м’ясо стане м’яким, цибулю і часник видаляються, а в казан відправляються моркву і картоплю, а також акуратно встромляється пекучий перець.
  • Через 10 хвилин у ємність викладаються болгарський перець, помідори і капуста.
  • Тушкується рагу до готовності під кришкою.

Готуємо в мультиварці

Наявність мультиварки спрощує процес приготування, не вимагаючи постійної присутності кулінара біля плити, що особливо важливо при відсутності великої кількості вільного часу.

Дивіться також:  Котлети з картоплі – 10 найбільш смачних рецептів

Щоб загасити баранину з овочами з допомогою сучасного кухонного приладу, крім кіло м’яса, достатньо придбати:

  • морквину;
  • головку цибулі;
  • 5 картопляних бульб;
  • сіль, прянощі і олію.

Етапи створення:

  • Цибулина нарізають кільцями, які обсмажуються близько ¼ години в режимі «Випічка».
  • На овочеву «подушку» викладаються скибки попередньо замоченого м’яса.
  • Зверху розподіляються морквяні слайсы і брусочки картоплі.
  • Блюдо притрушивается прянощами, присаливается, заливають невеликою кількістю води і гаситься протягом 3 годин у режимі «Гасіння».

Як загасити м’ясо в духовці

Перед тим, як приготувати баранину в духовій шафі, слід підготувати:

  • 1 кг баранини;
  • 4 цибулини;
  • 5 картопляних бульб;
  • 2 морквини;
  • стопку соняшникової олії;
  • ложку вершкового масла;
  • 400 мл води;
  • спеції і сіль.

В процесі приготування:

  • М’ясо нарізають шматочками, кожен з яких обвалюється в спеціях і солі.
  • Через 30 хвилин баранина обсмажується до рум’яної скоринки, після чого викладається в глибоку форму, де заливається водою.
  • Ємність відправляється в духовку на 45 хвилин.
  • У цей час на сковороді пассеруется цибулю, який після придбання м’якості відправляється до м’яса.
  • Далі викладаються великі шматочки картоплі і моркви.
  • Після з’єднання всіх інгредієнтів блюдо продовжує тушкуватися близько 20 хвилин до м’якого стану овочів і м’яса.

Баранина, тушкована з картоплею і овочами

Ще одна варіація дуже ароматного рагу з баранини. Для виконання слід мати під руками:

  • ½ Кг баранини;
  • баклажан;
  • 3 картопляні бульби;
  • ½ Головки часнику;
  • цибулину;
  • трохи зелені, солі, спецій та соняшникової олії.

Етапи підготовки страви:

  • М’ясо нарізають шматочками, баклажани і картоплю – невеликими кубиками, а цибулю дрібно шинкуется.
  • Шматочки баранини обсмажуються до рум’яної скоринки разом з цибулею і подрібненим часником, після чого перекладають у каструлю з товстим дном, куди відправляються баклажани і додається трохи води.
  • Через 10 хвилин гасіння в каструлю зсипаються подрібнені картопляні бульби.
  • Блюдо солиться, приправляється і гаситься до готовності.
Дивіться також:  Біфштекс зі свинини – 7 рецептів приготування

Рецепт від Сталика Ханкишиева

Цінителям азіатської кухні обов’язково варто приготувати дымляму з баранини з картоплею та іншими овочами.

Для виконання ситної і дуже смачною баранини в узбецькій традиції необхідні:

  • 1 кг баранини;
  • баранячий жир;
  • 2 цибулини;
  • стільки ж моркви;
  • 4 картопляні бульби;
  • головка часнику;
  • ½ Банки консервованих томатів;
  • трохи айви;
  • сіль і спеції.

При приготуванні:

  • На розтопленому жирі обсмажують шматочки баранини, попередньо приправлені і посолені.
  • Після придбання бараниною рум’янцю в казан відправляється нашатковану цибулю.
  • Коли він стане золотистим, ємність викладаються морквяні кружечки.
  • Через 5 хвилин в казан відправляються подрібнені томати.
  • Слідом за ними в ємність вливається трохи води і поміщаються брусочки картоплі.
  • Останніми кладуть сіль, приправи і шматочки айви, після чого казан накривається кришкою.
  • Блюдо тушкується на повільному вогні близько 90 хвилин.

Готуємо по-вірменськи

Соковите м’ясо, виконане в традиції кавказької кухні, нікого не залишить байдужим.

Баранина по-вірменськи готується з:

  • ½ Кг м’якоті;
  • стопки оливкової олії;
  • цибулини;
  • 2 помідорів;
  • такої ж кількості моркви;
  • 3 картопляних бульб;
  • 2 шт. болгарського перцю;
  • ½ Головки часнику;
  • невеликої кількості зелені та спецій.

У подібних страв особливий колорит і шарм. Не варто готувати їх по-європейськи. Ріжте продукти великими шматками, використовуйте трави, а подавайте готову страву в глиняного глибокої посуді і з щедрими скибками хліба чи коржиками.

Спосіб приготування полягає в наступному:

  • Картопляні бульби і моркву нарізати кубиками.
  • З томатів готуються часточки. Цибуля шинкуется. Перець ріжеться соломкою. Часник давиться.
  • М’ясо ріжеться невеликими шматочками, які обвалюються в спеціях і злегка відбивають, після чого обсмажують на сильному вогні.
  • У глибокій сковороді, де обсмажувалася баранина, пассеруются цибулю з морквою.
  • Через 5 хвилин в цибульно-морквяну масу відправляються перець, томати та картопля.
  • Після 7 – 8 хвилин в ємність повертається баранина, додаються вода і часникова кашка.
  • Блюдо солиться, приправляється і гаситься близько півгодини.
Дивіться також:  Що приготувати на вечерю зі свинини?

Тушкована баранина з цибулею, морквою і пряними травами

Цікавий рецепт приготування баранини з використанням пряних трав і сухого вина.

Щоб насолодитися вишуканим смаком, слід підготувати:

  • 1 кг баранини з реберцями;
  • трохи курдючного сала;
  • 200 мл білого сухого вина;
  • цибулину;
  • морквину;
  • набір пряних трав (чебрець, розмарин, тархун, базилік, кінза, петрушка);
  • сіль.

Покрокова інструкція приготування:

  • У казані розтоплюється сало, на якому обсмажуються шматочки баранини.
  • До м’яса додаються кільця цибулі і морквяні слайсы.
  • Вміст казана заливають невеликою кількістю води.
  • Через 20 хвилин до підготовлюваних продуктів відправляються пряні трави і сіль.
  • Блюдо тушкується до готовності на повільному вогні ще близько півгодини.

З болгарським перцем

Щоб пригостити присутніх смачним рагу з нетрадиційним присмаком і ароматом, слід підготувати:

  • 600 г м’яса;
  • 2 цибулини;
  • 2 шт. болгарського перцю;
  • трохи томатної пасти;
  • 20 мл соєвого соусу;
  • головку часнику;
  • 15 г цукру;
  • сіль і олію.

При втіленні рецепта в життя:

  • Баранина, нарізана порційними шматочками, обсмажується на розігрітому маслі, після чого заливається водою і гаситься близько 30 хвилин.
  • В іншій сковороді обсмажують півкільця цибулі, пластинки часнику і смужки перцю.
  • Овочі і м’ясо з’єднуються і заливаються заправкою, підготовленої з соєвого соусу, цукру, солі і томатної пасти.
  • Готується страва під кришкою до м’якості м’яса.

Таким чином, завдяки величезній кількості різноманітних рецептів приготувати баранину можливо з різноманітним набором овочів в залежності від гастрономічних уподобань кулінара.

Прокрутка до верху