Тушкована індичка з овочами – 7 рецептів приготування в мультиварці, на сковороді і в духовці

Індичатина відноситься до дієтичного м’яса неспроста: вона легко засвоюється, є гіпоалергенною і низькокалорійної. З усього розмаїття можливих страв з цього м’яса неймовірно смачною і корисною є індичка, тушкована з овочами.

Тушкована індичка з овочами на сковороді

Швидко і просто приготувати індичку в поєднанні з різноманітними овочами можна на сковороді.

Необхідний продуктовий набір зберемо з:

  • 700 г індички;
  • 3 великих помідорів;
  • червоної цибулини;
  • 200 г консервованих томатів;
  • ½ Головки часнику;
  • невеликої кількості замороженого зеленого горошку;
  • солі та оливкової олії.

Спосіб приготування:

  • Цибулю і часник подрібнюються.
  • З помідорів готуються кубики.
  • Філе ріжеться довгими смужками.
  • Викладаються подрібнені цибульні шматочки і часник на сковороду, де обсмажуються до м’якості, після чого в ємність відправляються м’ясні смужки.
  • Через кілька хвилин додаються нарізані свіжі і консервовані томати.
  • Коли страва буде готова, у сковороду викласти горошок.

Готуємо в духовці

Ситна та поживна страва з низьким вмістом жирів легко виконується за допомогою духовки.

Достатньо підготувати:

  • 450 г філе індички;
  • 250 г гарбуза;
  • 2 картопляні бульби;
  • морквину;
  • 100 г стручкової квасолі;
  • головку часнику;
  • оливкова олія, сіль, спеції і трохи соєвого соусу.

Етапи створення:

  • Частина філе нарізати великими скибочками, які приправляються, солятся і заправляють соусом.
  • Картоплю і гарбуз нарізати кубиками, рудий коренеплід – кружечками, часник – пластинками
  • Підготовлені овочі разом з квасолею поміщаються в миску, де притрушиваются спеціями і сіллю.
  • Овочева суміш змішується з м’ясом, після чого всі викладається у вогнетривку форму, яка накривається фольгою.
  • Випікається блюдо близько 60 хвилин за 20 хвилин до закінчення яких фольга видаляється.
  • Перед подачею рекомендується посипати страву зеленню.

В сметанному соусі

Якщо господиня вирішила здивувати домочадців стравою з м’яса індички з овочами в сметані, то слід, за винятком півкіло самого м’яса, придбати:

  • велику морквину;
  • велику цибулину;
  • невеликий кабачок;
  • 2 штуки болгарського перцю;
  • 2 часникового зубчики;
  • ½ Пакету сметани;
  • стопку рослинного масла;
  • спеції і сіль.
Дивіться також:  Гарнір до риби – 7 рецептів приготування

В процесі втілення рецепта в життя:

  • Філе індички промивається і ріжеться великими шматочками.
  • Підсолені і приправлені м’ясні шматочки злегка обсмажують на ½ підготовленого олії.
  • Коренеплід натирається, цибулю і перець тонко шинкують, молодий кабачок нарізати кубиками.
  • У казані пассеруются цибулю і моркву, до яких після набуття ними м’якості додаються шматочки індички, кабачок і перець.
  • Блюдо заливають сметаною, розведеної в склянці теплої води, притрушивается товченим часником і гаситься під закритою кришкою 30 – 40 хвилин.

Індичка, тушкована з овочами в мультиварці

Якщо після робочого дня в холодильнику не виявилося готової їжі, то не варто впадати у відчай.

Смачне блюдо швидко можна приготувати з:

  • 400 г філе;
  • 100 г заморожених овочів;
  • головки цибулі;
  • 1 штуки солодкого перцю;
  • солі і спецій.

Готується індичка з овочами в мультиварці так:

  • Цибуля шинкуется, а індичатина нарізають дрібними шматочками.
  • Цибульно-м’ясна суміш обсмажується до рум’яного кольору на відповідному режимі.
  • Після того, як в чашу викладаються розморожені овочі і подрібнений перець, мультиварка переводиться в режим «Гасіння» з таймером у 60 хвилин.

У такому вигляді індичатину можна запросто з’їсти на вечерю. Невеликий вміст калорій, мікс овочів і відсутність жирних соусів роблять таке блюдо дієтичним.

З картоплею

Щоб приготувати надзвичайно апетитна рагу з дієтичного м’яса, будуть потрібні:

  • грудка індички;
  • 10 середніх картопляних бульб;
  • морквина;
  • цибулина;
  • невеликий кабачок;
  • 2 штуки болгарського перцю;
  • 2 помідори;
  • 200 г капусти;
  • головка часнику;
  • соняшникову олію, сіль і спеції.

Етапи підготовки:

  • М’ясо нарізають шматочками, які обсмажують до золотистого відтінку.
  • Цибулю, порізану нетовстими кружечками, пассеруется до м’якості в окремій сковороді.
  • До цибулевої масі додаються кубики кабачка, морквяна стружка і смужки перцю.
  • У казан з м’ясом викладаються картопляні брусочки і кругляш томату, після чого всі солиться, приправляється, заливається водою і гаситься.
  • Через 15 хвилин до тушкованого м’яса додаються обсмажені овочі і подрібнений часник.
  • Ще через чверть години блюдо отставляется з вогню.
Дивіться також:  Як приготувати печінковий торт в домашніх умовах?

Рецепт з грибами

Смачного овочевого асорті з м’ясом гриби додадуть особливий аромат. З ними блюдо стане ситніше і цікавіше.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 700 г філе;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 500 г грибів;
  • болгарський перець;
  • зелень;
  • соняшникова олія і сіль.

Спосіб створення:

  • Першими на сковороду викладаються цибульні кільця, до яких після набуття ними золотистого кольору додаються морквяна стружка і смужки перцю.
  • Через 3 хвилини до овочів відправляються грибні пластинки.
  • Коли гриби дадуть трохи соку, в сковороду поміщаються підсолені і приправлені шматочки м’яса.
  • Блюдо тушкується на мінімальному вогні до готовності, після чого притрушивается рубаною зеленню.

Філе індички, тушковану з овочами

Для виконання варіації з пікантним томатним смаком будуть потрібні:

  • 400 г індичого м’яса;
  • 3 великих помідора;
  • велика цибулина;
  • 2 молодих кабачка;
  • 5 г сушеного часнику;
  • стопка рослинного масла;
  • трохи більше томатної пасти;
  • склянки воли;
  • спеції і сіль.

Покрокова інструкція приготування:

  • З індички готуються шматочки однакового розміру.
  • Томати обдають окропом, після чого очищаються від шкірки і рубаються.
  • Цибулю нарізати півкільцями.
  • Кабачки ріжуться невеликими кубиками.
  • У сковороду з товстим дном викладається цибулю і пассеруется до рум’яності.
  • До овочу додається м’ясо і обсмажується близько 10 хвилин.
  • У сковороду вливається вода з розведеною в ній томатною пастою.
  • М’ясо гаситься під кришкою 10 – 15 хвилин.
  • Після закінчення зазначеного часу в казан викладаються овочі, що залишилися.
  • Через 20 хвилин гасіння блюдо готове до подачі.

Таким чином, завдяки смачного м’яса індички можна з легкістю урізноманітнити повсякденне меню легкої і дуже поживною їжею з додаванням багатих вітамінами овочів.

Прокрутка до верху