Індичатина відноситься до дієтичного м’яса неспроста: вона легко засвоюється, є гіпоалергенною і низькокалорійної. З усього розмаїття можливих страв з цього м’яса неймовірно смачною і корисною є індичка, тушкована з овочами.
Тушкована індичка з овочами на сковороді
Швидко і просто приготувати індичку в поєднанні з різноманітними овочами можна на сковороді.
Необхідний продуктовий набір зберемо з:
- 700 г індички;
- 3 великих помідорів;
- червоної цибулини;
- 200 г консервованих томатів;
- ½ Головки часнику;
- невеликої кількості замороженого зеленого горошку;
- солі та оливкової олії.
Спосіб приготування:
- Цибулю і часник подрібнюються.
- З помідорів готуються кубики.
- Філе ріжеться довгими смужками.
- Викладаються подрібнені цибульні шматочки і часник на сковороду, де обсмажуються до м’якості, після чого в ємність відправляються м’ясні смужки.
- Через кілька хвилин додаються нарізані свіжі і консервовані томати.
- Коли страва буде готова, у сковороду викласти горошок.
Готуємо в духовці
Ситна та поживна страва з низьким вмістом жирів легко виконується за допомогою духовки.
Достатньо підготувати:
- 450 г філе індички;
- 250 г гарбуза;
- 2 картопляні бульби;
- морквину;
- 100 г стручкової квасолі;
- головку часнику;
- оливкова олія, сіль, спеції і трохи соєвого соусу.
Етапи створення:
- Частина філе нарізати великими скибочками, які приправляються, солятся і заправляють соусом.
- Картоплю і гарбуз нарізати кубиками, рудий коренеплід – кружечками, часник – пластинками
- Підготовлені овочі разом з квасолею поміщаються в миску, де притрушиваются спеціями і сіллю.
- Овочева суміш змішується з м’ясом, після чого всі викладається у вогнетривку форму, яка накривається фольгою.
- Випікається блюдо близько 60 хвилин за 20 хвилин до закінчення яких фольга видаляється.
- Перед подачею рекомендується посипати страву зеленню.
В сметанному соусі
Якщо господиня вирішила здивувати домочадців стравою з м’яса індички з овочами в сметані, то слід, за винятком півкіло самого м’яса, придбати:
- велику морквину;
- велику цибулину;
- невеликий кабачок;
- 2 штуки болгарського перцю;
- 2 часникового зубчики;
- ½ Пакету сметани;
- стопку рослинного масла;
- спеції і сіль.
В процесі втілення рецепта в життя:
- Філе індички промивається і ріжеться великими шматочками.
- Підсолені і приправлені м’ясні шматочки злегка обсмажують на ½ підготовленого олії.
- Коренеплід натирається, цибулю і перець тонко шинкують, молодий кабачок нарізати кубиками.
- У казані пассеруются цибулю і моркву, до яких після набуття ними м’якості додаються шматочки індички, кабачок і перець.
- Блюдо заливають сметаною, розведеної в склянці теплої води, притрушивается товченим часником і гаситься під закритою кришкою 30 – 40 хвилин.
Індичка, тушкована з овочами в мультиварці
Якщо після робочого дня в холодильнику не виявилося готової їжі, то не варто впадати у відчай.
Смачне блюдо швидко можна приготувати з:
- 400 г філе;
- 100 г заморожених овочів;
- головки цибулі;
- 1 штуки солодкого перцю;
- солі і спецій.
Готується індичка з овочами в мультиварці так:
- Цибуля шинкуется, а індичатина нарізають дрібними шматочками.
- Цибульно-м’ясна суміш обсмажується до рум’яного кольору на відповідному режимі.
- Після того, як в чашу викладаються розморожені овочі і подрібнений перець, мультиварка переводиться в режим «Гасіння» з таймером у 60 хвилин.
У такому вигляді індичатину можна запросто з’їсти на вечерю. Невеликий вміст калорій, мікс овочів і відсутність жирних соусів роблять таке блюдо дієтичним.
З картоплею
Щоб приготувати надзвичайно апетитна рагу з дієтичного м’яса, будуть потрібні:
- грудка індички;
- 10 середніх картопляних бульб;
- морквина;
- цибулина;
- невеликий кабачок;
- 2 штуки болгарського перцю;
- 2 помідори;
- 200 г капусти;
- головка часнику;
- соняшникову олію, сіль і спеції.
Етапи підготовки:
- М’ясо нарізають шматочками, які обсмажують до золотистого відтінку.
- Цибулю, порізану нетовстими кружечками, пассеруется до м’якості в окремій сковороді.
- До цибулевої масі додаються кубики кабачка, морквяна стружка і смужки перцю.
- У казан з м’ясом викладаються картопляні брусочки і кругляш томату, після чого всі солиться, приправляється, заливається водою і гаситься.
- Через 15 хвилин до тушкованого м’яса додаються обсмажені овочі і подрібнений часник.
- Ще через чверть години блюдо отставляется з вогню.
Рецепт з грибами
Смачного овочевого асорті з м’ясом гриби додадуть особливий аромат. З ними блюдо стане ситніше і цікавіше.
Для виконання рецепта необхідні:
- 700 г філе;
- цибулина;
- морквина;
- 500 г грибів;
- болгарський перець;
- зелень;
- соняшникова олія і сіль.
Спосіб створення:
- Першими на сковороду викладаються цибульні кільця, до яких після набуття ними золотистого кольору додаються морквяна стружка і смужки перцю.
- Через 3 хвилини до овочів відправляються грибні пластинки.
- Коли гриби дадуть трохи соку, в сковороду поміщаються підсолені і приправлені шматочки м’яса.
- Блюдо тушкується на мінімальному вогні до готовності, після чого притрушивается рубаною зеленню.
Філе індички, тушковану з овочами
Для виконання варіації з пікантним томатним смаком будуть потрібні:
- 400 г індичого м’яса;
- 3 великих помідора;
- велика цибулина;
- 2 молодих кабачка;
- 5 г сушеного часнику;
- стопка рослинного масла;
- трохи більше томатної пасти;
- склянки воли;
- спеції і сіль.
Покрокова інструкція приготування:
- З індички готуються шматочки однакового розміру.
- Томати обдають окропом, після чого очищаються від шкірки і рубаються.
- Цибулю нарізати півкільцями.
- Кабачки ріжуться невеликими кубиками.
- У сковороду з товстим дном викладається цибулю і пассеруется до рум’яності.
- До овочу додається м’ясо і обсмажується близько 10 хвилин.
- У сковороду вливається вода з розведеною в ній томатною пастою.
- М’ясо гаситься під кришкою 10 – 15 хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу в казан викладаються овочі, що залишилися.
- Через 20 хвилин гасіння блюдо готове до подачі.
Таким чином, завдяки смачного м’яса індички можна з легкістю урізноманітнити повсякденне меню легкої і дуже поживною їжею з додаванням багатих вітамінами овочів.