Тушкована капуста з фаршем – 7 рецептів

Додаємо томатну пасту, і не тільки



Тепер можна переходити до більш складних варіантів. Наприклад, спорудити на сковороді тушковану капусту з фаршем, томатом і прянощами. Томатна паста додасть страві приємну кислинку, а приправи нагородять його запашним запахом.

Які продукти знадобляться?

  • Капуста свіжа і квашена – по півкіло;
  • фарш зі свинини або яловичини – теж півкілограма;
  • кілька лаврушек (але не більше 5 листочків);
  • дві цибульні головки;
  • сіль і чорний мелений перець – на смак;
  • до 5 столових ложок томатної пасти;
  • будь-яке рослинне масло.

Щоб приготувати правильно, будемо дотримуватися покрокового плану:

  • У глибоку сковороду (краще всього чавунну) ллємо олію, туди ж додаємо нарізану середніми кубиками цибулю. Його потрібно обсмажувати до прозорості (вистачить 3-4 хвилин) і весь час помішувати, інакше пригорить.
  • До цибулі йде фарш.
  • Поки він смажиться, займаємося свіжою капустою. Вона вже нашинкована «шашечками» або смужками. Заливаємо окропом, хвилин через 7 зливаємо. Це потрібно для того, щоб овоч розм’як і швидше готувався.
  • Далі в компанію до фаршу і луку піде капуста квашена. Перешкодимо вміст, закриємо кришкою посуд і залишимо на невеликому вогні приблизно хвилин на 20. Якщо помічаємо, що страва може підгоріти, додаємо ще трохи олії і прикручуємо вогонь.
  • Наступні у черзі – капуста свіжа, томатна паста, сіль і приправи. Гарненько все перемішуємо і тушкуємо, поки не буде готове.

Викладаємо на тарілки, годуємо домашніх і приймаємо подяки.

Томатну пасту з успіхом замінять помідори солоні або свіжі. Тим, хто їх не любить, можна порадити для кислинки сік лимона, яблучний оцет або журавлинний сік.

Дивіться також:  Як правильно варити гречку на воді – 5 рецептів
Прокрутка до верху