Додаємо томатну пасту, і не тільки
Тепер можна переходити до більш складних варіантів. Наприклад, спорудити на сковороді тушковану капусту з фаршем, томатом і прянощами. Томатна паста додасть страві приємну кислинку, а приправи нагородять його запашним запахом.
Які продукти знадобляться?
- Капуста свіжа і квашена – по півкіло;
- фарш зі свинини або яловичини – теж півкілограма;
- кілька лаврушек (але не більше 5 листочків);
- дві цибульні головки;
- сіль і чорний мелений перець – на смак;
- до 5 столових ложок томатної пасти;
- будь-яке рослинне масло.
Щоб приготувати правильно, будемо дотримуватися покрокового плану:
- У глибоку сковороду (краще всього чавунну) ллємо олію, туди ж додаємо нарізану середніми кубиками цибулю. Його потрібно обсмажувати до прозорості (вистачить 3-4 хвилин) і весь час помішувати, інакше пригорить.
- До цибулі йде фарш.
- Поки він смажиться, займаємося свіжою капустою. Вона вже нашинкована «шашечками» або смужками. Заливаємо окропом, хвилин через 7 зливаємо. Це потрібно для того, щоб овоч розм’як і швидше готувався.
- Далі в компанію до фаршу і луку піде капуста квашена. Перешкодимо вміст, закриємо кришкою посуд і залишимо на невеликому вогні приблизно хвилин на 20. Якщо помічаємо, що страва може підгоріти, додаємо ще трохи олії і прикручуємо вогонь.
- Наступні у черзі – капуста свіжа, томатна паста, сіль і приправи. Гарненько все перемішуємо і тушкуємо, поки не буде готове.
Викладаємо на тарілки, годуємо домашніх і приймаємо подяки.
Томатну пасту з успіхом замінять помідори солоні або свіжі. Тим, хто їх не любить, можна порадити для кислинки сік лимона, яблучний оцет або журавлинний сік.