Капустяно-картопляний дует
Якщо колись морочитися з кількома змінами страв на обід, можна до тушкованої капусти з фаршем додати картоплю. Вона додасть ситності і дозволить обійтися без традиційного першого страви.
Запасемося необхідними продуктами:
- капустіної трохи важче кілограма;
- фаршем з будь-якого м’яса, наявного в наявності (500 г);
- кріпенькій цибулиною;
- кількома картоплинами (5-6 буде достатньо);
- рослинним маслом (яке знайдеться в будинку).
Починаємо готувати обід «два в одному».
- Капустяну головку очищаємо від верхнього шару листя, дрібненько ріжемо.
- Так само чинимо і з цибулиною.
- Картоплю перетворюємо в середнього розміру брусочки.
- Дістаємо глибоку сковороду, в неї ллємо олію і чекаємо, коли воно мало не закипить.
- Обережно кладемо туди фарш (нехай смажиться (майже до готовності), а потім цибуля (в цей час вогонь треба зменшити).
- Через п’ять хвилин підходить чергу картоплі опинитися в тій же сковороді.
- Коли картопля обсмажиться, поповнюємо «суспільство» капустою.
- Завершимо сіллю. На цьому етапі можна також використовувати перець і приправи.
- Дамо страви протягом 20 хвилин потомитися під кришкою на маленькому вогні.
Незалежно від тонкощів і варіанти готування, краще підійде рафінована рослинна олія: не додасть в їжу зайві запах і присмак.