«Мультиварим» з картоплею
Мультиварка просто незамінна в тому випадку, коли є потреба одночасно готувати їсти і займатися чимось ще по дому. Вона не вимагає постійної присутності біля себе, помешиваний і переживань, щоб не підгоріло або не втекло. Капусту тушковану з фаршем і картоплею, цей прилад теж подужає і навіть збереже в них максимум корисних речовин.
Нам знадобляться:
- білокачанна капуста – 1 кг;
- картопля – стільки ж;
- м’ясний фарш (в ідеалі змішаний із двох чи більше видів м’яса);
- великі моркву і цибулю — по одній штуці;
- сіль – на смак;
- пара чайних ложечок цукру;
- перчик чорний мелений;
- стакан фільтрованої води;
- томатна паста – приблизно 3 столові ложки;
- оливкова олія.
Як приготувати тушковану капусту з фаршем і картоплею в мультиварці? Вона все зробить сама. Ми тільки трошки підсобимо.
- Спочатку овочі. Моєму їх, очищаємо від верхніх листків або шкірки (у кого є). Нарізаємо: цибулину – крихітними кубиками, картоплини – невеликими брусочками, капусту – тонкими смужками. Морквину відправляємо на тертку.
- Фарш з м’яса добре розминаємо в мисці.
- У чашу мультиварки ллємо олію, натискаємо клавішу «Випічка» або «Смаження». Туди «пірнають» морква і цибуля і недовго, приблизно сім-вісім хвилин, пассеруются.
- Тепер черга нашого фаршу. Він теж поміщається в мультічашу і п’ять хвилин смажиться.
- Наступні п’ять хвилин інгредієнти проводять уже в суспільстві картоплі.
- Далі додасться капуста. Виділяємо їй буквально дві хвилинки режиму «Смаження». Потім вибираємо «Гасіння», виливаємо воду, додаємо томатну пасту, цукор, сіль, спеції. Все змішуємо. Ставимо тридцять хвилин часу і йдемо займатися своїми справами, поки мультиварка не «покличе» сигналом про те, що все готово і смачно.