Замість свіжої капусти – квашена
Квашену капусту теж тушкують з фаршем. Вона забезпечує яству незвичайні консистенцію і смакові відтінки. Розглянемо один із способів, як стушкувати її в духовці.
Для початку зберемо необхідні продукти:
- 0,5 кг квашеної капусти;
- 400-450 г свинячого фаршу (він краще інших видів поєднується з квашеною капустою);
- кілька цибулин;
- стакан курячого бульйону;
- 4-5 столових ложок соняшникової олії (рафінованої);
- за смаком сіль і улюблені спеції.
Тепер діємо наступним чином.
- Відкриваємо кран, капусту промиваємо і віджимаємо.
- Обидві цибулини звільняємо від лушпиння і з допомогою ножа перетворюємо на дрібні кубики.
- В казанок виливаємо нашу олію, кидаємо туди фарш зі свинини і обсмажуємо.
- Наступними відправляємо капусту, цибулю, спеції. І заливаємо все це курячим бульйончик (якщо такий зварити було не з чого, замінюємо овочевим).
- Замість кришки для казанка використовуємо харчову фольгу. «Запечатану» посудину поміщаємо на годинку в духовку. Нехай потомитися.
Перед тим, як гасити квашену капусту, її треба промити в проточній воді і трохи проварити.