Рецепт для дітей
Щоб дитина була здоровою і не «хапав» без кінця інфекції, йому необхідний вітамін С. Такої речовини повно в капусті. Смачно приготований овоч син і дочка завжди будуть лопати із задоволенням, ще й добавки просити. Що потрібно для дитячого страви?
Наприклад:
- курячий або кролячий фарш – 300 г;
- невеликий (приблизно в два рази важче фаршу) качанчик капусти;
- морквина побільше;
- невелика цибулина;
- свіжий помідор або столова ложка томату;
- сіль – трошки (для маленьких діток можна взагалі не солити);
- оливкова олія.
Приступаємо до готування.
- Капусту ріжемо потоньше і дрібніші.
- Морквину обробляємо теркою з маленькими отворами, цибулю перетворюємо на дрібні фрагменти.
- Всі ці овочі кладемо в каструльку і наливаємо води. Треба, щоб вона ледь покривала нашу нарізку.
- Ставимо ємність на хороший газ, чекаємо, коли закипить. Потім жар знижуємо. Нехай гаситься, поки капуста не дійде до напівготовності.
- Розморожений заздалегідь фарш не будемо бухати в каструлю цілком: оргомная фрикаделина нам ні до чого. Відщипуємо від загальної маси шматочки і відправляємо їх до капусти, моркви і цибулі.
- Весь м’ясний фарш вже на місці? Тоді ще раз дозволимо страви закипіти, після чого знову зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати.
- Солимо, додаємо томатну пасту (відразу її розмішуємо). Хвилин через 10-12 можна вимикати газ.