Тушкована капуста з фаршем – 7 рецептів

Капуста фарш і апельсини…

Іноді так хочеться чогось незвичайного, дивного, непоєднуваного… Що, якщо спробувати капусту стушкувати з м’ясним фаршем і з апельсинами? Напевно вийде щось дуже пікантне.

Отже, візьмемо:

  • кілограмовий качан білої капусти;
  • півкіло будь-якого фаршу з яловичини, свинини, птиці або баранини;
  • по парочці великих цибулин і апельсинів;
  • морквину (більшу);
  • сіль за смаком;
  • прянощі – мелений перчик, мускатний горіх, кмин;
  • сметану — дві-три столові ложки;
  • половинку чайної ложки цукру;
  • оливкова олія.

Тепер чаклуємо над нашим кулінарним дивом.

  • Капусту красиво шаткуємо, підсолюємо і несильно пресуємо руками (вона повинна пустити сік).
  • Морквину, пропущену через тертку з осередками середньої величини, лук (він вже добре подрібнений) кладемо в гарячу сковороду з маслом, подслащиваем і недовго пасеруємо.
  • Туди ж кладемо фарш. Далі слід все посолити, всипати перець та прянощі. Та доповнити склад, знятої з одного апельсина, цедрою.
  • Чекаємо, поки фарш майже «дійде», доливаємо сметану.
  • Коли закінчаться три – п’ять хвилин, очищаємо апельсинові часточки від шкірки, дрібно розрізаємо впоперек і відправляємо до капусти.
  • Всі отримані складові з’єднуємо разом в гусятниці або чавунної каструлі. Десь хвилин через сорок страву готове. Розкладаємо по порціях, декоруємо зеленню і дольками цитруса і приступаємо до дегустації.

В капусту можна додавати безліч спецій. Приміром, з нею чудово гармонують хмелі-сунелі, майоран, кріп, часник, базилік, чебрець, розмарин.

Дивіться також:  Тушкована курка в мультиварці – 7 рецептів
Прокрутка до верху