Капуста фарш і апельсини…
Іноді так хочеться чогось незвичайного, дивного, непоєднуваного… Що, якщо спробувати капусту стушкувати з м’ясним фаршем і з апельсинами? Напевно вийде щось дуже пікантне.
Отже, візьмемо:
- кілограмовий качан білої капусти;
- півкіло будь-якого фаршу з яловичини, свинини, птиці або баранини;
- по парочці великих цибулин і апельсинів;
- морквину (більшу);
- сіль за смаком;
- прянощі – мелений перчик, мускатний горіх, кмин;
- сметану — дві-три столові ложки;
- половинку чайної ложки цукру;
- оливкова олія.
Тепер чаклуємо над нашим кулінарним дивом.
- Капусту красиво шаткуємо, підсолюємо і несильно пресуємо руками (вона повинна пустити сік).
- Морквину, пропущену через тертку з осередками середньої величини, лук (він вже добре подрібнений) кладемо в гарячу сковороду з маслом, подслащиваем і недовго пасеруємо.
- Туди ж кладемо фарш. Далі слід все посолити, всипати перець та прянощі. Та доповнити склад, знятої з одного апельсина, цедрою.
- Чекаємо, поки фарш майже «дійде», доливаємо сметану.
- Коли закінчаться три – п’ять хвилин, очищаємо апельсинові часточки від шкірки, дрібно розрізаємо впоперек і відправляємо до капусти.
- Всі отримані складові з’єднуємо разом в гусятниці або чавунної каструлі. Десь хвилин через сорок страву готове. Розкладаємо по порціях, декоруємо зеленню і дольками цитруса і приступаємо до дегустації.
В капусту можна додавати безліч спецій. Приміром, з нею чудово гармонують хмелі-сунелі, майоран, кріп, часник, базилік, чебрець, розмарин.