Тушкована капуста з ковбасою – це звичний обід і вечерю для більшості людей. Готується він дуже легко, а інгредієнтів потрібно буквально самий мінімум. Чи знаєте ви, що рецептів, як загасити капусту з ковбасою, насправді існує досить багато?
Тушкована капуста з ковбасою — самий простий рецепт
Що знадобиться:
- ковбаса – 0,5 кг;
- капуста – 1 качан;
- морква – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- рослинної олії – 2 ст. ложки;
- томатної пасти вдвічі більше;
- зелень;
- сіль;
- перець.
Готуємо так:
- Дрібно наріжте цибулю, моркву наріжте і обсмажте на сковороді до легкого прозорості.
- Поріжте ковбасу, додайте до овочів і продовжуйте смажити 3-5 хвилин на середньому вогні.
- Слідом закиньте нашатковану капусту (половинку).
- Ретельно перемішуємо, перемикаємо на середній вогонь і тушкуємо з закритою кришкою. Щоб суміш не пригоріла, можете додати трохи води.
- Часник подрібнюється в часникодавці або дрібно нарізається. Змішайте його з томатною пастою і викладіть до ковбаси з капустою в самому кінці, перед закінченням готування.
В мультиварці
Капуста з ковбасою в мультиварці готується ще простіше і швидше, ніж звичним способом.
Що знадобиться:
- капуста – 0,5 кг;
- ковбаса – 200 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- помідор – 2 шт.;
- масло – 2 ст. ложки;
- приправи;
- сіль;
- перець.
Готуємо так:
- Морква натирається на середній тертці, цибулю ріжеться півкільцями, а помідори кубиками середнього розміру.
- Ковбасу краще взяти варену, очистити від шкірки і порізати кубиками.
- Нашаткуйте капусту. Викладіть моркву з цибулею в чашу мультиварки і обсмажте разом з маслом.
- Перекладіть в каструлю інші інгредієнти і додати улюблені спеції.
- Налийте трохи води в чашу і переставте в пристрої режим з «Смаження» на «Гасіння» і продовжуйте готувати протягом 40-50 хвилин.
Капуста, тушкована з картоплею та ковбасою
Капуста з картоплею та ковбасою стане відмінним ситною вечерею.
Що знадобиться:
- капуста – 1 качан;
- картопля – 0,5 кг;
- ковбаса – 200 г;
- цибуля – 1 шт.;
- масло – 4 ст. ложки;
- зелень;
- сіль;
- перець;
- спеції.
Готуємо так:
- Дрібно наріжте капусту або натріть її на тертці. Покладіть капустяну соломку в миску, перетріть разом з сіллю і злегка потисніть руками, щоб вона випустила трохи соку.
- Цибулю наріжте будь-яким зручним для вас способом і обсмажте 3-5 хвилин на сковороді.
- Почистіть картоплю і наріжте його кубиками середнього розміру.
- Додайте ковбасу і продовжуйте смажити.
- Слідом порціями викладайте капусту і відразу за нею — картопля.
- Наприкінці кладуть спеції і додається вода. Не забувайте постійно помішувати суміш, щоб страва не підгоряло.
Гасіння займе у вас 40-45 хвилин. Проводиться воно на середньому вогні з відкритою кришкою.
З додаванням грибів
Що знадобиться:
- капуста – 1 качан;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- гриби – 250 г;
- зелень;
- сметана – 4 ст. ложки;
- ковбаса – 300 г;
- томатної пасти – 5 ст. ложок;
- рослинної олії – 4 ст. ложки;
- сіль;
- перець;
- спеції.
Готуємо так:
- Капуста натирається на тертці або дрібно шинкуется. Покладіть її на сковороду, налийте туди півсклянки води і увімкніть на плиті повільний вогонь.
- Цибулю і моркву нарізати якомога дрібніше і окремо страхуються до розм’якшення.
- Слідом ріжуться ковбаса і гриби. Останні можна взяти як свіжі, так і заморожені.
- Гриби і ковбаса додаються до цибулі і моркви.
- Ретельно перемішайте, продовжуйте готувати і викладіть також томатну пасту приблизно за 5 хвилин до закінчення приготування.
- Додати засмажку до капусті і потушкуйте це все разом.
В кінці приготування суміш приправляється і прикрашається зеленню перед подачею.
З копченою ковбасою
Капуста з копченою ковбасою
Що знадобиться:
- капуста – 350 г;
- копчена ковбаса – 150 г;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- масло – 1 ст. ложка;
- сіль;
- перець.
Готуємо так:
- Наріжте цибулю і моркву, а потім обсмажте їх з невеликою кількістю олії до легкої прозорості.
- Дрібно наріжте капусту і покладіть до інших овочів.
- Введіть пару столових ложок води і продовжуйте тушкувати на середньому вогні до повної готовності.
- Слідом кладеться томатна паста і спеції.
- Наріжте ковбасу шматочками середнього розміру або брусочками. Продовжуйте тушкувати, постійно помішуючи. При необхідності можна додавати воду, щоб страва не пригоріло.
Як зробити ситне блюдо в духовці?
Що знадобиться:
- капуста – 0,5 кг;
- картопля – 4 шт.;
- сир – 150 г;
- молоко – 1 ст. ложка;
- ковбаса – 300 г;
- яйця – 3 шт.;
- шматочок вершкового і ложка рослинної олії;
- сіль;
- спеції.
Готуємо так:
- Помийте і наріжте овочі, необхідні для приготування.
- Ковбасу можна порізати соломкою або брусочками середнього розміру.
- Яйця в сирому вигляді збийте зі столовою ложкою молока. Можна додати до них сіль і перець.
- Розігрійте масло і обсмажте на сковороді цибулю з морквою.
- Через кілька хвилин покладіть капусту і трохи води, щоб суміш не підгоріла.
- Покладіть до засмажки ковбасу і тушкуйте ще протягом 5 хвилин.
- В цей же час форму для запікання потрібно змастити невеликою кількістю олії і викласти туди одну частину картоплі, нарізаного кружечками. Зверху відправиться зажарка і все це слід закрити решті картоплею.
- Полийте картопляний шар яєчно-молочною сумішшю і посипте тертим сиром.
Страва готується півгодини при температурі 200 º с.
Тушкована квашена капуста з ковбасою
На кілограм квашеної капусти знадобиться:
- варена ковбаса – 300 г;
- цибуля – 1 шт.;
- солоні огірки – 3 шт.;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- картопля – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- масло – 3 ст. ложки;
- сіль;
- спеції.
Готуємо так:
- Квашена капуста заливають невеликою кількістю води і гаситься на повільному вогні разом зі спеціями до того, як вона розм’якшиться.
- На сковороді пассеруется цибулю з маслом, поки він не стане трохи прозорим.
- Потім туди ж кладуть нарізана ковбаса, огірки, подрібнений часник і томатна паста. Можна використовувати також свіже томатне пюре.
- Картопля натирається на середній тертці і додати до капусти. Не забувайте постійно перемішувати суміш і тушкуйте на середньому вогні приблизно 20 хвилин.
Перед подачею можна прикрасити готову страву зеленню.