Тушкована капуста з ковбасою — 7 рецептів приготування

Тушкована капуста з ковбасою – це звичний обід і вечерю для більшості людей. Готується він дуже легко, а інгредієнтів потрібно буквально самий мінімум. Чи знаєте ви, що рецептів, як загасити капусту з ковбасою, насправді існує досить багато?

Тушкована капуста з ковбасою — самий простий рецепт

Що знадобиться:

  • ковбаса – 0,5 кг;
  • капуста – 1 качан;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • рослинної олії – 2 ст. ложки;
  • томатної пасти вдвічі більше;
  • зелень;
  • сіль;
  • перець.

Готуємо так:

  • Дрібно наріжте цибулю, моркву наріжте і обсмажте на сковороді до легкого прозорості.
  • Поріжте ковбасу, додайте до овочів і продовжуйте смажити 3-5 хвилин на середньому вогні.
  • Слідом закиньте нашатковану капусту (половинку).
  • Ретельно перемішуємо, перемикаємо на середній вогонь і тушкуємо з закритою кришкою. Щоб суміш не пригоріла, можете додати трохи води.
  • Часник подрібнюється в часникодавці або дрібно нарізається. Змішайте його з томатною пастою і викладіть до ковбаси з капустою в самому кінці, перед закінченням готування.

В мультиварці

Капуста з ковбасою в мультиварці готується ще простіше і швидше, ніж звичним способом.

Що знадобиться:

  • капуста – 0,5 кг;
  • ковбаса – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • приправи;
  • сіль;
  • перець.

Готуємо так:

  • Морква натирається на середній тертці, цибулю ріжеться півкільцями, а помідори кубиками середнього розміру.
  • Ковбасу краще взяти варену, очистити від шкірки і порізати кубиками.
  • Нашаткуйте капусту. Викладіть моркву з цибулею в чашу мультиварки і обсмажте разом з маслом.
  • Перекладіть в каструлю інші інгредієнти і додати улюблені спеції.
  • Налийте трохи води в чашу і переставте в пристрої режим з «Смаження» на «Гасіння» і продовжуйте готувати протягом 40-50 хвилин.
Дивіться також:  Як зробити яловичину м’якою і соковитою – 7 рецептів приготування

Капуста, тушкована з картоплею та ковбасою

Капуста з картоплею та ковбасою стане відмінним ситною вечерею.

Що знадобиться:

  • капуста – 1 качан;
  • картопля – 0,5 кг;
  • ковбаса – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло – 4 ст. ложки;
  • зелень;
  • сіль;
  • перець;
  • спеції.

Готуємо так:

  • Дрібно наріжте капусту або натріть її на тертці. Покладіть капустяну соломку в миску, перетріть разом з сіллю і злегка потисніть руками, щоб вона випустила трохи соку.
  • Цибулю наріжте будь-яким зручним для вас способом і обсмажте 3-5 хвилин на сковороді.
  • Почистіть картоплю і наріжте його кубиками середнього розміру.
  • Додайте ковбасу і продовжуйте смажити.
  • Слідом порціями викладайте капусту і відразу за нею — картопля.
  • Наприкінці кладуть спеції і додається вода. Не забувайте постійно помішувати суміш, щоб страва не підгоряло.

Гасіння займе у вас 40-45 хвилин. Проводиться воно на середньому вогні з відкритою кришкою.

З додаванням грибів

Що знадобиться:

  • капуста – 1 качан;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • гриби – 250 г;
  • зелень;
  • сметана – 4 ст. ложки;
  • ковбаса – 300 г;
  • томатної пасти – 5 ст. ложок;
  • рослинної олії – 4 ст. ложки;
  • сіль;
  • перець;
  • спеції.

Готуємо так:

  • Капуста натирається на тертці або дрібно шинкуется. Покладіть її на сковороду, налийте туди півсклянки води і увімкніть на плиті повільний вогонь.
  • Цибулю і моркву нарізати якомога дрібніше і окремо страхуються до розм’якшення.
  • Слідом ріжуться ковбаса і гриби. Останні можна взяти як свіжі, так і заморожені.
  • Гриби і ковбаса додаються до цибулі і моркви.
  • Ретельно перемішайте, продовжуйте готувати і викладіть також томатну пасту приблизно за 5 хвилин до закінчення приготування.
  • Додати засмажку до капусті і потушкуйте це все разом.
Дивіться також:  Кляр для риби – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

В кінці приготування суміш приправляється і прикрашається зеленню перед подачею.

З копченою ковбасою

Капуста з копченою ковбасою

Що знадобиться:

  • капуста – 350 г;
  • копчена ковбаса – 150 г;
  • томатна паста – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • масло – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • перець.

Готуємо так:

  • Наріжте цибулю і моркву, а потім обсмажте їх з невеликою кількістю олії до легкої прозорості.
  • Дрібно наріжте капусту і покладіть до інших овочів.
  • Введіть пару столових ложок води і продовжуйте тушкувати на середньому вогні до повної готовності.
  • Слідом кладеться томатна паста і спеції.
  • Наріжте ковбасу шматочками середнього розміру або брусочками. Продовжуйте тушкувати, постійно помішуючи. При необхідності можна додавати воду, щоб страва не пригоріло.

Як зробити ситне блюдо в духовці?

Що знадобиться:

  • капуста – 0,5 кг;
  • картопля – 4 шт.;
  • сир – 150 г;
  • молоко – 1 ст. ложка;
  • ковбаса – 300 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • шматочок вершкового і ложка рослинної олії;
  • сіль;
  • спеції.

Готуємо так:

  • Помийте і наріжте овочі, необхідні для приготування.
  • Ковбасу можна порізати соломкою або брусочками середнього розміру.
  • Яйця в сирому вигляді збийте зі столовою ложкою молока. Можна додати до них сіль і перець.
  • Розігрійте масло і обсмажте на сковороді цибулю з морквою.
  • Через кілька хвилин покладіть капусту і трохи води, щоб суміш не підгоріла.
  • Покладіть до засмажки ковбасу і тушкуйте ще протягом 5 хвилин.
  • В цей же час форму для запікання потрібно змастити невеликою кількістю олії і викласти туди одну частину картоплі, нарізаного кружечками. Зверху відправиться зажарка і все це слід закрити решті картоплею.
  • Полийте картопляний шар яєчно-молочною сумішшю і посипте тертим сиром.
Дивіться також:  Бефстроганов з курки – 5 рецептів

Страва готується півгодини при температурі 200 º с.

Тушкована квашена капуста з ковбасою

На кілограм квашеної капусти знадобиться:

  • варена ковбаса – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • солоні огірки – 3 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. ложка;
  • картопля – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • масло – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • спеції.

Готуємо так:

  • Квашена капуста заливають невеликою кількістю води і гаситься на повільному вогні разом зі спеціями до того, як вона розм’якшиться.
  • На сковороді пассеруется цибулю з маслом, поки він не стане трохи прозорим.
  • Потім туди ж кладуть нарізана ковбаса, огірки, подрібнений часник і томатна паста. Можна використовувати також свіже томатне пюре.
  • Картопля натирається на середній тертці і додати до капусти. Не забувайте постійно перемішувати суміш і тушкуйте на середньому вогні приблизно 20 хвилин.

Перед подачею можна прикрасити готову страву зеленню.

Прокрутка до верху