Тушкована капуста з рисом – 7 рецептів приготування

Ситне блюдо з м’ясом

Тушкована капуста з рисом і м’ясом – проста їжа, але при цьому дуже поживна і смачна. Страва, що підходить на кожен день, допомагає урізноманітнити звичне меню і заощадити сімейний бюджет.

Інгредієнти:

  • 0,4 кг свинини;
  • 1 кг капусти;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 болгарських перцю;
  • 50 г довгозернистого рису;
  • 3 стіл. ложки томатної пасти;
  • сіль, перець – за смаком.

Як приготувати?

  • Свинину помити, порізати невеликими шматочками, злегка обсмажити на соняшниковій олії;
  • Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями;
  • Моркву очистити, натерти на дрібній тертці;
  • Цибулю і моркву додати до м’яса, трохи обсмажити;
  • Посолити, поперчити;
  • Додати томатну пасту, продовжити тушкувати до напівготовності м’яса;
  • Капусту нашаткувати;
  • Болгарський перець нарізати соломкою;
  • Рис промити;
  • У товстостінний казан викласти продукти шарами в наступній послідовності: м’ясо, болгарський перець, рис, капуста;
  • Кожен шар посолити і поперчити за смаком;
  • Залити водою;
  • Казан накрити кришкою і відправити в духовку;
  • Тушкувати при температурі 250°С протягом однієї години;
  • Перемішати блюдо і дати йому настоятися 10 хвилин до подачі до столу.
Дивіться також:  Свинячі реберця з картоплею в духовці – 8 рецептів
Прокрутка до верху