Ситне блюдо з м’ясом
Тушкована капуста з рисом і м’ясом – проста їжа, але при цьому дуже поживна і смачна. Страва, що підходить на кожен день, допомагає урізноманітнити звичне меню і заощадити сімейний бюджет.
Інгредієнти:
- 0,4 кг свинини;
- 1 кг капусти;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 болгарських перцю;
- 50 г довгозернистого рису;
- 3 стіл. ложки томатної пасти;
- сіль, перець – за смаком.
Як приготувати?
- Свинину помити, порізати невеликими шматочками, злегка обсмажити на соняшниковій олії;
- Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями;
- Моркву очистити, натерти на дрібній тертці;
- Цибулю і моркву додати до м’яса, трохи обсмажити;
- Посолити, поперчити;
- Додати томатну пасту, продовжити тушкувати до напівготовності м’яса;
- Капусту нашаткувати;
- Болгарський перець нарізати соломкою;
- Рис промити;
- У товстостінний казан викласти продукти шарами в наступній послідовності: м’ясо, болгарський перець, рис, капуста;
- Кожен шар посолити і поперчити за смаком;
- Залити водою;
- Казан накрити кришкою і відправити в духовку;
- Тушкувати при температурі 250°С протягом однієї години;
- Перемішати блюдо і дати йому настоятися 10 хвилин до подачі до столу.